Logga in
Bli medlem
Favoriter (0)
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
Sommarland Själland » Med Barnsemesterkortet får du 20% rabatt på boende i Sommarland Själlands familjestugor!...
Laserdome Stockholm - Farsta » Med Barnsemesterkortet får du 5% på alla kalasbokningar samt 10% på alla laser-sp...
Upzone Ängelholm » Med Barnsemesterkortet får familjens barn 20% rabatt på Upzone! Erbjudandet g&...
Fler erbjudanden »
 » Kryssning

Barnsemester besöker Fort Royal på Guadeloupe

Det är hit barnfamiljer kommer när de åker charter från Sverige till Guadeloupe i Karibien. Fort Royal ligger på Basse-Terre, den minst exploaterade delen av Guadeloupe. Det är en fyrstjärnig barnvänlig resort och de flesta gäster kommer från Sverige och Frankrike.

Hotellet på GuadeloupeÄr jag i en jättestor pool? Nej, så här klart och fint är vattnet kring Guadeloupe i Karibien!

Hotellet på Guadeloupe
Alldeles nere vid havet finns vita bungalows, lagom för 3 personer. För större barnfamiljer är de tyvärr för små. Är ni fler än 3 = boka ett eller två rum i hotellet istället.

Hur bor man?
Det finns rum med plats för en familj. Har man äldre barn kan lösningen med två rum som har kontakt via en dörr i balkongväggen vara en perfekt lösning. Det finns också 82 bungalows, många ända nere vid stranden. Oerhört mysigt och paradisiskt. Men de är för små om du har flera barn.


Missa inte rabatter och förmåner
Alla barn upp till 2 år flyger och bor gratis. Barn och ungdomar mellan 2-15 år som bor med 2 fullt betalande vuxna, i samma rum, får 6000 kr i rabatt. Barn och ungdomar mellan 2-15 år som bor tillsammans i ett rum eller med 1 vuxen får 2000 kr i rabatt.

Har du ett Barnsemesterkort och bokar senast 30 nov 2010 får dina barn vara med i barnklubben helt gratis!

Tips! Langley mailar ut restresor lite då och då. Ofta efter skolloven.


Maten?
Det ingår alltid en frukostbuffé varje morgon. Det finns yoghurt, musli, bröd, skinka, salami, franska ostar, exotiska frukter, juicer, kaffe m m. Man kan också välja att resa med halvpension, då får man förutom frukostbuffén även aperitif och en middagsbuffé på kvällen – vin, öl och vatten ingår.

Ytterligare ett steg är att boka All Inclusive, då ingår även lunch, glass till barnen, fria drycker i strandbaren och barnklubb.

Bra att veta: microugn och barnstolar finns i restaurangen. Utomhusrestaurang under tak.


Hotellet på Guadeloupe
Alla barn och vuxn a får prova windsurfing gratis hur mycket de vill. Windsurfinginstruktörerna är seglarvana ungdomar från Sverige.

Vilka aktiviteter är gratis?
På stranden finns laserjolle, Hobie Wave-katamaraner, kajaker och windsurfing. Det är helt gratis att låna. Optimistjollarna är roliga för de minsta seglarna. Katamaranerna är breda och stabila och passar bra för familjer som vill segla i väg med barnen på en liten upptäcktsfärd. Laserjollarna passar lite mer avancerade seglare. Tennis är förresten också gratis. Kajakerna är inga havskajaker, utan lättmanövrerade sol- och badkajaker som har plats för två paddlare. Det finns även möjlighet att spela beachvolley och boule. Solstolarna är också gratis att ligga på.


Dykskola, seglarskola, tennisskola?
Dykning: Det finns ett dykcenter vid stranden där en engelsktalande fransman tar med gäster på dykutflykter eller lektioner.

Segling: Vill du lära dig segla kan du antingen ta enstaka lektioner eller vara med i seglarskolan. Det finns både för vuxna och för barn från 6 år. Instruktörerna är svenskar.

Tennis: En svensk tennistränare ger lektioner både för vuxna och barn från 6 år.

Hotellet på Guadeloupe
Poolområdet är litet, fräscht och familjärt med en vuxenpool och en plaskpool. Här råder lugn och ro.


Hotellet på Guadeloupe
Ser du det vita hotellet på udden? Där bor man, och den här bilden är tagen från frukostbordet en tidig morgon. Kring ön utanför udden är det underbar snorkling!


Hotellet på Guadeloupe
De flesta gäster ligger på stranden eftersom både sand och hav är så kristallklart och karibiskt vackert. Ibland kan man få hela poolen för sig själv, en härlig upplevelse!

 

Internet?
Ta med din laptop om du har en sådan. Då kan du gå in på internet från ditt hotellrum. Det är ingen snabb lina, men gratis.


Barnklubben?
”Langley Wavebreakers” kallas barnklubben. Alla barn delas in i två åldersgrupper: 3-6 år och 7-12 år. Lek, bus och skattjakter blir ju roligare med kompisar i ungefär samma ålder. Flera kvällar ordnas filmvisningar för barnen..

Vädret i Karibien?
Inte tryckande fuktig hetta som till exempel i Thailand. Här är det subtropiskt klimat med ständig bris, en ljum vind som får palmerna att rassla lite mysigt. Vädret kan växla snabbt mellan sol och korta regnskurar.

Dagstemperaturen ligger på 25-30º beroende på årstid. Den bästa tidpunkten för resor till Guadeloupe är från februari till april, tycker vi på Barnsemester.

Vattnet är turkost, havet lugnt och skönt tempererat som i en gigantisk utomhuspool. På ön BASSE-TERRE där Fort Royal ligger är vädret svalare och molnigare, men perfekt för utflykter och aktiviteter.

Naturen är vackert frodigt grön med fantastiskt canyoning i våtdräkter bland regnskogens lianer, laguner och vattenfall. Här ligger också Pigeon Island som den världsberömde marinologen Cousteau ansåg vara en av Karibiens bästa dykplatser.

För- och nackdelar med Guadeloupe?
Nackdelarna med Guadeloupe är att det är ganska dyrt att äta ute och att shoppa. Annars är allt fantastiskt, och mycket barnvänligt.

Det mest underbara med Guadeloupe är mångsidigheten; här finns det turkosa havet och vattenaktiviteter som är roliga både för barnen och oss vuxna.

Det finns frodig och storslagen natur med djungel och vattenfall, kultur med berättelser om pirater och annat spännande, och framför allt...det känns inte som om man har hamnat i en turistfälla.

Det är äkta och äventyrligt när man ger sig ut på dagsturer - och tryggt, bekvämt och lugnt hemma på den fina resorten Fort Royal.


Hyra bil?
Det bästa sättet att ta sig runt på Guadeloupe som turist är med bil. Att åka båt till några av de paradisiska naturreservaten i den tillhörande arkipelagen är ett minne för livet. Petite Terre & Les Saintes är riktigt bra utflyktstips.


Resan till Fort Royal bokar du på www.langley.eu
Direktcharter (utan flygbyten) från Stockholm.  Anslutningsflyg från Göteborg och Köpenhamn.

 

 » Värmeguiden
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
 » Familjenöjen
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
 » Sök billiga resor
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!

 » Relaterade artiklar
Fort Royal på Guadeloupe Fort Royal på Guadeloupe
Det är hit barnfamiljer kommer när de åker charter från Sverige till Guadeloupe i Karibien. Fort Royal ligger på... Läs mer »

Resa till Guadeloupe Resa till Guadeloupe
Barnsemester resereporter Anders har varit på Guadeloupe i Karibien. Han har kört runt och pratat med folk, letat upp trevliga... Läs mer »

Annons:
 Till toppen av sidan 
Tipsa oss Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
© Copyright 2003 - 2016
Barnsemester.se