Betyg och kommentarer: Lådbilslandet i Nykvarn
Annons
Betyg och kommentarer

Lådbilslandet i Nykvarn

6.5

Betyg, omdömmen och kommentarer från barnfamiljer som besökt Lådbilslandet i Nykvarn.

» Antal inlägg: 41 st
Lådbilslandet
Kul och bra med lekplats snurrkarusell tåget. Långa åk med bilarna. Bra att man kan köpa till extra biljetter till bra pris. Fina platser för eget fika.
(2021-07-29)

Helt ok utom inträdet som var svinigt dyrt
Blir lite förbannad, 400 kr per barn för att bara komma in borde enligt min värld innebära fria åk på alla olika aktiviteter! Men efter 5 åken som ingår måste det betalas ytterligare 20 kr / biljett. Sänker dom inträdet kan vi åka dit igen men annars aldrig igen. Och varför inte kortbetalning?
(2018-08-10)

Väldigt många getingar
Trodde att detta skulle vara perfekt för våra barn, som är 4,5 och 7,5, men de var mer intresserade av hoppborgen än bilarna. Lådbilarna är välskötta och det finns gott om sommarjobbande ungdomar som hjälper till vid bilarna. Vid jordbrukslandet blev det lite kö och med åkturer på tio minuter blir väntan snabbt väldigt lång när alla bilar är upptagna. Hade gärna sett att det fanns fler sittplatser för vuxna och färre getingar (de var överallt, hela tiden och min man kom hem med en hand som såg ut som en fotboll efter att ha blivit stucken - tur att barnen klarade sig!). Med ett inträde på 350kr per barn (dock bra att det är gratis för vuxna), känner vi inte att vi fick valuta för pengarna.
(2016-08-16)

Kul för barnen
Jättebra för barnen, det behövs dock fler sittplatser vid hoppborg, tåg och karusell för de som har eget fika med sig eller väntar på att barnen ska tex hoppa klart...
(2015-08-14)

Riktigt bra!
Detta är ett ställe som hela familjen vill tillbaka till! Sönerna, 4 och 8 år, älskade det! Tyvärr ngt dyrt inträde dock!
Väldigt fina och välbyggda bilar/bussar/lastbilar! Helt klart impad!
Tyvärr visade det sig att vår äldsta son är lite för lång (135cm) för många av fordonen, han fick sitta ganska mkt ihopkrupen alt med benen uppe i hakan. Han vill tillbaka men frågan är hur han ska få plats om ett år ;o)
Men i det hela, helt klart en 10poängare!
(2014-08-02)

Vår 3-åring var för liten
Vi hade stora förhoppningar om att vår bil- och fordonstokiga 3-åring skulle gilla framför allt jordbrukslandet. Men där fanns inte speciellt mycket att välja på, bara "traktorer" i olika färger utan redskap att koppla på bakom. Sonen tröttnade efter ett halvt åk och ville köra bilarna i "stora lådbilslandet" istället. Där var det dock för svårt att hålla sig på vägarna och som förälder fick man inte gå bredvid och hjälpa till. Blev bara ett halvt åk där också... 300 kronor för en dag i lekparken med andra ord. Man ska nog vara äldre än 3 år åtminstone.
(2014-06-02)

Pedagigiskt, välskött och kul!
3-årig son trivdes mycket bra här! Fick bl a köra traktor och lastbil. Mycket stolt och glad. Fin lekpark och väldigt prisvärt. Rekommenderas :-)
(2011-07-12)

Inte mycket för små barn
När jag tog med brorsans grabb för 2 år sedan kostade det 200 kr, vilket verkligen var värt priset för grabben som då var 4½ och som hade buskul, men nu var jag dit igen och hade med mig både brorsans grabb och min 3-åring och fick nu betala 250 kr/barn. Blev först förbannad över den kraftiga höjningen och sedan för att man fortfarande inte tar kort (jag menar, hur många i dagens läge har en massa kontanter ligger och dräller i plånboken?) Kommer man dit med 2 barn ryker 500 kr direkt och vill man sedan äta då ryker några hundringar till - om man inte tar en korv med bröd förstås.
Eftersom man utan att skämmas tar betalt redan från 2 års ålder, tänkte jag inte så mycket på att min 3-åring kanske var i minsta laget för att köra lådbil, men det insåg jag redan vid första bilbanan. Åkbandet tog hennes kusin givetvis glatt emot, som nu är 6½, och som gärna stod i de långa köerna för att få åka. Dottern fick istället tillbringa dagen i lekparken där alla rutschkanor var höga (fanns inga lite lägre för de små barnen) så dottern vågade inte åka dem, det fanns inga gungor för de små (det fanns 2 däckgungor, men båda saknade det där lilla extradäcket som behövs för att de små inte ska ramla igenom det stora däcket. Hjälpte föga att den ena däckgungan hängde typ 20 cm ovan mark, den är i alla fall inte till någon glädje för en 2-3-åring men det gör möjligen mindre ont i rumpan när de ramlar igenom däcket pga den lilla fallhöjden...). Det hon kunde göra var att gunga på ett par träfigurer (sådana där som står på en fjäder), leka i sandlådan och hoppa i hoppborgen. Visst tyckte hon att det var kul, men betala 250 kr för att göra grejer som hon kan göra gratis i lekparken??? (ja förutom hoppborgen då). Min lilla tösabit är kanske mindre vågad än andra 2-3-åringar, men jag tvivlar på att även de modigaste 2-åringar når ner till pedalerna på lådbilarna och kan hantera dem, men vad vet jag? Jag anser i alla fall att de borde ta fullt betalt först vid 4-5 år och kanske halva priset för de mindre om ens det med tanke på det magra utbudet för de små. 6½-åringen skulle säkert ge Lådbilslandet full pott, men som småbarnsförälder blir det ett lågt betyg från mig. Åker säkerligen dit igen nästa år eftersom brorsans grabb älskar stället och förhoppningsvis är min tösabit mer modig då, men jag kommer lik förbannat vara irriterad över att inte kunna betala med kort och kommer fortfarande tycka synd om dem som får betala fullt pris för sina småttingar!

Mitt råd för dem som åker dit är att ta med kontanter och har ni små barn, var säkra på att era 2-3-åringar kan hantera ett motordrivet fordon!
(2010-07-15)

Grabbens dröm!!
Vi var här i maj med våra två barn flicka 9 år och pojke 4 år. För honom så var detta drömmen men även vår dotter hade väldigt roligt. Bilarna och de andra fordonen var hans favoriter medans hon föredrog hoppborgen, hnderbanan och den lilla flott turen. Bra pris med tanke på att de fick köra länge och hoppa och leka fritt. Allt är på barnens vilkor vilket gav en avslappnad stämning bland alla föräldrar. Tänk på att ha med en egen matsäck eftersom mat utbudet inte var det bästa. Jätte bra ställe rekomenderas starkt!!
(2009-07-25)

En fantastisk dag för en bilintresserad liten kille!
Vi var på Lådbilslandet med vår 3,5-åring en söndag i juli. Vi hade nog tur, visst var det folk där, men inte knökfullt. Vår lille kille fick vänta på sin tur en stund och sedan fick han sitt lystmäte tillgodosett. Oj vad han körde, traktor, racerbil, polisbil, sopbil, långtradare ... Han körde tills han var gråtfärdig: Jag orkar inte köra mer, sa han med besvikelse i rösten. Stackarn, han som tyckte att det var så roligt! Ett stort plus var griståget och karusellen som barnen fick åka så mycket de ville i. Där var det skönt att sitta, tyckte vår lille kille, och bara slappna av. Det blir jobbigt att köra själv, med allt man måste tänka på - styra, gasa, kolla var alla andra bilar är, osv. - när man är en liten kille. En toppendag, rekommenderas verkligen!
(2008-12-22)

Lådbilslandet
Ja inte hade vi tråkigt när vi var på lådbilslandet för några veckor sedan. Visst det fanns getingar, det var köer, föräldrar stod i kö till sina barn, jamen det är väl ok så länge nu barnen har roligt och är med. Det var för att vår pojke skulle ha kul som vi åkte till lådbilslandet.
Men ingen kan ju begära att en 2 - 7 åring ska stå stilla i kö länge. De har så mycket spring i benen. Dock kan jag förstå de föräldrar/far-och morföräldrar som är där ensamma med sina barn eller barnbarn. Då är det tråkigt med så långa köer överallt. Dessutom var det ett par av bilarna som var svårkörda såg det ut som och det är inte kul. Jag gillar också det där att föräldrar går in gratis men barnen får betala. Dock ansåg jag att 200 kronor är lite för mycket för 5 åk, speciellt när extra åk "bara kostar" 20. När vi var där var det en del av "bilbanevakterna" som var slöa och ointresserade, bla en tonåring vid traktor banan. Han bara satt och sms:ade och såg inte att barn behövde hjälp för att de körde av banan eller krockade. De vid bilbanan var mer uppmärksamma, de for runt på rullskridskor och kom på så sätt till hjälp så fort de bara kunde.
Vi har varit på Ölands lådbilsland också, och ska man jämföra de två så var det faktiskt roligare på Öland.
(2008-08-22)

Ointresserad personal!
Min son är 4,5 år och han och jag skulle ha en dag tillsammans. Vi åkte till Lådbilslandet i Nykvarn. Stället var ganska sunkigt och allt ser "billigt" ut. Själva aktiviteterna var okej men det var alldeles för långa köer, trots att det var sent på säsongen och mitt i månaden. Jag som ensam förälder blev sur på alla föräldrar och barn som stod i kö åt varandra för att spara tid. Jag hade ingen chans att göra det så sonen fick inte åka mer än en (!) gång innan han tröttnade på att vänta. Han tillbringade resten av dagen i klätterställningarna! Ett bättre fungerande kösystem vore toppen. Sen blev jag lite sur över de oengagerade tonåringar som agerade personal. De brydde sig inte alls om vad som hände ute i banorna, alla satt bara och SMS:ade! Getingar överallt! Nja, besöket blev inte alls som vi förväntade oss. Tveksamt om vi åker igen.
(2008-08-16)

Ett besök räcker...
och vi kommer inte åka tillbaka och kan tyvärr knappast rekomendera ett besök.
Att det är folk en vardag i juli och ganska långa köer är inget man kan klaga på men nivån på stället är däremot något man kan ställa en del frågor om.
Möjligtvis kan jag tänka mig att barn runt 4 år utan tidigare erferenhet av "motorfordon" kan tycka att det kan vara kul. Mindre barn kan uppleva att köra själv och andra barn utan koll som krockar och kommer i motsatt riktning lite otäckt medan större barn tycker det går för sakta och för kort åktid.
Vi betalade inträde och fick våra åkbiljetter men efter en fika och tre utnyttjade biljetter tyckte våra killar att vi kunde göra något annat då de tyckte det var allt för tråkigt och dåliga fordon.
Det enda poitiva för oss var väl att vår minsta fick åka en bil som personalen vid "körskolan" inte hade koll på och därför fick fortsätta åka runt i 20 min medan vissa andra fick åka 3-5 minuter och blev invinkade lite på måfå då personalen inte verkade ha mycket koll och ett något underligt system för att byta barn i bilarna.
Tyvärr räcker detta besök men har du barn runt fyra år så kanske du kan ha en trevligt halvdag men skippa det annars.
(2008-08-12)

Varning för getingar.
Jag själv blev biten en gång och våran 5-åring två gånger. Jag vill verkligen varna för Lådbilslandet, i vart fall just nu. Annars var det riktigt trevligt och ungarna hade det jätteroligt.
(2008-08-09)

Jättekul dag
Barnen var nöjda o glada o vi tittade på. Ett bra boende som ligger nära med självhushåll är Tvetagårdens vandrarhem. Trevligt ställe med bra priser.
(2008-08-07)

Getingar och köer
HADE TUR SOM LÄST INNAN BESÖKET TILL LÅDBILSLANDET VAD EN DEL AV ER TYCKTE.
VI TOG MED OSS MATSÄCK OCH VAR REDO MED KONTANTER.
NÄR VI KOM DIT EN HALVTIMME FRÅN DET DE ÖPPNADE VAR DET REDAN LÅNGA KÖER.
DET VAR GETINGAR ÖVERALLT.
TILL EN DEL AV LÅDBILARNA STOD VI I KÖ I EN OCH EN HALV TIMME.
SÅ SKA DET VÄL INTE VARA.
DET LÄR DRÖJA INNAN VI ÅKER TILLBAKA.
DET POSITIVA ÄR VÄL ATT BARNEN KUNDE LEKA MEDAN VI VUXNA STOD I KÖ.
HADE DET INTE VARIT SÅ MYCKET KÖANDE OCH GETINGAR HADE DET VARIT ETT TOPPEN STÄLLE.
BARNEN (KILLAR) SOM ÄR 3 1/2 OCH 6 1/2 TYCKTE DET VAR JÄTTEKUL.MIN YNGSTA VILL HA EN EGEN LÅDBIL MED MOTOR NU.
(2008-08-06)

Snikna...
För 200:- får man åka 5 ggr dvs 40 kr/gång våra barn är 4 resp 6 år. 6-åringen tyckte allt var roligt (utom köerna) medans 4-åringen tyckte det var lite otäckt att bli påkörd (barnen kör fritt på bana)vilket resulterade i att han inte ville köra själv utan åka med storebror. När dem sätter sig i samma bil får vi en överraskning att vi måste betala för 2 bilar. Jag ifrågasätter detta hos ansvarig och han tycker inte att det är fel för åker man tex radiobilar på andra nöjesfält som Grönan får 2 betala för 1 bil (Åkband?!). Jag tycker detta är sniket att få betala 80 :- för 1 bil i ca 8 min när det handlar om "små" barn. Bilarna är så små så blir dem äldre kan får inte 2 pers plats i dem.Desutom tycker jag som förälder att det är mycket järnskrot som ligger och skräpar i området, oklippt gräs och allmänt tråkig miljö för oss som sitter på bänken och tittar.
(2008-07-26)

Långa köer
Vi besökte lådbilslandet i Nykvarn en vardag i juli och det blev en dag i köer. Det var ca 30-40 min kö på varje ställe för att sedan få åka i 8-10 min. Efter de 5 åken som ingår i entrépriset hade vi ägnat större delen av besöket åt att stå i kö. Tycker även att personalen på vissa håll uppträdde irriterat och "fräste" åt barnen. Vi åker inte tillbaka.
(2008-07-16)

Kul och älskat (men glöm ej kontanter ;-)
Plus för: en entréavgift och då gratis inne på området. Flotten är kul! Barnen får köra tåg själva= superkul! Karusell, hinderbana, lekplats samt hoppborg är kul och bra. Tänk själva hur underbart en 4-åring tycker det är att klättra, hoppa, köra tåg, staka flotte och köra långtradare! Sen får man körkort oxå. Bra att det inte är entré för vuxna.

Minus för: de tar inte emot kort-betalning! Många getingar, vuxna måste ibland hjälpa till att köa. Att det bara ingår 5 åk med lådbilar och att köpa till fler åk borde vara lite billigare isåfall.

Tips: Åk gärna båda vuxna eller med kompis, ta med egen picknick. Glöm inte kontanter
(2008-07-07)

Super!
Barnen 4 resp. 2 älskade stället! Vi var där i fyra timmar och hann inte göra ens hälften av grejorna. 2-åringen snöade in på hoppborg + karusell, medan 4-åringen sysselsatte sig lääänge med hinderbanan. Även lådbilarna var kul ;-), men framför allt var det ett trevligt utomhus-lekland!

Stort minus för att de inte tar KORT, hur mycket kontanter tror de att folk går omkring med nuförtiden??!
(2008-07-07)

Superdag på Lådbilslandet
Vi var där en vardag i början av Juli - perfekt, lagom väder och lagom med folk. Mina barn 4 och 5 år höll i gång i 4 timmar - för 200:- per barn, Mkt prisvärt! Roligt att det var olika banor. Hade med egen picknik korg, mkt bord och bänkar. Jag har inget negativit att säga om den här anläggningen. Det lär bli ett till besök den här sommaren B-)
(2008-07-02)

Full fart!
Vi hade jätte roligt! Sonen ville inte åka hem, han ville bara köra och köra.. så vi köpte extra åk biljetter. Och lyckan va stor då man fick ett eget körkort!
Dit åker vi garanterat igen, men då har vi med oss egen mat. Då vi va där förra året kryllade det av getingar:( Mindre kul..
Men ett måste att åka dit för alla biltokiga ungar!
(2008-05-12)

kul
mina barn 5 o 6 år gamla älskar lådbilslandet. inträdet är väl dyrt för bara 5 bilturer o maten smakar skit. annars bra.
(2008-05-09)

Toppen!
Verkligen uppskattat av mina barn, 4 och 6 år gamla! Vi kommer absolut att åka dit igen! Trevlig och hjälpsam personal samt många roliga bilar och traktorer!
(2007-08-06)

Roligt men varför inte ta kort
Återigen kommer man till entren och möts av en skylt där det står att de inte tar kort! Och så kostar det 200/ barn och så ska man ha lite mat och dricka. Ingen stans står det på deras hemsida at de inte tar kort ochdessutom tipsar de föräldrarna att ta med en bok och njuta när barnen leker. Så var inte fallet som förälder fick man stå och köa i 40-60 min för det orkade ju inte barnen, de sprang runt med pappa och bara ville åka allt men det tog ju sådan tid. När killarna väl fick åka tyckte det var roligt men vänta där emellan var inte rolig.
(2007-08-04)

Roligt men dyrt för en stor familj!
Mina pojkar hade roligt, men 200 kr per barn känns för dyrt! För fyra barn 800 kr! Vi åker nog inte dit igen...
(2007-07-24)

Perfekt dagsutflykt
3.5-åringen hade jättekul i år med. Massor med roliga saker att köra/åka. Skönt med lite mindre komersiellt. Mkt prisvärt.
(2007-07-09)

Bilar är toppen!
En 4-timmarsdag i detta paradis för bilälskare som min 4½-åriga dotter och 2½-åriga son. Vi hade med oss matsäck och det är vi glada för. Kom ihåg kontanter, eftersom de inte tar kort. 200 kronors inträde per barn var prisvärt med tanke på allt åkande. Lite lång väntan ibland, men å andra sidan fick man åka länge när det väl var dags. De borde tänka på att placera rutschkana eller annan aktiviteter vid köer för att barnen ska slippa vänta för länge tänkte jag bara på. Detta var en hit och vi kommer tillbaka!
(2007-07-02)

En heldag!
4-åringen trivdes som fisken i vattnet. 2-åringen kunde köra traktor med lite assistans, men åkte helst karusellen och griståget om och om och om igen. Tur att allt är gratis därinne! 10-åringen hade också roligt, men hon var på gränsen till för stor. Matsäck är att rekommendera, det är dyrt på området och det blir en del stillasittande för oss vuxna. Fantastiskt ställe för barnen och vi kommer att åka tillbaka fler gånger.
(2007-06-16)

Lådbilslandet
Det är roligt för barnen att köra med bilarna - däremot känns det lite slitet och ruckligt på sina ställen, såsom hoppborg och karusell och även vissa bilbanor. Maten är inte direkt någon attraktion.
(2007-01-23)

Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


2TO         26I      
N P    J    3     72Y
A H   JJT   L4D      
T Q    F      M   41E
XXW         CNU      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se