Logga in
Bli medlem
Favoriter (0)
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
Gavnø Slot » Med Barnsemesterkortet får 1 barn GRATIS entré till Gavnø Slot: V...
Tosselilla  Sommarland » Med Barnsemesterkortet får du 30 kr rabatt per entrébiljett vid onlinebokni...
Nazar - Lyxsemester för alla » Med Barnsemesterkortet får du 500 kr i rabatt per vuxen på alla Nazar-collection hotell...
Fler erbjudanden »
 » Kryssning

Barnsemester testar


Semesteranläggningen Hof Van Saksen

Semestra i Nederländerna med barn? Ja, vi bilade dit och provade!

 


Hof Van Saksen

Hof Van Saksen
Barnsemesters reporter träffade Familjen Louwaard och deras "lilla" hund Lottie.
Hof Van Saksen ligger i distriktet Drenthe i Nederländerna, eller Holland som många kallar det. Hof Van Saksen är en resort och Barnsemester åkte dit och testade boende, restauranger och aktiviteter. Vi flyttade in i ett av de trevliga radhusen med halmtak, och i lägenheten intill träffade vi barnfamiljen Louwaard.

Så tyckte familjen Louwaard:
Familjen Louwaard är här med sina två pojkar som är 8 år och 11 år. Det är andra gången de semestrar på Hof Van Saksen, det var tre år sedan sist. Förra gången var de här i fyra dagar. Denna gång stannar de en hel vecka. Hela familjen är glad över att vara tillbaka.
- Nu är vi så stora att vi kan gå till äventyrsbadet själva, säger killarna stolta.

Hof Van Saksen
När man bor på Hof Van Saksen kan man besöka äventyrsbadet så ofta man vill.

Barnen älskar äventyrsbadet
Kortet som är nyckeln till huset är även kortet som öppnar grindarna till badet. Bor man på Hof Van Saksen kan man gå ut och in på äventyrsbadet så mycket man vill. Äventyrsbadet är mycket populärt. Det finns två vattenrutschkanor som är 107 meter långa, och ett avsnitt av rutschkanorna går utomhus.


Lugnet och naturen lockar de vuxna
De vuxna i familjen tycker om lugnet och den fina naturen.
– När vi är här läser vi mycket, spelar spel med barnen och går långa turer med hunden. Vill man ha en intensiv semester ska man inte åka hit, här kopplar man av och har det skönt. Det är säkert därför så många barnfamiljer kommer hit. De behöver semester och tid tillsammans, säger familjen.

Hof Van Saksen
Hit åker man för att koppla av och ha det skönt.

Hof Van Saksen
Varje husdel har sin egen altan.

Hof Van Saksen
Det är aldrig långt till en lekplats, de ligger här och var mellan husen.

Hof Van Saksen
Utmana pappa och lillsyrran på stocken är alltid kul!

Hof Van Saksen
På riddarplatsen förvandlas snälla barn till häftiga riddare.

Hof Van Saksen
Om vädret inte är på topp finns det massor av saker att göra inomhus. Inte sällan dras föräldrarna in i projekten.

Hof Van Saksen
Ritningar, verktyg och material, allt finns på plats. Här kan barnen vara kreativa i timmar!

Hof Van Saksen
Fem restauranger finns på området. Från den allra tjusigaste till den lite...

Hof Van Saksen
... enklare med uteservering. De flesta barn verkar tycker bäst om buffén som serveras på Al Fresco.

Hof Van Saksen
På Al Fresco väljer barnen själva sin mat, den ligger bakom glasluckor. Bara att ta det man är sugen på. Små vårrullar, kycklingvingar, köttbullar, pommesfrites, nuggets med mera. Roligt, hygieniskt och gott!

Hof Van Saksen
Lycka är att få hämta glass i mjukglassmaskinen. Och hur många man vill dessutom!

Hof Van Saksen
Mmmm... vilka sköna vilstolar.

 

Hof Van Saksen
Holland är perfekt för cykelutflykter med barn...eller hund. Barnsemesters redaktionshund Martini tyckte att det var för varmt för att springa, så han satt och njöt i skuggan i cykelkärran.


På Het Boomkroonpad hälsar man på i fåglarnas värld - i en säker äventyrsbana 15 meter upp i trädkronorna. Spännande!

Farmarhus med halmtak
Familjen Louwaard gillar sättet att bo. Den typ av hus som de hyrt är byggda i den för distriktet typiska farmarhusstilen; tvåvånings tegelhus med många fönster och ett vackert halmtak.

Varje familj har sin egen del och ingång, och en egen liten uteplats med trädgårdsmöbler. Husen är inredda med alla bekvämligheter man kan önska. Standarden är bra och materialen är fina.

- Trots att vår hustyp har så kallad standardklass känns det ändå lyxigt. Vi hade inte förväntat oss att kabel-tv, öppen spis, två helkaklade badrum, trägolv och aircondition skulle ingå, säger familjen.

Vad kan barnen roa sig med?
För barnen finns det, förutom äventyrsbadet, en ”riddarplats” med träborg, tornerplats och allt som behövs för att göra häftiga riddare av små snälla barn. I en skogsglänta finns olika typer av material och verktyg, och här byggs det kojor för glatta livet. Lekplatser av olika karaktär ligger placerade lite varstans bland husen och det är lätt att hitta kompisar.

Populärt klättertorn
I utkanten finns ett högt torn. Fegisarna, dvs de vuxna, använder trapporna för att ta sig upp. Men för de modiga barnen finns det en klättervägg på utsidan. Det är högt, så ingen klättrar utan tillsyn av resortens proffsledare.

Gräva efter skelett
Alldeles i närheten av tornet ligger resortets utgrävningsplats. Där kan barnen bli arkeologer för en stund - och visst görs riktiga fynd! Hof Van Saksen har ett nära samarbete med museum i närheten. De ”lånar” riktiga skelett av mammutar och andra förhistoriska lämningar, gräver ner dem i största hemlighet och låter barnen ”göra utgrävningsfynd”. Kul idé, eller hur?

Och så finns badstranden förstås, där är det full aktivitet i den fina vita sanden. Sjön är anlagd och vattnet badbart även om de flesta föredrar att ge sig ut i kanoterna eller roddbåtarna som ligger vid strandkanten.

Även inomhusaktiviteter
Om vädret är trist någon dag har barnen fullt upp i alla fall. Det är skönt att veta för oss föräldrar.

Det pågår olika inomhusaktiviteter och man kan gå runt och prova det som verkar roligt. För de små barnen finns ett inomhuslekland, det ligger i en byggnad som också hyser barnens restaurang, en bowlinghall, en minigolfbana och - en stor skaparverkstad!

Skaparverkstad
I verkstaden sprudlar kreativiteten både bland vuxna och barn. Projekt sätts igång och man genomför dem tillsammans. Det är just det som är den röda tråden på Hof Van Saksen – här ska finnas massor av spännande saker att göra med sina barn, här ska man ha roligt tillsammans.

 

Var kan man äta?
En viktig sak när man är på semester är maten. Vi på Barnsemester.se tycker att det ska finnas valmöjligheter för både plånbok och smak. Både barn och vuxna ska kunna njuta.

På Hof Van Saksen finns fem olika restauranger. En serverar italienska rätter som går hem i de flesta barnfamiljer. En annan serverar väldigt fin mat, och har till och med en stjärna i Guide Rouge (tidigare Michelin-guiden). En annan restaurang serverar sallader, hamburgare och liknande, och i ännu en är det snabbrätter och take-away som gäller.

Buffén är barnens favorit!
Den restaurang som ser ut att vara mest populär bland barnfamiljer är Al Fresco som serverar en buffé. Här har man tänkt på både vuxna och barn.

LÅGA BUFFÈBORD: De severingsbord som innehåller mat som barn brukar gilla är låga, det är lätt att nå upp även om man är kort i rocken.

SALLADER I PORTIONER: De olika salladerna ligger i portionsförpackningar, på så sätt blir det inget kladd och gräv i stora skålar.

BARNENS SKOJIGA AUTOMAT: Kommer ni ihåg myntautomaterna där man stoppade in mynt, tryckte på en knapp och kunde öppna en lucka? En sådan finns för barnen, fast det behövs inga mynt! Barnen tittar genom glaset och väljer sin "fingerfood". Innanför luckorna finns små goda vårrullar, köttbullar, pommesfrites, kycklingvingar och annat som går att äta med fingrarna. Roligt för barnen!

MJUKGLASSMASKIN: Vilken lycka, det finns en mjukglassmaskin! Här kan barnen själva, eller med hjälp av en vuxen, hämta sin egen mjukglass. Orkar man två, eller tre glassar så är det bara att hämta mer. Olika strösselsmaker finns att välja bland.


Äta "hemma"
Vill man laga maten själv fungerar det utmärkt. På resorten finns en matbutik där man kan få tag i det mesta man kan behöva. Det lilla samhället Rohlde ligger bara ett par kilometer bort, att köra dit och storhandla är snabbt gjort.

Familjen Louwaard brukar växla mellan att äta på någon av områdets restauranger och stanna ”hemma” och äta.
– Ibland känner man för att vara ”hemma” och mysa efter en lång och aktiv dag, och ibland vill vi inte ens tänka på att laga egen mat. Då blir det restaurang.

Familjen Louwaard tycker att man får mycket för pengarna här på Hof Van Saksen, och att det är bekvämt och avkopplande för alla i familjen.

- När man kommer är sängarna redan bäddade, handdukar och badlakan finns på plats, allt man behöver i köket finns där och på diskbänken ligger en liten tjusig ask med disktrasor, svampar, maskindiskmedel... Ja, kläder och tandborstar är nära på det enda man behöver ta med, det är härligt!

 

Spa och fitness för oss föräldrar
Som förälder måste man förstås tillåta sig själv lite egentid för att ladda batterierna. Ett sätt att få mer ork är styrketräning i fitnesscentret. Här finns de redskap som behövs för att hålla kroppen i trim. På Hof Van Saksen finns också en SPA-avdelning. Här kan vi vuxna koppla av med bad, vila och många olika typer av behandlingar.

Förutom de olika SPA-behandlingarna finns även en stor sauna-avdelning med olika typer av sauna. Här byter man om och duschar i separata dam- och herravdelningar men bastu- och relaxavdelningen är gemensam.

Det finns infraröd bastu, torrbastu med olika temperaturer och en kamferbastu. Man kan gå runt och prova de alla, snart har man hittat sin egen favorit.

När man svettats klart kan man ta ett dopp i den svalkande poolen inom- eller utomhus. Det är också skönt att glida ner i jaccuzin en stund. Eller att lägga sig i relaxrummets sköna vilstolar - ta med en bra bok och njut. Miljön i hela SPA- och saunaområdet är fräsch, lyxigt modern och rogivande. Härligt för oss föräldrar att få en stund helt för oss själva.

Läs mer här:
Hof Van Saksens hemsida »

Vart kan man åka på utflykt?
Även utanför resorten finns aktiviteter. Här får du några tips på dagsutflykter:

Cykelturer
Ni kan hyra cyklar och ge er ut på mer eller mindre långa cykelturer. Holland är platt så det går väldigt lätt att ta sig fram. Det finns cykelkärror att hyra. Där kan de små barnen sitta och njuta (se bild till höger).


Är man intresserad av dagsutflykter med bil finns det många attraktioner på lagom avstånd.

Äventyrsbanor
För äventyrslystna barn och modiga vuxna finns outdoor Grollo klimpark, en klätter- och hinderbana bland träd och blad.

Ett annat lite lugnare sätt att vara uppe bland trädkronorna är att besöka Het Boomkroonpad som ligger i Drouwen. Här går man på fasta, rejäla ställningar cirka 15 meter upp, bland trädkronorna.

Äventyrsland och djurparker

I Drouwen ligger också Drouwener Zand Attractiepark, ett äventyrsland med attraktioner både utom- och inomhus.

Sprookjeshof i Zuidlaren är ett äventyrsland som passar de mindre barnen fint. Här samsas tomtar, nallar och smurfar med åkattraktioner och bollhav.

I Emmen ligger en djurpark, Dierenpark Emmen. Där kan ni se djur från Asien, Afrika, Nordamerika, Sydamerika, Europa och Australien.

I Assen, som är närmsta större stad till Hof Van Saksen, ligger Verkeerspark. Parkens tema är motor och trafik. Där kan barnen prova på allt från terränggående fyrhjulingar till gummibåtar.
Färdväg, priser och annat viktigt

Hur tar man sig till Hof van Saksen?
Ett förslag är att ta Scandlines nattfärja mellan Trelleborg och Rostock. Då sover ni på färjan och kan utvilade köra de ca 48 milen till Drenthe och Hof van Saksen.

Överfart, Trelleborg - Rostock
Överfart nattetid: 7,5 timmar.
Prisexempel, enkel resa:
Personbil + upp till 9 personer: 1.130 – 1.495 kr
4-bäddshytt på insidan natt: 795 - 900 kr

Färdväg
Väl i Rostock kör du via Lubeck – Hamburg – Bremen – Oldenburg – Rolde (som är närmsta stad till Hof Van Saksen).

Boende på Hof Van Saksen
Farmarhus ca 90 kvm i två plan för 4 personer. 3 sovrum på ovanvåningen (1 med dubbelsäng och 2 med enkelsängar). Kök, matplats och vardagsrum på undervåningen och uteplats med trädgårdsmöbler.
Prisexempel:
Weekend i juni, fredag – söndag: 559 €
Hel vecka i juni: 749 €
Hel vecka juli: 1199 €

Farmarhus, "barnextra" som ovan men med extra utrustning för små barn: Barnsovrum, leksaker, skötbord, barnbad, barnstol, säkerhetsgrindar i trappan, barnsäkra vägguttag mm.
Prisexempel:
Weekend i juni, fredag – söndag: 579 €
Hel vecka i juni: 779 €
Hel vecka juli: 1229 €

Att tänka på om hunden ska följa med

  • Säg till att ni har hund med, både när ni bokar färja och boende.
  • Hunden måste ha ett EU-pass och alla vaccinationer tagna.
  • Innan ni reser in i sverige igen ska hunden avmaskas. Avmaskningen får inte vara gjord mer än 10 dagar innan inresetillfället.

Ett tips: Innan ni reser, gå till veterinären och få utskrivet det preparat som hunden ska avmaskas med och ta med er det på resan. Låt sen veterinären utomlands ge er hund preparatet och intyga att det är gjort. Varför? Jo, utomlands används ofta ett avmaskningsmedel som ges i spruta. Av olika skäl används det inte längre i Sverige, ett av skälen kan vara att den sprutan gör ont, riktigt ont!

 » Relaterade artiklar
Barnsemester testar Hof Van Saksen Barnsemester testar Hof Van Saksen
Semesteranläggningen Hof Van Saksen Semestra i Nederländerna med barn? Ja, vi bilade dit och provade! Vad kan barnen roa sig med?... Läs mer »

Annons:
 Till toppen av sidan 
Tipsa oss Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
© Copyright 2003 - 2016
Barnsemester.se