Logga in
Bli medlem
Favoriter (0)
 » Sportlov
 » Populära erbjudanden!
Nazar - Lyxsemester för alla » Med Barnsemesterkortet får du 500 kr i rabatt per vuxen på alla Nazar-collection hotell...
Bohus Fästning » Med Barnsemesterkortet får du 20% rabatt på entrépriset!
Laserdome Stockholm - Farsta » Med Barnsemesterkortet får du 5% på alla kalasbokningar samt 10% på alla laser-sp...
Fler erbjudanden »
 » Artikeltips

Så vill Svenskarna resa 2016

Långresor till USA, mer tid för planering av resam och att förena nytt med nöje är några av årets trender som dyker upp i årets upplaga av Resiabarometern.

Resiabarometern
Resiabarometern är Resias årliga trendrapport och grundas av både bokningsstatistik från Resia och en undersökning bland svenska folket genomförd av TNS SIFO.

Vi svenskar drömmer om långtidsresor och populäraste resmålen är USA och Australien. Men på Google dominerar sökningar på charter och Thailand. I bokninsstatistiken är det Kanarieöarna som ligger i topp för mest bokade resor.

– Det är tydligt att det finns en skillnad mellan vad man drömmer om för resa, vad man googlar på och vad man i slutändan faktiskt bokar. Resorna vi drömmer om är mer äventyrliga och ligger ofta längre bort än de resmål vi bokar. När vi väl bokar väljer vi i större utsträckning resmålen vi känner till. Vi ser också att en vanlig anledning till att drömresan inte bokas kan vara att det är svårt att hitta den perfekta resan, säger Ingela Schönning, Kommunikationschef på Resia.

Fyra trender 2016

I årets Resiabarometer kan man utläsa fyra utmärkande trender för hur och vart svenskarna vill resa under 2016.

 1. USA dominerar, både när det gäller vilket land och vilka städer svenskarna drömmer om att resa till. New York har länge dominerat, men nu verkar även andra städer locka svenskarna. Orlando, Miami, Los Angeles och San Francisco är några som finns med på listorna.
 2. Sevärdigheter blir allt viktigare när sol- och badsemestrar inte räcker för att tillfredsställa svenskarna. Upplevelsen står i centrum och det syns i bokningsstatistiken då historiska städer som Barcelona, Rom och London ligger i topp.
 3. Planering är halva nöjet och svenskarna lägger gärna tid på att planera sina resor. Tips och rekommendationer från vänner tas gärna emot, inte minst via sociala medier. Resan har blivit en del av vardagen och svenskarna använder frekvent sociala medier för att söka information och inspiration samt för att dela med sig av bilder under resans gång.
 4. Förena nytta med nöje blir allt mer populärt i resesammanhang. Fenomenet ”bleisure” är på uppsving och det visar sig att allt fler affärsresenärer väljer att förlänga sin affärsresa ett par dagar för att ägna sig åt nöjen. Vanligt är att familjen möter upp på resmålet.

 Länder vi drömmer om att resa till

 1. USA
 2. Australien
 3. Italien
 4. Kuba / Skottland
 5. Spanien

 

Mest bokade länder för 2016

 1. Spanien
 2. USA
 3. Grekland
 4. Cypern
 5. Turkiet

 

Tips från Barnsemester.se

Oavsett om det är en chartersemester, en äventyrssemester, storstassemester eller en semester fullspäckad med sevärdheter som ni drömmer om så finns det massor av tips här på Barnsemester.

Vi har tips om de olika resmålen, packnings och planeringstips, tips inför resan och självklart tips på massor av roliga familjenöjen runt om i hela världen!


 » Relaterade artiklar
Så vill svenskarna resa 2016 Så vill svenskarna resa 2016
Långresor till USA, mer tid för planering av resam och att förena nytt med nöje är några av årets trender... Läs mer »

Annons:
 Till toppen av sidan 
Tipsa oss Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
© Copyright 2003 - 2016
Barnsemester.se