Prinsess-slott tårta
Annons

Prinsess-slott tårta

Ingredienser
2 pkt färdiga 3-delade tårtbottnar
4 dl vispgrädde
200 g drottningsylt
3 dl vaniljkräm
250 g färska jordgubbar
12 persikogodisbitar
8 maränger
1 påse non stop
papper + tandpetare (flagga)

Använd tre bottnar som grund med sylt och vaniljkräm mellan. Dela de andra bottnarna på mitten. Skär ut fyra tårtbitar ur ena halvan (= 3 x 4 tårtbitar). Skär av den spetsiga änden på bitarna. Stapla dem på varandra med sylt och vaniljkräm emellan (= tornen).

Det runda mittentornet gör du genom att med glas stansa ut 7-9 runda bitar ur tårtbotten. För att få tornet konformigt skär bitarna mindre och mindre. Lägg även sylt och vaniljkräm mellan bottnarna till detta torn.

Dela jordgubbarna på längden (=tinnar). Bred ut vispad grädde över hela slottet. Använd gärna en varm kniv för att få grädden slät. Tryck fast persikogodis som fönster, jordgubbar som tinnar och placera ut marängerna. Dekorera det runda tornet med non stop. Sätt en flagga i toppen.

Av: · · Senast uppdaterad 2019-10-02
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se