Logga in
Bli medlem
Favoriter (0)
 » Sportlov
 » Populära erbjudanden!
Prison Island Västerås » Med Barnsemesterkortet får du 20% rabatt måndag - torsdag. Erbjudandet gä...
Bruket i Varberg » Med Barnsemesterkortet bjuds betalande barn i leklandet på en liten Slush!
Legoland ® » Med Barnsemesterkortet får 1 barn GRATIS entré! Värde 349 DKK (ca 49...
Fler erbjudanden »
 » Weekend

Smarrig picknickmat

Picknick hör sommaren till! Tänk vad härligt att packa en korg med godsaker och vara ute hela dagen. Recepten kommer från medlemmar i Barnsemesterklubben. Tusen tack allihop!

 

  Sommarens första picknick är efterlängtad
Pizzabullar i frysen, så är du alltid redo för en picknick med barnen! (Läs medlemmarnas egna recept)


 

Pizzabullar

Goda att äta både kalla & varma.

Deg
50 g Margarin el ½ dl olja
5 dl Mellanmjölk
50 g Jäst
1 tsk Salt
1 msk Socker
1 st Ägg
ca 13 dl Vetemjöl

Fyllning
2 dl Tomatketchup
ca 300g Skinka
ca 4 dl Riven ost
2 msk Pizzakrydda el organo
ev svamp (om man vill)

Pensling
1 st Uppvispat ägg
3 droppar Kallt vatten

  Pizzabullar
Pizzabullar - smidigt och gott!

Gör så här:
Smält margarinet, häll på mjölken och värm så att blandningen blir fingervarm. Använder du olja så värm mjölken och oljan samtidigt. Smula i jästen, häll i salt och socker. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt ägget och ca 11 dl av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg. Ta hjälp av líte mer mjöl om så behövs.

Degen ska nu jäsas i 30 minuter i degbunken. Arbeta därefter degen på mjölat bakbord. Dela den mitt itu. Kavla ut till en rektangel, ca ½ cm tjock. Bred på 1 dl tomatketchup, men lämna ca 1 cm fri på ena långsidan. Strö på 1 pkt finstrimad skinka, ost och krydda. Rulla ihop som en rulltårta. Sätt ugnen på 225 o C .

Skär rullen i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg på bakplåt att jäsa i 15-20 minuter. Pensla med ägg. Man kan också strö på riven ost och krydda.

Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Pizzabullarna är goda både varma och kalla. Man kan variera fyllningen med egna blandningar.


Gifflar med fyllning

Ingredienser (6-8 portioner)
75 g margarin
0,75 dl ljummet vatten
50 g jäst
3 dl gräddfil
2 ägg
1 tsk salt
1 msk socker
10 dl specialvetemjöl
  Gifflar

Fyllningar
1. Mozzarella i kuber, halva körsbärstomater och färsk basilika
2. Spenat, fetaost, fräst vitlök
3. Ost, champinjoner och knaperstekt bacon
4. Nutella (gifflar som efterätt)

Gör så här
1. Smält margarinet och blanda det med vatten. Smula jästen i en bunke och rör ner margarinvattnet. Blanda med gräddfil, ägg, salt, socker och det mesta av mjölet. Knåda tills degen är blank och smidig.

2. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Ta upp degen på bakbordet, knåda den och kavla ut den till en stor kvadrat. Dela kvadraten snett i över i två delar.

3. Fördela de olika fyllningarna på varje stor degtriangel. Rulla ihop så att spetsen kommer under sist. Forma till gifflarna på plåten och låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

4. Sätt ugnen på 200°C. Pensla gifflarna med ägg och strö på sesamfrön (på de matiga gifflarna). Grädda i ca 25 minuter. Låt svalna under duk (lite florsocker på Nutellagifflarna blir fint).


Räktårta

8 portioner
200 gr kavring
30 gr smält smör
3 blad gelatin
400 gr skalade räkor
2 dl crème fraiche
½ finhackad rödlök
2 msk hackad dill
2 msk pressad citron
1 msk hummerfond
½ krm vitpeppar
   

Gör så här:
Kör kavringen i matberedaren, tillsätt det smälta margarinet. Klä en kakform med löstagbara kanter men bakplåtspapper bara i botten. Häll i kavringen blandat med smöret, tryck ut i botten på formen. Lägg gelatin bladen i en skål med kallt vatten. Hacka räkorna grovt i matberedaren. Blanda i en bunke crème fraiche, rödlök, hummerfond, dill, citron, räkhack och vitpeppar. Krama ur gelatinbladen och smält dem. Rör ner det i créme fraichen tillsammans med räkhacket. Häll fyllningen över kavringsbotten, täck men plastfolie och låt stå svalt att stelna minst 6 timmar. Ta tårtan ur formen och för över den på ett tårtfat. Garnera med laxskivor, citron och dill alt. bara med räkor, citron och dill. God och verkligen mättande!

 


Matmuffins med skinka och kantareller

Ingredienser
5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 krm svartpeppar
2 ägg
2 1/2 dl mjölk
1 dl rapsolja
1 1/2 dl smörfrästa kantareller ca 200 g
1 1/2 dl finhackad rökt skinka eller kassler ca 100 g
1 1/2 dl riven lagrad ost
1/2 dl finklippt gräslök
  Gifflar

Gör så här:
Sätt ut 12 stor a muffinsformar på en plåt eller smörj en muffinsplåt. Sätt ugnen på 200°C. Mät upp och blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen i en skål och rör ner mjölk, olja, svamp, skinka, ost och gräslök. Blanda försiktigt ner mjölblandningen och skeda upp i muffinsformar. Grädda i ugnen ca 25 min.


Cornflakespanna

Ingredienser
24 skivor långfranska
3-5 hg rökt skinka eller strimlad kassler (brynes)
750 g riven ost
4 små brk champinjoner (brynes)
4 st hackade lökar (brynes)
Detta varvas i långpannan - 2 lager ost överst
   

12 st ägg + 12 dl mjölk vispas samman och hälles över brödet i långpannan. Låt stå 1 dygn.

2 hg smör smältes, slås över (uteslut vid magrare alternativ men smaskigt blir det) Cornflakes strös över innan det sätts i ugn 150 grader 1 tim.

Ätes varm eller kall till valfri grönsallad.


Tonfisksallad

Ingredienser (4 port)
ca 400 gram kokt pasta, t ex farfalle, spiraler.
400 gram tonfisk i vatten på burk
1 burk majs, 300 g
2-3 st tomater
½-1 gurka
1 paprika
några champinjoner
crème fraiche efter smak, ungefär en stor burk
citronpeppar
3-4 ägg 
Eventuellt lite oliver eller lite gröna ärtor.
   

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Koka äggen efter eget tycke, löskokta eller hårdkokta Häll tonfiskburkarna i en sil så att allt vatten försvinner, likadant med majsburken. Skär gurkan, tomaterna, paprikan, champinjonerna och lägg allt i en stor skål. Tillsätt pastan, tonfisken, majsen. Rör i crème fraichen och citronpepparn Garnera med ägghalvor.


Fransk potatissallad med mozarella
 

Ingredienser
Kokt kall nypotatis (200 gr per person är lagom)
1 stor rödlök, hackad
2 färska paprikor i olika färger, tärnade
Grovsalt
Grovmalen svartpeppar
Några kvistar färsk basilika färsk, hackad
200 gram Mozarellaost i skivor

Vitlöksvinägersås
Dijonsenap
Vanligt salt
Grovmalen svartpeppar
1 dl olja ex raps
Fnhackad kruspersilja
2 pressade vitlöksklyftor
2 dl vatten

  Potatissallad
Potatissallad med tillbehör är en klassiker. Här med vilöksvinäger.

Gör så här:
Mixa ihop vinägretten med en mixerstav så här: 2 msk dijonsenap lägges i en smal bunke. Tillsätt 1 msk vanligt salt och 1 msk grovmalen svartpeppar. Pressa i vitlöken. Slå på en skvätt olja och blanda snabbt ihop detta. Tillsätt sedan oljan och vattnet växelvis i fin stråle så den inte delar sig. Avsluta med att blanda i persiljan och smaka av den med något sött t.ex. strösocker.

Dela potatisen i klyftor. Blanda ner lök, paprika och basilika. Slå försiktigt på vitlöksvinägretten och bland sen bara lätt ihop det.

Servera med den skivade mozzarellan, nymalen peppar och grovsalt.


Fler picknicktips från Barnsemesters medlemmar

  • Gör tunnbrödsrullar med rester från kylen i tunna skivor inkl salladsblad hårt rullade och instoppade i plastpåse för att slippa kladd.
  • Frys saft i en plastflaska, då håller den sig kall och god länge i sommarvärmen - isbitarna är populära.
  • Tips! Frys ner drickan "Mer" (de som är i små pappförpackningar) och använd som kylklampar. Tinar under dagen och blir kalla och goda när de ska drickas.
  • Bröd och röror funkar alltid. Lyxa gärna till det med att gå till bageriet och köp färskt bröd.
  • Om du ska ta med sallad, ta med i olika påsar och blanda på plats. Då håller sig salladen fräschare.

     

     

  Baguetter med tillbehör
Nybakade baguetter eller mjuka tunnbrödsrullar kan man fylla med olika rörör efter smak, mums!


 » Relaterade artiklar
Recept från medlemmar Recept från medlemmar
Picknick hör sommaren till! Tänk vad härligt att packa en korg med godsaker och vara ute hela dagen. Recepten kommer från... Läs mer »

Annons:
 Till toppen av sidan 
Tipsa oss Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
© Copyright 2003 - 2016
Barnsemester.se