Logga in
Bli medlem
Favoriter (0)
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
Söderåsens Turridning » Med Barnsemesterkortet får du 25% rabatt på bokning av valfri ridtur eller fritt...
Barnkalaset.se » Med Barnsemesterkortet får du 15% rabatt på hela sortimentet!
Upzone Ängelholm » Med Barnsemesterkortet får familjens barn 20% rabatt på Upzone! Erbjudandet g&...
Fler erbjudanden »
 » Weekend

Prag, den magiska staden

En storstadsweekend med familjen passar perfekt såhär års. Det kan vara magiskt vackert och det finns massor av intressanta ställen att besöka både för barn och vuxna. Barnsemesters medlem Anja är nyss hemkommen från Prag och vill gärna dela med sig av sina bästa tips till andra familjer som funderar på att resa dit. Tack Anja!

Prag

Prag är en 1200 år gammal stad med en perfekt kombination av gotisk och barock arkitektur. I själva verket är Prag en sagostad! Staden får  både vuxna och barn att känna sig som om de är i en saga. Den magiska staden är full av kullerstensgator, små stugor och slott.

Prag har en hel del intressanta platser att besöka, men om du är i Prag med barn kan det bli lite tröttsamt att kolla efter dem på alla smågatorna. Mitt mål är att försöka guida dig till de mest barnvänliga platserna i Prag. Om du besöker Prag med dina barn, och är inte säker på hur att hålla dem upptagna, hittar du nedan några aktiviteter och tips som jag rekommenderar:

Petřín Hill
Petrin Hill erbjuder vacker utsikt över Prag. Här finns också flera roliga attraktioner för både vuxna och barn, som till exempel spegel labyrinten, hästridning och en härligt vacker rosenträdgård. Det ser kanske ut som om det ligger jättehögt upp men oroa er inte, det tar bara ca fyra minuter att klättra upp för trapporna till observationspunkten.

Tips: Spegellabyrinten är en rolig början för barn och vuxna tack vare hallen med sned vridande speglar. Hallen är särskilt värd att besöka under lågsäsongen när det inte är så trångt i lokalen.

Hästridning finns tillgänglig för barn eftermiddagar på helger fram till slutet av november. Priset är cirka 50 CZK (2015) per ridtur och du hittar hästarna nära ingången till bergoch-dalbanan. Sist men inte minst, glöm inte att promenera genom den vackra, doftande rosenträdgården.

Prag

Leksaksmuseum
En annan intressant aktivitet som kan hålla familjens barn sysselsatta några timmar är Prags leksaksmuseum. Leksaksmuseet har den näst största utställningen av leksaker i världen! Här finns alla möjliga leksaker som samlats in från hela världen, allt från antikens Grekland till nutid.

Leksaksmuseet omfattar två våningar och presenterar bland annat en ganska stor samling av Barbiedockor. Museet visar även upp traditionella leksaker som leksaksbilar, motorcyklar, flygplan och tåg-mekanismer, inklusive de äldsta Märklin-motorerna med dess tillbehör.

Prag

DinoPark
Dinosaurieparken DinoPark är en rolig och informativ nöjespark fylld med modeller av dinosaurier i naturlig storlek. Några av de kan gå runt och ryta, vilket gör upplevelsen ännu mer verklighetstrogen.

En speciell attraktion är ett levande Wollemi Pine, ett historiskt träd som fanns under dinosauriernas tid, cirka 175 miljoner år sedan.

Dino Park innehåller även en lekplats för barnen med en mängd interaktiva saker. Det är absolut värt ett besök!

Prag

Zoo
Glöm inte att besöka Prag Zoo park. Djurparken har en intim känsla, så var beredd att undersöka en stor tiger bara några decimeter bort, eller att stå ansikte mot ansikte med en stark gorilla.

Trägångvägarna och massor av grönska gör att området känns mycket trevligt att gå runt i. Barnen kommer att njuta av ett antal roliga lekplatser, en liten djurpark, en tågvisning, och äldre barn kan välja stolliften.

Allmänna tips
Innan du börjar planera din resa till Prag skulle jag vilja dela med mig av några allmänna tips. Tänk på att barnportioner är något nästan helt okänt i Prag. Jag rekommenderar att välja mat som man kan dela med sina barn eller barnen sinsemellan. Det kan även löna sig att boka hotell och museumbiljetter på nätet i förväg till ett reducerat pris. På rabattsidor som t.ex. Kampanjjakt.se får du möjlighet att ta del av flera olika rabatter till såväl hotell som evenemang. Ett smart knep att få över mer pengar till resekassan.


 » Relaterade artiklar
Prag, den magiska staden Prag, den magiska staden
En storstadsweekend med familjen passar perfekt såhär års. Det kan vara magiskt vackert och det finns massor av intressanta... Läs mer »

Annons:
 Till toppen av sidan 
Tipsa oss Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
© Copyright 2003 - 2016
Barnsemester.se