Logga in
Bli medlem
Favoriter (0)
 » Sportlov
 » Populära erbjudanden!
Upzone Luleå » Med Barnsemesterkortet får familjens barn 20% rabatt på Upzone! Erbjudandet g&...
Busfabriken i Helsingborg » Med Barnsemesterkortet bjuds betalande barn på mjukglass eller Fun Slush!
Dalénium – Science Center » Med Barnsemesterkortet får du gå två personer, betala för en! Billigaste gra...
Fler erbjudanden »
 » Kryssning

Jul i New York

En fantastisk sak med New York är att det alltid finns shower och konserter med stora artister, varje vecka. Surfa runt och se vad som bjuds!

Rockettes
Vilken julshow! Den är spektakulär, och därför heter den "Christmas Spectacular". Se du dansarna längs bildens nederkant? Det är de världsberömda Rockettes!

Julshower
Den mest folkkära och spektakulära julshowen är sedan över 70 år Radio City Music Halls Christmas Spectacular. De osannolikt långbenta och högsparkade dansarna Rockettes, "träsoldaternas" marsch och 3-D-tomten är paradnummer. Konserthallen är i sig en uppenbarelse, pråligt men smakfullt förgylld i Art Deco-stil www.radiocity.com »

På legendariska arenan Madison Square Garden kan man under årets julsäsong se världspremiären av Cirque du Soleils lika hisnande som världsberömda strapatser i den nya hyllade showen Wintuk (t o m 1/1 -08). Denna saga om pojken Wintuk som letar efter snö och äventyr spås bli en av New York-julens klassiker i många år framöver. www.thegarden.com »

Holiday Laser Light Show är fängslande gratisunderhållning i vackra tågstationen Grand Central Stations gigantiska entréhall (42:a gatan/Park Avenue). Det nitiskt restaurerade taket väcks till liv med säsongens musik och ljus varje halvtimme 11-21 (t o m 1/1 -08).

Taxi
De gula taxibilarna syns lång väg.

Se världsvan ut: Ta ett steg ut i gatan, håll upp hela armen en stund och vips har du en taxibil vid dina fötter. Fyll först platserna bak. Är ni fyra är det däremot okey att sitta i framsätet. De kör med taxameter och priserna är billigare än hemma. Glöm inte dricks!

Ingen jul utan Händels Messias. New York har minst 20 uppsättningar, både stilrena och tokroliga. Kolla i dagstidningarna på plats.


Stämningsfullt
St John the Divine är världens största katedral. Här kan ni visa barnen konstnären Keith Harings silvertryptyk och 1 000 papperstranor som svävar i "fredsgranen". Konsertschemat bjuder en säregen blandning av gungande gospel, barockkörer, lutheranska hymner och Händels Messias (förstås). På nyårsafton bär tiotusentals besökare levande ljus i en fredsmässa. www.stjohndivine.org »

Ett hav av blommor är navet i Riverside Church under julen. Från tornet på Harlems mest berömda kyrka (där bl a Martin Luther King passionerat predikat) kan du njuta stans glittrande julljus i lugn och ro. Även konserter, julaftonsmässa och världens näst största klockspel (120th Street/Riverside Drive).

Läs mer om New York:


 » Relaterade artiklar
Billig storstadsweekend Billig storstadsweekend
Vardagen rullar på och det är lätt att drömma sig bort till varmare breddgrader eller att bara få slippa disken eller... Läs mer »

Cirkus i Sverige Cirkus i Sverige
Under sommarhalvåret turnerar de svenska cirkusarna för fullt. Kanske kommer de till en ort nära dig? Kamelshow på cirkus... Läs mer »

Nu lockar USA igen! Nu lockar USA igen!
Hotellbranschen i USA har det oerhört tufft just nu. Amerikaner har dåligt med pengar och stannar därför hemma – och... Läs mer »

Resa till USA Resa till USA
Planerar du att resa till USA nästa år är det en del saker som måste fixas i god tid. Bland annat måste ni registrera... Läs mer »

New York - Konsertbiljetter till... New York - Konsertbiljetter till...
Reser du med en tonårig gitarrhjälte som lever för hårdrock, eller en spirande sångerska med drömmar om att bli... Läs mer »

New York - Så få du tag på... New York - Så få du tag på...
På väg till New York med din tonåring? Många som besöker New York längtar efter att se en show på... Läs mer »

Annons:
 Till toppen av sidan 
Tipsa oss Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
© Copyright 2003 - 2016
Barnsemester.se