Logga in
Bli medlem
Favoriter (0)
 » Sportlov
 » Populära erbjudanden!
KronoCamping Saxnäs » Med Barnsemesterkortet får ni 20% rabatt på boendepriset om ni bokar minst en veckas ca...
Lotus Travel » Med Barnsemesterkortet får du 5% rabatt per person på samtliga Lotus Travels ordinarie ...
First Hotel Carlshamn » Med Barnsemesterkortet får du 10% rabatt på First Hotel Carlshamns familjepaket med &ou...
Fler erbjudanden »
 » Kryssning

Franska Rivieran

En heldag med sport och äventyr!

På Franska Rivieran finns många äventyrslekparker, ofta i pinjeskog. Perfekt en het och solig dag när ni söker skugga. Det kryllar även av golfbanor, och den som gillar fart kan prova gokart!

Adventure i Frankrike
En del arrangörer har äventyr för små barn, andra har enbart för vuxna och tonåringar. Maila och fråga vad de erbjuder innan ni åker dit, så att ni hamnar på ett ställe som passar er perfekt.

Tarzanliv i naturen
Arrangerade äventyr ute i naturen är populärt i Frankrike och på Franska Rivieran finns det äventyrsarrangemang som även barnfamiljer kan vara med på. Men kontakta dem och kolla så att du får ett lämpligt arrangemang. En del passar sportiga vuxna och tonåringar, andra har enkla, skojiga "djungelslingor" för små barn med sprall i benen.

OBS! Nästan alla arrangörer vill att man ringer och bokar sitt besök i förväg.


Pitchoun Forest
Äventyrsbanor för barn med minimilängd 1 meter, dvs cirka 3 års ålder. Men ärligt talat är det de lite större barnen som har roligast här, de som är stora nog för att klättra, balansera, krypa och ta i med hela kroppen! Säkerheten är hög. Alla barn förses med både hjälm och sele med säkerhetslina.
Se foton från de yngsta barnens bana »
Pitchoun Forest »


Pitchoun Forest har banor där barnen kan klättra, balansera, åka linbana, krypa och ha kul.

Aoubré
En 30 hektar stor park med många äventyrsaktiviteter. Man klättrar på repstegar och stora nät, högt upp i träd, kastar sig utför linbanor och lianer och annat kul. hela familjen kan vara med, man väljder den bana som passar. Det här är en heldagsutflykt och det finns café, men man kan förstås även ta med egen mat. De har en lätt äventyrsbana strax ovanför marken för de yngsta och sju olika banor för barn från 5 år. Exempelvis en bana 1 meter ovan mark för barn ca 5-8 år, där föräldrarna går med vid sidan av. Här finns även en del djur, t ex åsnor, getter, får och höns. Man måste boka sitt besök innan man åker hit.
Aoubre »

Riviera Nature Parcours Aventure
Lite mindre park med 36 ävenytrsstationer. Den här parken sägs ha en magnifik utsikt över Franska Rivieran, det kan ju vara värt ett besök i sig. Då och då under högsäsong kan man äta middag uppe i träden! Man måste boka i förväg. Då kommer en minibuss och hämtar på parkeringsplatsen och kör er ut till trädet :) De har även ponnyhästar, åsnor och hästar.
Riviera Nature »


Aoubre
Aoubré är en 30 hektar stor park med många äventyrsaktiviteter. Man klättrar på repstegar och i stora nät, upp i träd, kastar sig utför linbanor och lianer m m.

Le Labyrinthe de l´Aventure
På Le Labyrinthe de l´Aventure får ni tillsammans ta er igenom en labyrint med utma ningar, lösenord och klurigheter.

 

Le Royaume des arbres
Två stora parker med 120 olika äventyrsaktiviteter! Det finns fantastiska upplevelser för både barnen och oss föräldrar. Man kan t ex kasta sig iväg på linbana genom hela parken.
Le Royaume des arbres »

Le Labyrinthe de l´Aventure
Här vid Villeneuve-Loubet har de byggt en miljö som handlar om gallerna (du vet, Asterix & Obelix) och du och din familj ska ta er igenom en labyrint med utmaningar, lösenord och klurigheter. Tel 04 92 02 06 06
Bilder från labyrinten »

Colmiane Forest
Det finns en by som heter Valdeblore, ungefär en timmas bilresa från Nice. Där ligger äventyrsparken Colmiane. Det finns lätta banor för 3-5 åringar. Dessa banor är inte up i träden och det behövs ingen särskild säkerhetsutrustning. Men för de andra banorna, den ena från 5 år och den andra från 12 år, där är säkerheten hög. Varje bana tar cirka en timma att ta sig igenom, och de flesta barn tycker att det är jätteroligt. Tips! Bredvid äventyrsbanorna finns minigolf, ponnyridning och trampoliner. Lunch kan ni äta inne i byn.
Colmiane »


Canyon Forest
Den här äventyrsparken ligger mellan Nice och Cannes, vid Villeneuve Loubet, och har aktiviteter för vuxna och barn över 1,30 meter. När man kommer dit får man först cykla längs en flod i vacker natur i cirka 10 minuter. Därefter blir man utrustad med de grejer som behövs (egna gympaskor ska man förstås ha på sig).

De har fyra äventyrsbanor i fyra svårighetsgrader; grön (mycket lätt bana, för alla över 1.30 m längd), röd bana (lite klurigare bana för vuxna och barn från 1.40 m längd), lila bana (svår bana för vuxna och barn från 1.45. Ca 7-20 m upp i luften!) och svart bana (utmaning för vana äventyrare med mycket muskler och utan höjdskräck...)
Canyon Forest »


Provence Aventure Auriol
Mycket stor pinjeskog med flera olika banor för barn, från 3 års ålder och uppåt. Här leker man både på marken och högt uppe i träden.
Provence Aventue Auriol » 


Gokart Franska rivieran

Köra gokart
Vi har hittat ett par gokartbanor som även har bilar och banor för barn, tjoho! Här kan hela familjen köra gokart och ha roligt.

 


Golf i Frankrike
Tänk på att kolla banans hcp-gräns, och ta med era hcp-kort!

Några populära golfbanor
Är ni en golffamilj? Då vet du säkert att Franska Rivieran har många fina banor. Här får du tips på några golfbanor:

Golf Opio Valbonne, Valbonne  Se »
Victoria Golf Club, Valbonne  Se »
Golf de Saint-Donat, Cannes  Se »
Golf Le Claux Amic, Grasse  Se »
Saint Endréol (även spa), norr om Frejus  Se »

Kom ihåg!
I Sverige idag är de flesta golfbanor inte snobbiga utan snarare folkliga med massor av barnfamiljer och aktiviteter. På Franska Rivieran däremot är det snofsigt, med mycket eleganta klubbhus och välklädda medlemmar. Banorna är välskötta och riktigt fina, så det är en upplevelse att spela här! Innan ni bokar er rond: kontrollera vilken övre hcp-gräns klubben har för gäster, och berätta att ni har barn med er i bollen så att du kan vara säker på att att alla i familjen som vill spela verkligen får lösa greenfee. 
Ta med era hcp-kort!The 9th & 18th double green
Klimatet på Franska Rivieran är perfekt för golf. Banorna är frodiga och gröna redan tidigt på våren, temperaturen är behaglig att spela i och landskapet är skiftande. Den här banan heter Le Chateau de Taulane och är ritad av den berömde spelaren Gary Player.

 » Relaterade artiklar
Halloween och höstlovsfirande på Danska... Halloween och höstlovsfirande på Danska...
Det danska höstlovet ligger två veckor tidigare än det svenska och då slår många av de danska familjeparkerna... Läs mer »

Halloween och höstlovsfirande på... Halloween och höstlovsfirande på...
På höstlovet håller flera familjeparker extraöppet och lyxar till det med roligt Halloweentema! Kika och se om du hittar... Läs mer »

Sport och äventyr Sport och äventyr
Äventyrshus, höghöjdsbanor, grottkrypning, gruvor, forsränning och turridning är bara några av de aktiviteter som... Läs mer »

Jämför priset: Danska familjenöjen Jämför priset: Danska familjenöjen
För många Svenskar är det lika nära till de stora populära familjeparkerna i Danmark som till de i Sverige och vi... Läs mer »

Guide till Island Guide till Island
Äventyr, sagor och mystik - ord som dyker upp när man tänker på Island. Och visst är en tur till Island ett äventyr... Läs mer »

Barnsemester testar: Halmstad Äventyrsland Barnsemester testar: Halmstad Äventyrsland
Barnsemester testar: Halmstad äventyrsland har flera olkia temaområden och massor av olika aktiviteter för både barn och... Läs mer »

Annons:
 Till toppen av sidan 
Tipsa oss Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
© Copyright 2003 - 2016
Barnsemester.se