Betyg och kommentarer: Bergslagskanalen
Annons
Betyg och kommentarer

Bergslagskanalen

8

Betyg, omdömmen och kommentarer från barnfamiljer som besökt Bergslagskanalen.

» Antal inlägg: 1 st
Spännade område kring Bjurbäckens slussar i Storfors
En av Bergslagskanalens knutpunkter är slussarna i Bjurbäcken. Här skeppades förr i tiden järnmalm. Idag finns det café, grillplats och så klart slussning ett par gånger om dagen. Från Bjurbäckens slussar kan man vandra på kanalbanken (jättefint kortklippt hårt underlag - perfekt även med barnvagn!)bort till Källsfallets nivåsluss. Där finns fikabord. Därifrån kan man fortsätta på liten landsväg (mycket gles trafik) fram till Asphyttans sluss (fem meter djup) där det också finns badplats i sjön Aspen och utedass. Hela turen blir ca 4 km. Bara knappa kilometern från slussarna (längs kanalbanken) ligger Bjurbäckens gamla kulturområde där man brukar ha sommaröppen smedja och lite andra aktiviteter. Vid Bjurbäckens slussar kan man också hyra kanot och en liten elbåt (riktigt kul att slussa med elbåten för barnen. Om man vill vandra på led finns flera leder som utgår från Bjurbäcken. Till de mytomspunna Rövarkulorna är det tre kilometer. Där kan man klättra in i klippgrottor. Den som inte vill gå så långt kan ta bilen så nära att själva vandringen (uppför) bara blir ca 700 meter. Går man ytterligare ca 500 meter finns ett fint vindskydd att grilla vid. Bjurbäcken kan verkligen vara värd en heldag med barnen (gärna så stora att de inte behöver passas för att inte trilla ner i slussarna).
(2011-04-27)

Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


O           4PK      
H Q    X    Q 6   LNT
7TU   61I   XL3      
  D    C    C X   EG7
  I         5QX      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se