Logga in
Bli medlem
Favoriter (0)
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
Boda Borg i Östersund »
Clip n climb » Med Barnsemesterkortet får barn upp till 12 år rabatt måndag - torsdag. ...
Resalatt.nu » Med Barnsemesterkortet får du 20 % på hela Resalätts sortiment!
Fler erbjudanden »
 » Weekend


Williams dag hos Martha Stewart i New York

I USA vet alla vem hon är, kvinnan som underhåller miljontals TV-tittare med sina program om matlagning, inredning och trädgård. På semestern i New York fick svenske William 11 år vara med i Marthas TV-studio!

Martha Stewart har tittare inte bara i USA utan i hela Brasilien, Australien och Europa.

Martha Stewart
"Det var kul att se hur det går till på en stor TV-inspelning. Det var mycket som hände utanför bilden" berättar William 11 år

Säkerhet som på en flygplats
Det gäller att komma i tid. Prick klockan 8.45 på morgonen stängs dörrarna i TV-huset, och efter det hjälper inga böner om att bli insläppt.

All publik är föranmäld sedan flera veckor och säkerhetsrutinerna innan man släpps in i den stora studion påminner om flygplatsernas: ID-kort och passage genom en säkerhetskontroll med metalldetektor.

Uppvärmning med standup-komiker
I en TV-show är det viktigt att publiken är engagerad och intresserad, särskilt i en amerikansk TV-show. Där ska publiken gärna tjoa, skratta högt, klappa, stampa och bära sig åt. För att lyckas få igång en sådan publik krävs uppvärmning av en standup-komiker. Han behöver ungefär en kvart, sedan är alla i gasen!


Martha Stewart
"Hello up there, are you from Australia? We have blonde vikings from Sweden down here!" säger uppvärmaren Frank för att knyta band med alla i publiken.

Klappa lagom, klappa mycket, klappa hysteriskt!
Studiomannen, som är standup-komiker och heter Frank, dirigerar och viftar med armarna för att visa hur starkt publiken ska applådera. Frank lär ut "TV-världens teckenspråk" med olika tecken för klappa lagom, klappa mycket och klappa hysteriskt (med stamp i golvet).

Utöver applåder av olika styrka lär han oss ljud som vi ska säga i kör, på Franks kommando. Exempelvis när kocken berättar att han fick frukost på sängen av sin lille son den här morgonen, då är det ljudet "cute puppy" som gäller (som när man ser en söt hundvalp). Ja, du förstår själv hur det låter :)

Ett annat viktigt ljud i ett matlagningsprogram är förstås kommentarer om maten. Så följdaktligen, när Martha och hennes kock lagar mat och visar upp tallriken, då pekar studiomannen Frank på sin mage och hela publiken svarar ”mmmm…”

Martha Stewart
Under reklampauserna kastade Frank ut fina presenter till de som klappat mest i publiken. William fick famnen full av böcker, cd-skivor och godis!

Martha Stewart
Här ser du Martha i rosa tröja.
I programmet fick publiken ställa frågor till Martha. Det handlade om allt från bröllopsplanering till mat.


 

Presenter till alla
De i publiken som klappar mest får presenter, de som tjoar högst när artisterna kommer in får presenter, de som är entusiastiska får presenter, barnen får presenter – det är lätt att få presenter!

Och inte nog med det. Efter inspelningen tackas publiken med en shoppingbag med Martha Magazine, köksredskap ur Martha Collection, CD-skiva med dagens artist, necessär med hudkrämer, ett par böcker m m. Trevligt!

Beställ gratisbiljetter till Martha Stewart Show här »


Hur fixar man gratisbiljetter?
Klicka på länken här i artikeln, så kommer du in på Martha Stewart Shows hemsida. Fyll i och skicka formuläret. Sedan är det bara att vänta på svar i mailboxen.

För barn? Åldersgränsen är 10 år och max 1 barn per vuxen.

Tänk på att: Beställ biljetterna i god tid eftersom de delar ut dem enligt principen "först till kvarn".

Tips: Berätta gärna var ni kommer ifrån, de gillar utländska gäster! Är ni ute i god tid så får ni gratisbiljetter. Alla är välkomna här, det finns inga fåniga VIP-listor för folk som tycker att de är viktigare än andra. 


Var i New York ligger TV-studion?
TV-studion ligger på nedre Manhattan, och där ligger även många hotell så reser du till New York kommer du troligen att bo ganska nära studion. Martha Stewart Show har åldersgräns 10 år och välkomnar 1 barn per vuxen.

 » Värmeguiden
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
 » Familjenöjen
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
 » Sök billiga resor
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!

 » Relaterade artiklar
Gå på museum gratis! Gå på museum gratis!
Du vet väl om att det är gratis att besöka flera museum runt om i landet? Den första februari 2016 införde flera av... Läs mer »

Vi byter hem med andra familjer på... Vi byter hem med andra familjer på...
Familjen Nyström gjorde sitt första hembyte förra sommaren. De gillade konceptet och denna sommaren bytte de bostad med en familj i... Läs mer »

Billig storstadsweekend Billig storstadsweekend
Vardagen rullar på och det är lätt att drömma sig bort till varmare breddgrader eller att bara få slippa disken eller... Läs mer »

Cirkus i Sverige Cirkus i Sverige
Under sommarhalvåret turnerar de svenska cirkusarna för fullt. Kanske kommer de till en ort nära dig? Kamelshow på cirkus... Läs mer »

Nu lockar USA igen! Nu lockar USA igen!
Hotellbranschen i USA har det oerhört tufft just nu. Amerikaner har dåligt med pengar och stannar därför hemma – och... Läs mer »

Resa till USA Resa till USA
Planerar du att resa till USA nästa år är det en del saker som måste fixas i god tid. Bland annat måste ni registrera... Läs mer »

Annons:
 Till toppen av sidan 
Tipsa oss Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
© Copyright 2003 - 2016
Barnsemester.se