Logga in
Bli medlem
Favoriter (0)
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
Stinsen Sightseengtåg » Med Barnsemesterkortet för hela familjen 20% rabatt!
Balthazar Science Center » Med Barnsemesterkortet får hela familjen 15% rabatt på entrén!
Legoland ® » Med Barnsemesterkortet får 1 barn GRATIS entré! Värde 349 DKK (ca 49...
Fler erbjudanden »
 » Kryssning

Vinterkalas

Fyller ditt barn år i vinter, och har du gott om snö där du bor? Då kan du passa på att ha ett utomhuskalas i snön!

Snögubbetårta
En snögubbetårta är inte så svår att göra, recept finns längs ned på denna sida!

Gör snöänglar genom att ligga på rygg i snön och föra armar och ben uppåt och nedåt.

Inbjudan
Du kan göra en glittrig inbjudan i form av en snöflinga. Fint, och inte alls svårt.

Välkommengubbe
Kvällen innan kan du och barnen göra en stor snögubbe utanför er entré, och strax innan kalaset börjar pyntar ni honom med kalashatt, kalastuta i munnen, ett par ballonger och en stor välkommenskylt om halsen. 

Möbler av snö
Ni kan till och med bygga kalasbordet av snö och servera maten utomhus!

Gott att äta ute
Ta fram grillen och grilla korv, det är mysigt. Och till det kan barnen få varm choklad, det är gott och härligt när man är utomhus  i snön.

 

 

Snölek

Tokiga godispåsar
Godispåsarna kan vara vantar som fylls med godis. Sätt igång fantasin!

Lekar:

 • Bygg snögubbar
  Ge pris till roligaste, snedaste, högsta, gulligaste, läskigaste snögubben. Förbered en stor korg med många skojiga tillbehör (morötter, pipa, stora knappar, hattar, gamla solglasögon med mera).  
 • Snöbolls-stafett
  Dela upp barnen i två lag. Ge varje lag ett sugrör och en liten ask till sina snöbollar (=bomullsbollar). Ställ en stor kartong med bomullsbollar några meter ifrån barnen.

  På given signal springer barnen fram till kartongen och suger upp en bomullsboll med hjälp av sugröret. Sedan springer de tillbaka till sitt lag och när de blåser bomullsbollen ner i lagets ask får näste man ge sig iväg. Om man tappar sin bomullsboll får man ta upp den genom att suga med sugröret, inte använda händerna.


Snölek
 • Kasta prick med snöbollar.
 • Sätt morotsnäsan på snögubben.
  (Knorren på grisen).
 • Leta istappar
  Göm bitar av vitt garn i olika längder inom ett område. Dela upp barnen i lag. Låt barnen leta reda på garntåtarna och knyta ihop dem. Det lag som får den längsta "istappen" vinner.
 • Pulka-race
 • Snöänglar
  Gör snöänglar genom att ligga på rygg i snön och föra armar och ben uppåt och nedåt. Res er försiktigt och titta på "änglarna". Om ni vill kan ni dekorera änglarna med olika fågelfrön.

 • Kasta prick med snöbollar.
  Trampa upp en stor cirkel i snön. Måla sedan flera cirklar inuti som på en piltavla med hjälp av en sprayflaska med vatten och karamellfärg. Använd gärna olika färger. Stick ner en flagga i varje cirkel med valfri poäng. Sedan är det dags att med t ex 5 snöbollar få så många poäng som möjligt.
 • Snöskulpturer
  Dela upp barnen i två lag. På given signal ska de bygga en snöskulptur på t ex 10 minuter. När föräldrarna kommer för att hämta barnen ska de gissa vad skulpturerna föreställer.

Aktiviteter

 • Låt barnen göra tittlådor av varsin skokartong. Lägg fram material som t ex glitter, bomull, små leksaker, tidningar, silkespapper och flirtkulor.
 • Bygg små snögubbar inomhus med hjälp av marshmallows och tandpetare.
 • Fyll tomma plastflaskor t ex ketchup- eller diskmedelsflaskor med vatten som färgats med karamellfärg. Ge barnen varsin och låt dem trycka på flaskorna och måla direkt på snön.
 • Bygg is-skulpturer. Frys in vatten (i frysen eller ute över natten) färgat med karamellfärg i olika färg i burkar, formar och iskubsfack i förväg. Ta ut alltsammans i snön och låt barnen bygga valfria figurer och skulpturer av dem. Med hjälp av lite vatten är det lätt att sätta ihop de olika isbitarna. Det fryser fort i kylan.

Snögubbetårta
En snögubbetårta gör du enkelt av två sockerkaksbottnar, vit frosting (se punkt 3) och kokos som liknar snö!

1. Köp två förpackningar med färdiga sockerkaksbottnar, eller gör egna. Beskär den ena på kanterna så att snögubbens huvud blir lite mindre än kroppen.

2. Vad för gott ni ska ha mellan tårtbottnarna bestämmer förstås födelsedagsbarnet. Kanske grädde och sylt, mosad banan, vaniljkräm, nutella eller jordgubbsfromage?

3. Frosting: Smält 50 gram margarin. Ta bort kastrullen från värmen. Blanda 3½ dl florsocker och rör ner det i fettet. Häll i 2 msk grädde (eller vatten). Vispa en äggvita till hårt skum och blanda den i smeten. Är smeten för lös? Häll i lite extra florsocker. Rör ihop och bred över kakan för att den ska bli vit. När frostingen stelnar blir den knaprig på ytan och "frostig" inuti, mums!

4. Dekorera med godis. Om du gillar kokos så sprinkla det över hela tårtan, det liknar snö. Ögon av lakrits, ett gelehallon till hjärta och en halsduk av marsipan är ett par tips. Färdigt!


 » Relaterade artiklar
Barnkalastips! Barnkalastips!
När vi föräldrar var små, då hade man alltid kalas hemma. Prinsesstårta och läsk, ballonger och... Läs mer »

Barnkalas - Hawaiikalas Barnkalas - Hawaiikalas
Skriv inbjudan på en lapp och lämna som flaskpost. Klädseln kan vara blommor i håret, bastkjol, blomgirlang,... Läs mer »

Barnkalas - Vinterkalas Barnkalas - Vinterkalas
Fyller ditt barn år i vinter, och har du gott om snö där du bor? Då kan du passa på att ha ett utomhuskalas i... Läs mer »

Barnkalas - Campingkalas Barnkalas - Campingkalas
Gör inbjudan som ett tält, be deltagarna ta med sig sovsäck, kudde och nalle. För de lite större barnen kan det vara ett... Läs mer »

Barnkalas - Baklängeskalas Barnkalas - Baklängeskalas
Ett kalas där allting görs tvärtom, heltokigt! Skriv inbjudan baklänges, klädseln ska vara ut-och-in eller bak-och-fram.... Läs mer »

Barnkalas Barnkalas
Är det dags för barnkalas? Vi har samlat tips och länkar för att du ska kunna planera ett roligt kalas. Det går att... Läs mer »

Annons:
 Till toppen av sidan 
Tipsa oss Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
© Copyright 2003 - 2016
Barnsemester.se