Meny Barnsemester.se Favoriter Search

Varberg och Kungsbacka

Under första hälften av 1800-talet var Varberg en populär kurort. Än i dag kan du bada tångbad, få lerinpackningar och annat välgörande för kropp och själ. Men de flesta åker till Varberg för att bada, och på de långa sandstränderna hittar du och din familj säkert er egen lilla strandbit om ni vill vara för er själva.

 

Varberg har också en trevlig historia att berätta, inte minst kring fästningen från 1200-talet. Den ansågs vara västerhavsområdets starkaste och har aldrig intagits. I fästningens museum ligger den välbevarade Bockstensmannen (spännande för skolbarn att få se!) från 1300-talet. På museet har man sommartid särskilda barnvisningar, och rolig avslutning med skattjakt.

I Varberg är det lätt att roa sig. Här vimlar det av uteserveringar och det finns också många små trevliga butiker att tömma semesterkassan i. Varje onsdag och lördag är det marknad på torget.

Strax utanför de centrala delarna av Varberg hittar du mysiga små fiskelägen och sommaridyller – missa inte glassen i Träslövsläge.

Styr ni kosan norrut kommer ni till Kungsbacka. Här kan ni besöka Tjolöholms Slott, byggt av en engelsk köpman vid senaste sekelskiftet. Inne i Kungsbacka anordnas varje dag en torghandel som brukar vara trevlig och välbesökt.

Läs mer: Allt familjkul i Halland »

Kommentarer  

 
+1 #3 Elijza 2009-01-05 10:00
Som utflyttad Varbergsbo måste jag bara rekommendera Varberg det är fantastiskt, fina stränder för barnfamiljer. Även nakenbad finnes för den som så önskar, Damernas nakenbad/Skarpe nord Detta är en badplats i Varberg. Nakenbad. Badplatsen har kapacitet för fler än 200 per dag. God toalettstandard . Servering finns. Badet är ett EU-bad. Men även Apelviken och Getterön och ej att förglömma barnens badstrand som ligger relativt centralt vid kallbadhuset intill fästningen. Åk till Varberg!!!
 
 
+1 #2 himlemamman 2008-12-10 10:11
när man kommer från inlandet och flyttar till västkusten blir man lätt bortskämd. man vill gärna åka utomlands till fin natur och underbara stränder, men det har man ju, hemma!!!
 
 
+1 #1 anki_are 2008-11-08 13:14
Har varit i Varberg varje sommar i snart 30 år och det finns ingen annanstans i Sverige jag hellre skulle vilja vara än just där då sommaren är som allra härligast. Först och främst är det stränderna som lockar och framför allt Getterön med sina underbara sandstränder och klippor varvat om vartannat i små vikar. Barnen älskar det och vi finner ro i en sanddyna hela dagen. När vädret blir lite sämre kan man passa på och gå på det charmiga torget där det är marknad varje onsdag och lördag. Och och man vill känna av lite storstadspuls kan man bege sig ner en sen torsdagskväll i juli för en bit god mat och strosa i affärer fram till tio på kvällen. Man kan också sitta ute på pirarna en tidig morgon och pröva fiskelyckan. Det finns oändligt mycket man kan göra i denna vackra småstad.
 

You have no rights to post comments

Annons:
 » Populära erbjudanden!
Fårup Sommerland »
Med Barnsemesterkortet får 1 barn per familj GRATIS entré, värde 235 - 255 DKK!
Söderåsens Turridning »
Med Barnsemesterkortet får du 25% rabatt på bokning av valfri ridtur eller fritt boende för barn u...
Luftkuddeland »
Med Barnsemesterkortet får dina barn 50 % på biljetten under hela året, var än Luftkuddeland dyker upp!

Fler erbjudanden »
Annons:

Annons: