Logga in
Bli medlem
Favoriter (0)
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
Dalskärs Camping » Med Barnsemesterkortet får campingens gäster flera förmåner! Bo 7 nätter...
Gripsholms Bed & Breakfast i Ma... » Med Barnsemesterkortet får du gratis logi och frukostbuffé för barn under 18 &ari...
Resalatt.nu » Med Barnsemesterkortet får du 20 % på hela Resalätts sortiment!
Fler erbjudanden »
 » Weekend

Lalandia Billund

Lalandia är antagligen Danmarks mest kända feriecenter. Väldigt kortfattat så är det ett inomhuscenter med Skandinaviens största badlandskap och massor av olika inomhusaktiviteter. Och i anslutning till detta ligger en stugby med semesterhus i olika storlekar.

Lalandia Billund
Vattenlek på Lalandia i väntan på att vågpoolen ska dra igång igen.

På Lalandia kan man prova på aktiviteter som vanligtvis sker utomhus – inomhus. Exempelvis skidåkning! Visserligen på ett rullband och inte på riktig snö men ändå, supercoolt. Här är fokus på aktiviteter där man rör sig och förutom bowling, minigolf, inomhusleklander Monkey Tonkey och hopptrampoliner med selar (så man hoppar extra högt) finns även bollplaner och gym.

Men det dom allra flesta åker hit för är det stora Aquadome. Det är ett äventyrsbad med bland annat vågpool, strömkanal, stor vattenlekplats och flera häftiga vattenrutschkanor.

Inne på Lalandia finns även restauranger, affärer och arkadhall. Himlen är målad blå med verklighetstrogna moln över det stora torget så det ger en härlig medelhavskänsla. Lite som att vara utomlands – varmt, skönt och inget regn.

Vi spenderade tre dagar på Lalandia och för oss var det alldeles lagom. Vi vuxna var rätt trötta i ögonen av allt klorvatten efter det men barnen hade lätt kunnat stanna en vecka och bada varje dag.

Aquadome

Våra killar är 6 och 8 år och vågpoolen var året succé för dom. Vågorna sätter igång en gång i halvtimmen och varar 10-15 minuter. Och dom är starka! Går man ut en bit kan man ”hoppa” i takt med vågorna utan problem men på det lite grundare kan man flyga runt i vågorna ganska rejält. Barnen hade stenkoll på klockan hela tiden för att inte missa en endaste liten våg!

Lalandia Billund

Tvåa på barnens topplista ligger den stora vattenlekplatsen. Här sprutar det vatten från alla håll och kanter och med jämna mellanrum töms den stora spannen med vatten som ett enormt vattenfall över hela skapelsen. Här finns ett par mellanstora vattenrutschbanor som barnen kan åka i själva och det är ingen längdgräns så det är bara att köra på även för mindre barn.

Trea kom rutschkanan Wild River. Den var det lagom mycket fart i och den var lång, Europas längsta Wild River tydligen. Den började inomhus, snurrade sig utomhus en lång bit innan den kom in igen. Halvvägs fanns chans att hoppa av om man ville fortsätta bada utomhus istället.

De andra vattenrutschkanorna var för lite modigare barn och vuxna. Vi vuxna kunde turas om att åka här och det killade bra i magen. Köfritt de dagar vi var här så det var bara att åka.

Älskar ni vattenrutschkanor så kika på Lalandia.dk för att läsa mer om utbudet, där finns både bilder och massor av info.

Bilder säger mer än tusen ord och filmer om möjligt ännu mer. Kika in på Youtube för att se olika privatpersoners filmer om Lalandia.

Vattnet är hyfsat varmt men efter långt badande kan man bli lite frusen ändå. Då är ett tips att värma sig i utomhuspoolen. Halva är inomhus och halva utomhus och här är det lika varmt som i bubbelpoolen!

Lalandia Minigolf Minigolfen inomhus känns nästan som utomhus.

 

Övriga aktiviteter

Våra barn hade lätt kunnat spendera hela dagarna i Aquadome, men vi föräldrar känner att man blir lätt lite mör av så mycket badande så halva dagar i vattnet räckte för oss.

Därför passar det ju bra att det finns så många andra aktiviteter att välja mellan och vi avverkade både bowlingen, minigolfen och trampolinerna. Skidågningen och skridskoåkande vågade vi oss inte på denna gången. Och vi hade så fullt upp att vi helt glömde bort inomhusleklandet Monkey Tonkey!

Lalandias semesterby

Man kan besöka Lalandia som dagsgäst. Entrén till själva byggnaden är gratis men de olika aktiviteterna kostar. Bor man på semesterbyn ingår ett armband som ger fri entré till leklandet Monkey Tonkey och badlandet Aquadome.

Semesterbyn består av stugor i olika storlekar och utformningar. Man kan välja mellan semesterhus för 4, 6 eller 8 personer. Man tar med sig egna sängkläder (eller hyr i samband med bokningen) och i stugan finns sedan det mesta man behöver. Minsta bokning är två nätter.

Det finns flera restauranger på Lalandia men vill man dra ner budgeten lite går det lika bra att laga mat själv i stugan. Mataffär finns inne på Lalandia och där finns ett hyfsat stort utbud.

Lalandia Billund
Trampolinhopp på hög höjd!

Hur långt är det till Lalandia?

Ja, det beror såklart på var man bor. Vi bor i nordvästra Skåne och för oss tar det drygt 4 timmar i bil. Vi körde hemifrån redan kl 06.00, åt frukost i bilen på vägen och var framme i Billund 10.00.

Vill du kika hur långt ni (ungefär) har till Lalandia Billund kan ni göra det på Lalandia Billunds sida hos oss. Det finns även ett Lalandia i Rödby. Scrolla ner till rubriken ”karta”, där finns en rullist med städer. Välj stad och du får fram ungefärligt avstånd och tidsåtgång.

Och vill du veta priserna på färjor och broar till Danmark och i Danmark så har vi en snabbguide här: www.barnsemester.se/resa-till-danmark


 » Relaterade artiklar
Lalandia Billund Lalandia Billund
Lalandia är antagligen Danmarks mest kända feriecenter. Väldigt kortfattat så är det ett inomhuscenter med Skandinaviens... Läs mer »

Barnsemester testar: De Danska Sydkusterna Barnsemester testar: De Danska Sydkusterna
Barnsemester testar: Södra Själland, Møn och Lolland-Falster bildar tillsammans ramen för De Danska SydKusterna –... Läs mer »

Barnsemester testar: Lalandia Rødby Barnsemester testar: Lalandia Rødby
Barnsemester testar: Det finns två Lalandia i Danmark. Lalandia Rødby är orginalet och det som också ligger närmst... Läs mer »

Barnsemester testar: Lalandia Billund Barnsemester testar: Lalandia Billund
Barnsemester testar: Tropisk värme och äventyrsbad är Lalandias varumärke, och numera finns dom på två... Läs mer »

Bilder från Lalandia Billund Bilder från Lalandia Billund
Bilder från Lalandia Billund Barnsemester har testat Lalandia Billund! Läs mer » Lalandia Billund är ett stort... Läs mer »

Barnsemester testar: Lalandia i Billund Barnsemester testar: Lalandia i Billund
Barnsemester testar: Lalandia är en semesteranläggning, eller feriecenter som de säger på danska. Det finns två... Läs mer »

Annons:
 Till toppen av sidan 
Tipsa oss Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
© Copyright 2003 - 2016
Barnsemester.se