Halmstad Äventyrsland
Annons

Halmstad Äventyrsland

(109 omdömen)
Nöjespark | Sommarland | Temapark | Utomhusbassäng
Halmstad Äventyrsland>
Favorit sparadSpara favorit

Halmstad ÄventyrslandHalmstad ÄventyrslandHalmstad ÄventyrslandHalmstad ÄventyrslandHalmstad ÄventyrslandHalmstad Äventyrsland

Förbered för en heldag fylld med äventyr och roligheter! I Halmstad Äventyrsland finner du dinosauriepark, vattenland, karuseller, piratland, sagoland, miniland m.m.

Varva lek och nöje med glass, godis, popcorn, hamburgare, läsk, korv, slush och annat gott eller varför inte äta god mat i den stora vilda västern restaurangen? Detta är nöjesparken för hela barnfamiljen! 

Dinosaurieland

Här möts du av verklighetstrogna dinosaurier, vissa av dom i verklig storlek! Leta efter dinosaurie-ben i sanden i parkens egen utgrävning och lär dig om dinosauriernas förhistoriska omgivningar, hur dom dog ut, fossiler, idag levande släktingar m.m.

Detta är ett bra ställe för barnen att få förståelse om vår jord och dess historiska invånare som gått på precis samma plats där vi går idag. Även föräldrar kan få lära sig en hel del nytt vid besöket i dinosaurielandet.

Vattenland med tempererade pooler

Den omåttligt populära all-pool Splash Zone är ett måste! I denna stora vattenlekplats samlar den högt och centralt belägna fisken lite då och då upp över 1000 liter vatten som den sedan släpper ut över alla i poolen med ett stort splash!

Här finns något för alla. I den roliga och fartfyllda vattenrustchkanan Tvilling-banan kan man tävla mot varandra, medan den lilla barnpoolen på sina 0,5 meter är en bra början för de allra minsta att lära sig ta sina första simtag.

Tornadon är den rödgröna vattenrutschbanan som efter en slingrig färd tar dig runt i en fartfylld snurr vidare mot ytterligare en slingrig färd. Chocken är den blå långa slingriga rutschkanan som är utformad så att du åker igenom rören mycket snabbt, missa inte denna!

Piratland

Skepp o Hoj! Inta kanonerna, spruta ned varandra med vatten! Här har det byggts upp ett piratland med piratbåt, cannonball arena, 3-kamp och massa annat skoj!

Sagolandet

Runtom i parken finns verklighetstrogna miniatyrbyggnader av verk som finns i Sverige. Vad sägs om att se drottningholms slott eller globen i en 1000-del av dess verkliga storlek?

Många av skulpturerna finns kvar från forna parken, som då tidigare hette "Miniland". För dig som förälder kan det kanske ge minnen tillbaka när du var lite och besökte parken och för barn idag finns information som berättar lite om de olika verken.

Karusellparken

Vad är ett nöjespark utan karuseller? Svaret är självklart, så därför har Halmstad Äventyrsland ett utbud av åkattraktioner som passar för de allra minsta till de som är lite äldre. Varför inte prova den familjevänliga Kålmasken eller en svindlande tur i Bläckfisken?

Samtliga karuseller är öppna under säsongens öppetdagar, finns det även chokladhjul, bollkastning, sockervadd och sådant som hör till ett tivoli!

Barnsemesters redaktion testar:
facebook.com/HalmstadAventyrsland/ »
instagram.com/halmstadaventyrsland/ »
Öppet
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
                                                                       
Öppet   Öppet vissa dagar   Stängt

Stängt: Midsommarafton.

OBS! Det kan under gröna perioder även vara stängt under strödagar. Aktuella öppettider finns på Halmstad Äventyrslands webbsidor.
Hitta
Gamla Tylösandsvägen 1, Halmstad
Halland, Hallands län, Halmstads kommun

Med bil från till Halmstad Äventyrsland är det ca 100 km (1 tim 26 min).

Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.

Halmstad Äventyrsland ligger inte långt från Halmstad centrum, och det är bra skyltat. Parken syns tydligt från vägen. Om ni vill kan ni starta redan vid Stora Torg. Därifrån har man fixat ett litet färgglatt gratiståg ut till anläggningen, avgång varje halv timma.

Halmstad Äventyrsland
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta samt öppettider innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Besökare tycker till

Snittbetyg

Halmstad Äventyrsland har snittbetyg 6 av 10.
Betyget baseras på recensioner från 109 familjer. Alla recensioner »

Passar för barn i åldern

0-1 år
8-9 år
2-3 år
10-11 år
4-5 år
12-13 år
6-7 år
14-15 år

Sveriges slitnaste och minsta "äventyrsland" ÅK INTE HIT!
Riktigt nedgånget, kändes som man var på ett popuptivoli alá öststatstivoli som brukar finnas på stadsfestivaler... allt var solblekt och my...
Läs mer »
Sämsta på bra länge!
Sen senaste besöket för några år sedan så har stället gått ner sig REJÄLT! Absolut inte värt pengarna. Svindyrt och sunkigt, välj något...
Läs mer »

17 familjerhar skrivit en reseberättelse om sitt besök på Halmstad Äventyrsland. Reseberättelser »
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


RF9         F7P      
  4    Y    X     TXA
128   T3S   K6J      
R      P    8 T   SI6
2Q6         PMT      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se