Logga in
Bli medlem
Favoriter (0)
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
Barnens Gård » Med Barnsemesterkortet får du fri saft hela dagen + en gratis sandmålning till ...
BOUNCE i Stockholm » Med Barnsemesterkortet du 10% rabatt på inträdet! Erbjudandet gäller vid f...
Kolarbyn » Med Barnsemesterkortet för du 50% rabatt på andra övernattningen i Kolarkoja!
Fler erbjudanden »
 » Artikeltips

Helsingfors för barnfamiljer

Finlands huvudstad Helsingfors är en av Europas populäraste städer med massor att se och göra för både stora och små på promenadavstånd från hamnen. Färjor från Stockholm avgår varje dag och det är populärt med 40-timmarkryssningar som ger en hel dag i Finland.

Helsingfors för barnfamiljer

 

Barnsemesters Testfamiljer testar Helsingfors!
I samarbete med Turistbyrån i Helsingfors anordnades en bloggresa unde Kristihimmelsfärsdshelgen och vi på Barnsemeser.se fick skicka med två testfamiljer.

Här kan du läsa om deras resa och vad dom gillade mest mest Helsingfors!

Kryssa till Helsingfors
Både Viking Line och Tallink Silja har 40-timmarskryssningar med två nätter ombord och en dag i land för shopping och sevärdheter.

Ni lämnar Stockholm vid 16.30-17.00, är framme i Helsingfors vid 9.30-10 tiden och tar färjan tillbaka till Stockholm igen vid 17.00-17.30 beroende på vilket bolag ni reser med.

Hyttpriserna går från runt 800 kr och uppåt under sommaren för en hytt med 4 bäddar. Vill man köpa till frukost och buffé dit och hem kostar det extra. Hytt + frukost + buffé blir ca 2.800 kr för två vuxna och två barn mellan 6 och 11 år.

Priserna kan variera med avresedag och/eller avgångstid.Borgbacken har fri entré i sommar. Även en del karuseller har fria åk!

Borgbackens nöjespark
Borgbacken är inte bara Finlands populäraste nöjespark med Nordens bredaste urval av åkattraktioner och över en miljon besökare varje år.

Här du också njuta av mat i toppklass i de sex restaurangerna i Kattila, uppleva undervattensvärlden SEA LIFE och beundra vyn över Helsingfors från utkikstornet.

Läs mer: Borgbackens nöjespark »

SEA LIFE
I SEA LIFE Helsinki kan du företa en färd från tropiska hav till Nordsjön och ända till Östersjön och våra egna hemmavatten.

I den nya utställningen "Sköldpaddsnästet" finns massor av söta sköldpaddor. Lär dig mer om dessa klumpiga filurer och få information hur vi kan skydda deras hotade släktingar, havssköldpaddorna.

Läs mer: SEA LIFE »

Högholmen Zoo
Kamel på Högholmen Zoo

Sveaborg
Sveaborgs fästning

Högholmens Djurpark
Högholmen är som en värld i miniatyr. Här kan du se cirka 150 djurarter och alla arter är intressanta på sitt sätt.

Gör en upptäcktsfärd på holmen och se en snöleopard som härstammar från Himalaya, stora amurtigrar, lurviga kameler, runda småpandor, blåa pilgiftsgrodor och många slags apor. Och många andra trevliga djurvänner

Läs mer: Högholmens Djurpark »

Sveaborgs fästning
Historiska Sveaborg är en fantastisk plats! På ön finns allt som behövs för en upptäcktsfärd för hela familjen: 6 km murar, över 100 kanoner, spännande tunnlar, museer, kaféer och restauranger.

Sommaren 2013 kan ni även delta i "Gustavs svärd", en äventyrstur på svenska (varje fredag kl 12.00) för barn 6-13 år, men även äldre barn och vuxna är välkomna att följa med på turen.

Föreställningen baserar sig på historisk fakta och drar med på en spännande tidsresa i upplysningstidens Sveaborg.

Under turen bekantar sig deltagarna med Sveaborg och livet på 1700-talet. Seder och bruk, vetenskap och stilinriktningar samt nöjen blir levande genom lek och drama.

Läs mer: Sveaborgs fästning »


Naturhistoriska museet
Dinosaurier, fladdermöss, jättenäckros, grundämnen… Naturhistoriska centralmuseet har totalt fyra platser som lämpar sig för äventyrare som är intresserade av naturen: Naturhistoriska museet, de botaniska trädgårdarna i Kajsaniemi och Gumtäkt samt Mineralkabinettet.

Läs mer: Naturhistoriska museet »


Barnens stad i Sederholmska huset
I Barnens stad kan du leka i handelsbodar och affärer från 1700-talets Helsingfors, sitta i ett klassrum från 1930-talet och besöka mormors hem så som det var på 1970-talet.

Läs mer: Barnens stad »

Fler tips och roliga evenemang!
Mer tips om vad man kan hitta på i Helsingfors med familjen, boende, kollektivtrafik och annat hittar du på: www.visithelsinki.fi/sv/aktuellt/barnfamiljer »

7-15 juni firas "Helsingsforsveckan" med festivaler och evenemang. Midsommar firas traditionellt med eldar, dans och lekar. Även under resten av sommaren och hösten är det roliga evenemang på gång.

Evenemang i Helsingfors »

 » Värmeguiden
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
 » Familjenöjen
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
 » Sök billiga resor
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!

 » Relaterade artiklar
Helsingfors för barnfamiljer Helsingfors för barnfamiljer
Finlands huvudstad Helsingfors är en av Europas populäraste städer med massor att se och göra för både stora och... Läs mer »

Lovdagar i Danmark, Norge och Finland Lovdagar i Danmark, Norge och Finland
Sommarlov, höstlov, påsklov och sportlov. Våra grannländer har lovdagar ungefär samtidigt som vi har, men det skiljer... Läs mer »

Levi i Finland Levi i Finland
Finländarna är säkra på sin sak, i skogarna runt Levi bor tomten. Ingen annanstans. Och visst, de kan ha rätt. När... Läs mer »

Annons:
 Till toppen av sidan 
Tipsa oss Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
© Copyright 2003 - 2016
Barnsemester.se