Logga in
Bli medlem
Favoriter (0)
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
Ramsvik stugby » Med Barnsemesterkortet får du 500 kr rabatt vid bokning av paketet "Familjekul vid havet"...
Busfabriken i Halmstad » Med Barnsemesterkortet bjuds betalande barn på mjukglass eller Fun Slush!
Tallink Silja » Med Barnsemesterkortet får du upp till 20% rabatt på kryssningar, reguljärresor oc...
Fler erbjudanden »
 » Artikeltips

Finns det barnmat i Thailand?

Fråga:
Vi ska vara i Thailand i en månad med tvillingar som då är 11 månader. Finns det spjälsängar att låna på hotellen, finns det barnmat som liknar den vi har i Sverige och är blöjorna ok (av samma kvalitet som i Sverige)?

Barnmat i Thailand
Coola tvillingar ska till Thailand i vinter, och föräldrarna undrar hur allt det praktiska ska fungera.

Svar:
Du undrar var dina 11 månader gamla tvillingar ska sova. Spjälsängar brukar hotellen inte ha, men ofta har de någon form av resesäng. Boka resesängen redan när du bokar rummet, vänta alltså inte tills ni kommer fram.

Finns det ingen resesäng (och du behöver ju 2!) kan du prova mitt trick: bädda i en liten uppblåsbar plaskpool. Du vet, enklaste modellen från bensinstationerna. Fungerar hur bra som helst! På dagen kan du ta med den ner till stranden och hälla i lite vatten till dina tvillingar. Där kan de plaska och ha roligt. Ställ den bredvid dig, under ett solskydd.

Visst finns det bra blöjor i Thailand. Men ta med blöjor för de första 3-4 dagarna, tills ni hittar en stor och bra affär.

Glasburkar med barnmat som smakar som hemma finns inte. Ta med så många du kan hemifrån, och dryga ut dem med ris och nudlar. Thailändska bebisar äter "jok", prova det!

Jok är vanliga riskorn som hackats i mindre bitar. Man koker dem med mer vatten än vanligt och det blir en len och god risgröt som bebisar älskar. Jok finns i vanliga mataffärer och du kan fråga vilken thailändsk mamma som helst om hur man tillagar jok. Du kan säkert också få hjälp från köket på det hotell ni bor på.

Det är vanligt att man blandar risgröten med kokt ägg, kokt morot eller mosad ananas och banan. Söt god frukt finns det ju gott om i Thailand. Du kan göra egna fruktpuréer på mango och banan. Gott och nyttigt!


Barnmat i Thailand
Läs om den här lilla flickan som luffade runt på öar i Thailand med sin familj i vintras. Till artikeln >


 

Om magsjuka
Vi har pratat med flera läkare för att få de bästa tipsen för att undvika magsjuka på resan. De säger att "Alcogel" från Apoteket är perfekt gnida in både dina och barnets händer med innan ni äter. Ett annat tips är att välja frukt som ska skalas, till exempel banan, ananas, melon, mango och papaya. De berättar också att pengar är bakteriehärdar, så betala med kort om det är möjligt.

Innan resan är det lämpligt att se över sitt eget och barnens vaccinationsskydd. Det är skönt att slippa få resan förstörd av magsjuka och diarré. Nu är dina barn bara 11 månader, men till alla med lite större barn och planer på att resa till långdestinationer runtom i världen kan jag tipsa om att vaccin mot kolera kan tas av barn från två år, men måste fyllas på efter sex månader. Helt enkelt för att barn behöver vaccineras oftare än vuxna.

Tillbaka till frågorna »

BARNSEMESTERS 10 BÄSTA TIPS till dig som ska åka på långresa med ett litet barn. Läs tipsen »

 


 
 

 

 

 » Värmeguiden
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
 » Familjenöjen
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
 » Sök billiga resor
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!

 » Relaterade artiklar
Hotell och bokningstips för dig som ska... Hotell och bokningstips för dig som ska...
Hotelltips finns överallt på nätet: i de stora charterarrangörernas kataloger, via resebyråerna, via hotellsiter som... Läs mer »

Backpackning i Thailand med två barn Backpackning i Thailand med två barn
Familjen Andersson har backpackat med barnen i Thailand, två gånger! Mamma Anette, pappa Magnus och flickorna Emma (10 år) och... Läs mer »

När är det bäst att resa med småbarn? När är det bäst att resa med småbarn?
Mycket beror på barnets utveckling och personlighet, men här är några riktlinjer. Leo och Felix tycker att det är... Läs mer »

Kolla i god tid FÖRE resan Kolla i god tid FÖRE resan
Kolla att era pass är giltiga åtminstone sex månader efter hemresedatum. Passet: Kolla att era pass är giltiga... Läs mer »

Packlista för småbarnsfamiljer Packlista för småbarnsfamiljer
Checklista med saker som är bra att ta med. Inte alltid kanske, men det som passar resmålet och ditt barn! Har du små barn... Läs mer »

Att upptäcka Bangkok tillsammans med barn Att upptäcka Bangkok tillsammans med barn
Många som åker till Thailand med barn flyger direkt till södra delarna och väljer att hoppa över Bangkok. Detta tycker... Läs mer »

Annons:
 Till toppen av sidan 
Tipsa oss Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
© Copyright 2003 - 2016
Barnsemester.se