Fotbollstårta
Annons

Fotbollstårta

Ingredienser
2 pkt färdiga 3-delade tårtbottnar
200 g hallonsylt
5 dl vispgräddeKola
50 g smör
2 msk kakao
1 1/2 dl socker
1/2 dl sirap
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk glykos

Koka ihop ingredienserna till kolan och låt den koka tills du kan hälla en sked kolasmet i kallt vatten och forma den till en fast kula. Rör runt i kolasmeten då och då, så den inte blir bränd. Häll ut kolan på en plåt med bakplåtspapper och låt svalna. Skär ut en femhörning, ca 12 cm i diameter, och fem bitar med trapetsform, ca 6 cm höga.

Skär tårtbottnarna i cirklar, som blir mindre och mindre. Lägg bottnarna ovanpå varandra med sylt emellan. Börja med den största och avsluta med den minsta. Täck hela "bollen" med vispad grädde. Använd gärna en varm kniv för att få grädden slät. Placera ut kolabitarna enligt bilden.


Av: · · Senast uppdaterad 2019-10-05
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se