Search Barnsemester.se Meny

Dagsturer

När man får sprall i benen kan man variera de lugna dagarna på stranden med några dagsutflykter. Vi har hittat utflykter som passar bra för oss barnfamiljer.

 

 

Rättviks sommarrodel   Rättviks sommarrodel

 

Skandinaviens första parallella sommarrodelbana i slalombacken. En 725 m lång tur som alla i familjen kan testa eftersom man själv styr farten. Från snigelfart till jättesnabbt.

Läs mer: Rättviks sommarrodel »

 

 

Leksand Sommarland   Leksand Sommarland

 

En aktivitetspark i Siljansbygden som består av tre parker, Vattenland, Sommarland och Motorland.

Läs mer: Leksand Sommarland »

 

 

Tomteland   Sagolandet Tomteland

 

Ett sagoland där Tomten och alla hans vänner bor. Jättepoppis på vintern förstås, men öppet även på sommaren. Vad gör Tomten på sommaren?

Läs mer: Tomteland »

 

 

Moose Adventure   Moose Adventure

 

Det här stället ligger vid Fulufjällets fot. Här kan man se älgar riktigt nära, det lämnas till och med garanti på det. När man följer med på en guidning får man lära sig mycket om hur älgarna lever.

Läs mer: Moose Adventure »

 

 

Njupeskär   Sveriges hösta vattenfall

 

Njupeskär är Sveriges högsta vattenfall. Med en total fallhöjd på ca. 125 meter och högsta fallhöjd (fritt fall) på ca 70 meter är Njupeskär en fantastisk syn och naturupplevelse.

Läs mer: Njupeskär »

 

 

Lokmuseet i Grängesberg   Lokmuseet i Grängesberg

 

Ett paradis för tågintresserade barn! Museet innehåller fordon från Trafikaktiebolaget Grängesberg-Oxelösunds Järnvägar, TGOJ. Här finns cirka180 fordon, från 1856 till 1970-talet.

Läs mer: Lokmuseet i Grängesberg »

 

 

Ekomuseum Berslagen   Ekomuseum Bergslagen

 

Ett femtiotal autentiska besöksmål med spännande historia ute i det fria. Från slott till koja – ett kulturlandskap från Strömsholms slott i söder till Bränntjärnstorpet i Grangärde Finnmark i norr.

Läs mer: Ekomuseum Bergslagen »

 

 

Trollskogen   Trollskogen i Hundfjället

 

Tusentals barn har varit i Trollskogen på sin skidsemester. Nu kan man springa omkring bland trollen även på sommaren. Trollskogen (Hundfjället/Sälen) består av mer än 500 olika snickerier i form av hus, djur och troll. Många pratar, spelar och sjunger. En av favoriterna för barn i kiss & bajsåldern är förstås trollet på utedasset!

Läs mer: Trollskogen »

 


Äventyr med övernattning

 

Dalarna är populärt bland semestrande barnfamiljer. Vi har tittat närmare på vad man kan hitta på i Dalarna i sommar och funnit allt från vildmarksäventyr till tomtar och troll.

Orsa Grönklitt
 

Orsa Grönklitt björnpark är norra Europas största med björnar, vargar, lodjur och järv. Här kan man se rovdjuren i deras naturliga miljö, det är fascinerande.

 

Vill man övernatta finns det camping, stugor och vandrarhem. Har ni tur kan godnattsagan kryddas av äkta vargtjut om natten. För även björnparkens vargar bor i Grönklitt.

Läs mer: Orsa Grönklitt »

  Orsa Grönklitt
Små björnungar i Orsa Grönklitt.

Idre Fjäll

På sommaren har de olika typer av paket där aktiviteterna ingår i boendet. Programmet skiftar från sommar till sommar. Det kan vara vandring, ridning, hälsoretreat, äventyr, 6-stolslift, familjekamp, frisbeegolf, grillkväll, gängen, ledarledd vandring, höghöjdsbana, låghöjdsbana, motionsgympa, mountainbiking, stavgång, utomhusbad, vattengympa m m.

 

Boende finns i stugor och lägenheter.

Läs mer: Idre Fjäll »

 

Kläppen

Här kan man testa bäversafari, gocart, bad, kanot, ridning och guidade turer till attraktioner i närheten: Njupeskär vattenfall, Orsa Grönklitt - Björnparken och Tomteland. I turerna ingår guide och fika eller lunch.

För de badsugna finns en liten badsjö vid campingen, och utomhusbassänger i närheten. Vill ni bo över så finns det campingplats och gott om stugor i flera storlekar och prisklasser.

 

 

Läs mer: Kläppen »Midsommar i Dalarna

 

I Dalarna är midsommar en stor högtid, det firas under flera dagar och datumen varierar från by till by så om man vill kan man fira midsommar flera gånger under samma vecka. Tokigt!

 

Firandet sker i hela länet, men störst är det i orterna och byarna runt Siljan. Här är man i stort sett garanterad en ursvensk midsommar med spelmän, folkdräkt och blomsterkrans i håret.

Midsommar i Sammisdal, (Leksand)
Här kommer kyrkbåtar med sockenklädd ungdom nerför älven. De har med sig blomsterkransar och girlanger till majstången. När de kommer i land går de en marsch fram till stången.

 

Spelmän och folkdanslag spelar och dansar när stången reses. Detta är en av Dalarnas största arrangemang och tiotusentals personer tittar. Det finns även mindre midsommarfiranden på flera andra orter i närheten.

Läs mer här: Midsommarfirande »


Midsommar i Husby Hembygdsgård, (Dala Husby)
Här inleds midsommarfirandet med en häst- och traktorkortege vartefter majstången kläds och reses.

Folkdanslag leder dans och lekar runt stången och på eftermiddagen är det ofta ett barndop vid midsommarstången.

Läs mer här: Husby Hembyggdsgårds hemsida »


Barnens midsommar, (Zorns Gammelgård)
En traditionell midsommar för alla men främst för barnen firas på Zorns Gammelgård.

Barnen samlas för att plocka blommor till majstången som kläds och reses till ackompanjemang av bygdens spelmän.

Efter ett kort midsommartal börjar de gamla välkända danslekarna runt majstången.

Läs mer här: Zorns Gammelgårds hemsida »

  Max firar midsommar

 


Midsommar vid Siljan
Midsommar vid Siljan

Midsommar vid Siljan

 

You have no rights to post comments » Populära erbjudanden!
Anakkana® – säker frihet »
Med barnsemesterkortet får du 20% rabatt på ditt första köp i Anakkanas webköp under 2013.
Safaribåtarna i Kristianstad V... »
Med Barnsemesterkortet åker familjens barn gratis med Stora Safaribåten tillsammans med betalande vuxen...
Borås Djurpark »
Med Barnsemesterkortet får du 10% rabatt på entrén! Kan ej kombineras med andra rabatter elle...

Fler erbjudanden »

Annons: