Logga in
Bli medlem
Favoriter (0)
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
BOUNCE i Stockholm » Med Barnsemesterkortet du 10% rabatt på inträdet! Erbjudandet gäller vid f...
BOUNCE i Malmö » Med Barnsemesterkortet du 10% rabatt på inträdet! Erbjudandet gäller vid f...
KronoCamping Böda Sand » Med Barnsemesterkortet får ni 20% rabatt på boendepriset om ni bokar minst en veckas ca...
Fler erbjudanden »
 » Weekend

Barnsemester testar:

Experimentarium i Köpenhamn

Experimentarium är Danmarks enda science center. Här är det inte bara tillåtet, utan i allra högsta grad meningen att du ska använda utställningarna och göra experiment.

Experimentarium
I entrén möttes vi av en stor Tyrannosaurus Rex som plirar på oss med sina små ögon, morrar och rör sig...

Experimentarium
Trycker man på späckhuggarens tänder sprutar den vatten ur sitt blåshål!

Efter en halv dag med familjern på det nyöppnade Den Blå Planet svängde vi inom Experimentarium på vägen hem.

Vi hade hört att det var toppen och ville såklart prova. Våra barn är bara 3 och 5 år och har aldrig varit på sciencecenter tidigare så vi var alla fyllda med förväntan.


Dinosaurier
I entrén möttes vi av en stor dinosaurie som både lät och rörde på sig. Till och med ögonen rörde sig och det kändes som om han stirrade rakt på oss.

Vi började med att kika på dinosaurie-avdelningen och det var jätteroligt men lite läskigt för Felix som bara är 3 år. Han var inte riktigt övertygad om att dom inte levde och skulle äta upp oss. Efter ett tag slappnade dock även Felix av och ville gå ett varv till och titta medan Leo kravlade runt band dinusaurieäggen i nästet.


Experimentarium
Barnen tyckte det var jätteroligt att skapa egna vågor.

-"Mamma, varför växer det ludd på hamburgaren?"
Vidare så fick vi experimentera med bland annat ljud och ljus, och se snabbfilm på mat som möglar. Örrk (!!), men fascinerande!

Avdelningen med vattenexperiment var vår stora favorit. Här fick man både köra träbåtar, göra vågor och skjuta med vattenkanoner!

Vi fick hjälp av en trevlig tjej från personalen som visade att om man la en boll på späckhuggarens blåshål och sedan tryckte på dess tänder för att stoppa vattenflödet där, så sköts bollen iväg i en kaskad av vatten. Häftigt!

Vi blåste luft på bollar och försökte hålla dom i luften, flyttade ett stort skepp vi stod på genom att snurra på en ratt, snurrade cykelhjul och vred på rattar, skrattade, blåste stora såpbubblor, provade vem som kunde skrika högst och vem som hade starkast händer!


Experimentarium
Titta, det är jag!

Experimentarium
Stora såpbubblor = en stor succé!

Massor att göra för stora och små
Även om våra barn var i minsta laget för att förstå många av experimenten och stationerna så fanns det gott om saker för dom (och oss vuxna) att roa sig med här.

Den roligast avdelningen för oss med små barn var den som handlade av vatten eftersom det var ganska "enkla" experiment att förstå. Den sista avdelningen var mer för lite större barn i skolåldern och handlade bland annat om väder och människokroppen.

Det såg jättekul ut men vid det laget var våra barn både trötta och hungriga så vi gav upp och åkte hem. Men vi bestämde oss för att komma tillbaka när barnen är ett par år äldre!


Läs mer


 » Relaterade artiklar
Köpenhamn
Köpenhamn är Danmarks huvudstad, Skandinaviens största stad och här finns mängder av saker att göra för... Läs mer »

Barnsemester testar: Experimentarium Barnsemester testar: Experimentarium
Barnsemester testar: Experimentarium är Danmarks enda science center. Här är det inte bara tillåtet, utan i allra... Läs mer »

Testfamilj Tivoli i Köpenhamn Testfamilj Tivoli i Köpenhamn
En av sommarens varmaste dagar samlades vi på Malmö central för att ta tåget till Köpenhamn och Tivoli. Gänget... Läs mer »

Shopping i Köpenhamn Shopping i Köpenhamn
Varsågod, här är listan med... Köpenhamn är en rolig stad att shoppa i. De flesta svenska besökare dras till den... Läs mer »

Fem smultronställen i Köpenhamn Fem smultronställen i Köpenhamn
Gillar du exklusiva barnkläder och kan ta dig en heldag i Köpenhamn, då ska du få vinterns bästa shoppingrunda.... Läs mer »

Annons:
 Till toppen av sidan 
Tipsa oss Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
© Copyright 2003 - 2016
Barnsemester.se