Logga in
Bli medlem
Favoriter (0)
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
Prison Island Västerås » Med Barnsemesterkortet får du 20% rabatt måndag - torsdag. Erbjudandet gä...
Upzone Åhus » Med Barnsemesterkortet får familjens barn 20% rabatt på Upzone! Erbjudandet g&...
Stena Line » Med Barnsemesterkortet får du upp till 20 % rabatt med Stena Line hela 2018!
Fler erbjudanden »
 » Kryssning

Del 10: Thailand (Phuket)

Pär och Cecilia reser i Thailand just nu, följ deras resa!

Familjen Gudfastsson är föräldralediga i Thailand med barnen Clara och lille Svante. Läs deras reseberättelse, här är del 10.

barn
"Syskonen Bus" leker på stranden hela dagarna, och ofta även på kvällarna.
Kungen är thailändarnas stolthet
Just nu är vi på Kamala Beach på Phuket. Det är en strand som drabbades väldigt hårt av Tsunamin. Hela skolan förstördes men lyckligtvis var det inte några barn i skolan den dagen. Den thailändske kungen, som är oerhört älskad av sitt folk, har betalat återuppbyggnaden av skolan.

Båtresan hit från Koh Phi Phi var gungig och det var riktigt mycket folk ute i hamnen, så det blev lite rörigt. När vi kom hit upptäckte vi att vi har bokat ett mycket fint hotell med 3 pooler (till Claras förtjusning). Vi har redan hunnit sola och bada en hel del.

Shopping utanför turiststråken
Två eftermiddagar har vi åkt och shoppat i Patong, där är det extremt många turister. En bit från turistgatorna finns ett riktigt shoppingcenter med helt vanliga butiker - utan kopior! (det tror man knappast när man går på turistgatorna). Än så länge har vi mest handlat till Clara. I förrgår hittade hon äntligen prinsesskor med klack...

Jag har simmat med Nemo!
I går kom jag, pappa Pär, äntligen iväg och dök! Vi var ett gäng som åkte longtailbåt ca 45 minuter ut till två små öar. Där var redan många snorkelbåtar. Vi gjorde två dyk på ca 1 tim var och vi dök ner till 16 m som djupast.


thailand
Clara stormtrivs i värmen.

Vi hade mycket god sikt under det första dyket, ca 12-15 meter, men under det andra dyket var det endast 5 meter! Märkligt hur det kan ändras så mycket på en timme. Vi såg massor av fiskar, exempelvis drakfisk, muräna, papegojfisk, skorpionfisk, clownfisk (Nemo) och en massa andra fiskar i alla sorters färger. Det var riktigt roligt!

På kvällarna har vi varit ute och ätit (som vanligt...) Vi bor på en resort med en fantastisk bar i poolen.

Snart slut på resan
I morgon åker vi upp till Ao Nang där vi började resan. Där stannar vi två nätter innan vi flyger upp till Bangkok. Vi hade först tänkt åka båt för att sluta cirkeln på båtluffen. Nu blir det inte så eftersom det kostar nästan lika mycket att åka taxi i 2,5 h. Det känns bekvämare med att bara gå ut från hotellet och åka taxi till nästa hotell, med tanke på all packning. Clara ser verkligen fram emot sin födelsedag på tisdag. Vi får se hur vi ska fira men lite presenter blir det förstås.

Hälsningar Pär, Cecilia, Clara och Svante


 » Relaterade artiklar
Gudfastsson -dagbok - del 11 Gudfastsson -dagbok - del 11
Del 11: Thailand (Bangkok) Familjen Gudfastsson är föräldralediga i Thailand med barnen Clara och lille Svante. Läs deras... Läs mer »

Gudfastsson - dagbok - del 10 Gudfastsson - dagbok - del 10
Del 10: Thailand (Phuket) Familjen Gudfastsson är föräldralediga i Thailand med barnen Clara och lille Svante. Läs deras... Läs mer »

Gudfastsson-dagbok-del 9 Gudfastsson-dagbok-del 9
Del 9: Thailand (Koh Phi Phi) Familjen Gudfastsson är föräldralediga i Thailand med barnen Clara och lille Svante. Läs... Läs mer »

Gudfastsson-dagbok-del 8 Gudfastsson-dagbok-del 8
Del 8: Thailand (Koh Muk) Familjen Gudfastsson är i Thailand med barnen Clara och lille Svante. Läs deras reseberättelse,... Läs mer »

Gudfastsson-dagbok-del 7 Gudfastsson-dagbok-del 7
Del 7: Thailand (Koh Lanta) Familjen Gudfastsson är i Thailand med barnen Clara och lille Svante. Läs deras reseberättelse,... Läs mer »

Gudfastsson-dagbok-del 6 Gudfastsson-dagbok-del 6
Del 6: Thailand (Koh Lanta) Familjen Gudfastsson är i Thailand med barnen Clara och lille Svante. Läs deras reseberättelse,... Läs mer »

Annons:
 Till toppen av sidan 
Tipsa oss Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
© Copyright 2003 - 2016
Barnsemester.se