Logga in
Bli medlem
Favoriter (0)
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
KronoCamping Saxnäs » Med Barnsemesterkortet får ni 20% rabatt på boendepriset om ni bokar minst en veckas ca...
Resalatt.nu » Med Barnsemesterkortet får du 20 % på hela Resalätts sortiment!
Boda Borg i Östersund »
Fler erbjudanden »
 » Weekend

Del 8: Thailand (Koh Muk)

Pär och Cecilia reser i Thailand just nu, följ deras resa!

Familjen Gudfastsson är i Thailand med barnen Clara och lille Svante. Läs deras reseberättelse, här är del 8.

charlie beach
Vårt hotell Charlie Beach Resort har den bästa frukost vi har varit med om, och de har eget bageri!

Longtailbåt till grannön Koh Muk
Nu är vi på Koh Muk, som ligger lite söder om Koh Hai. Resan hit var lite ostadig med sjögång. Vi fick åka longtailbåt ut till grannön Koh Ma för att hoppa på färjan där det var lä. När vi väl kom iväg guppade det ordentligt. Svante somnade, som vanligt... Sedan stannade färjan vid Emerald Cave där många ville simma in.

Vi har ett eget bageri!
Det är riktigt fint här. Vi bor på Charlie Beach Resort, kanske inte lika tjusigt som Fantasy på Koh Hai men mycket bra. Frukosten är bäst hittills, vi har eget bageri på hotellet. Helt underbart med nybakat bröd på morgonen.

Burr så kallt! Det är "bara" 29 grader i vattnet
Vi har solat och badat varje dag. Poolen ligger mycket vackert nästan ända nere vid havet. Vi tyckte att det var lite "kallare i vattnet" här på Koh Muk. En svensk kvinna vi träffade hade en termometer och mätte upp temperaturen i vattnet till 29 grader C.

Clara har fått öroninflammation
Alla pooler är inte så rena, och det har resulterar i att Clara tyvärr har fått öroninflammation. Jag och Clara fick åka moped bakom en chaufför till andra sidan ön där det finns en liten läkarstation. Efter en snabb titt i örat ordinerades antibiotika och örondroppar. Det är verkligen inte samma restriktioner för antibiotika som i Sverige.

Mopedturen var väldigt fascinerande. Vi passerade många hus och såg att även om huset bara är ett litet skjul finns det nästan alltid en TV. Efter bara två dagar börjar Clara må bättre även om det gör ont på nätterna.


pool
Pappa och Clara vid poolen. Här tillbringar vi många sköna och lata timmar varje dag.

Grottsimning i mörker
Idag var jag och Clara på utflykt till Emerald Cave. Det är en grotta som även är en tunnel in till en lagun. Man simmar ca 80 meter varav 40 i mitten i totalt mörker. Vår guide hade en liten lampa så att vi kunde se vart vi skulle simma.

Det var riktigt spännande och Clara klarade det hela galant, vi simmade och höll varandra i handen. När vi kom igenom tunneln var det en fin liten strand och mycket branta bergssluttningar rakt upp med mangrove åt alla håll. Det sägs att pirater gömt byten i grottan innan de forslade dem vidare till andra platser.

Djur som finns överallt
Cikador: På Koh Hai började det alltid tjuta runt klockan 18 varje dag. Det lät precis som en gasledning som stod och tjöt riktigt högt, eller någon typ av larm. När vi frågade berättade de att det var en Cikada. De höll bara på någon timme men ljudet var mycket irriterande.

Myggor: Cecilia var ute och tog en "mammadrink" med andra mammor en kväll på Koh Lanta. Det resulterade i 192 myggbett på ena benet! och nästan lika många på det andra, jag orkade bara räkna det första benet.

Eremitkräftor: De små kräftorna har blivit Claras favoritdjur här på Koh Muk! På kvällarna kommer de fram och barnen leker med dem, gör banor som de ska förflytta sig i. Jag vet inte om jag som NO-lärare ska tycka att detta är bra.


koh muk
Att simma i grottor och komma in till en undangömd strand, det är lika spännande som i sagorna.

esmerald cave
Stranden inne i Esmerald Cave, här kan man leka pirater på äventyr. För en gång fanns det pirater här.Geckos: Ödlorna är Svantes favoriter. När han ska sova ligger han och tittar upp på alla fönster som vi har vid taket. Där kommer ofta Geckoödlor fram på kvällarna. Det är han mycket snabb att meddela oss om. Vi såg även en riktigt stor ödla igår, häftig.


I morgon åker vi till Koh Phi Phi
Det blir trevligt, och förhoppningsvis lite mer civilisation. Man blir ganska låst här ute på småöarna.

/ Per, Cecilia, Clara och Svante

 » Värmeguiden
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
 » Familjenöjen
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
 » Sök billiga resor
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!

 » Relaterade artiklar
Gudfastsson -dagbok - del 11 Gudfastsson -dagbok - del 11
Del 11: Thailand (Bangkok) Familjen Gudfastsson är föräldralediga i Thailand med barnen Clara och lille Svante. Läs deras... Läs mer »

Gudfastsson - dagbok - del 10 Gudfastsson - dagbok - del 10
Del 10: Thailand (Phuket) Familjen Gudfastsson är föräldralediga i Thailand med barnen Clara och lille Svante. Läs deras... Läs mer »

Gudfastsson-dagbok-del 9 Gudfastsson-dagbok-del 9
Del 9: Thailand (Koh Phi Phi) Familjen Gudfastsson är föräldralediga i Thailand med barnen Clara och lille Svante. Läs... Läs mer »

Gudfastsson-dagbok-del 8 Gudfastsson-dagbok-del 8
Del 8: Thailand (Koh Muk) Familjen Gudfastsson är i Thailand med barnen Clara och lille Svante. Läs deras reseberättelse,... Läs mer »

Gudfastsson-dagbok-del 7 Gudfastsson-dagbok-del 7
Del 7: Thailand (Koh Lanta) Familjen Gudfastsson är i Thailand med barnen Clara och lille Svante. Läs deras reseberättelse,... Läs mer »

Gudfastsson-dagbok-del 6 Gudfastsson-dagbok-del 6
Del 6: Thailand (Koh Lanta) Familjen Gudfastsson är i Thailand med barnen Clara och lille Svante. Läs deras reseberättelse,... Läs mer »

Annons:
 Till toppen av sidan 
Tipsa oss Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
© Copyright 2003 - 2016
Barnsemester.se