Barnkalas - Campingkalas
Annons

Campingkalas

Gör inbjudan som ett tält, be deltagarna ta med sig sovsäck, kudde och nalle. För de lite större barnen kan det vara ett "sova-över-kalas"

Sätt upp tält på gräsmattan, gör en liten lägereld och grilla korv och marshmallows. Sitt på filtar eller trästockar.

Dela ut små "godispåsar" med visselpipa, kompass och ficklampa.

 

Barnkalas
Man kan vara brandman även om man har campingkalas, det ena behöver inte utesluta det andra! =)

Lekar

  • Skattjakt
    Gör en lista över olika saker som finns i naturen runt "campingplatsen". Ge varje barn/lag en lista och se hur många saker de kan hitta under en bestämd tid.
  • Knasig skog
    Gör en egen knasig skog. T ex kan du hänga upp en apelsin i en gran, sätta en dinosaurie på en stubbe osv. Låt barnen hitta alla tokigheter.
  • Frisbeegolf
    Häng upp aluminium-pajformar (engångs) i träden på olika höjd och avstånd. Markera ut en startplats varifrån barnen ska försöka kasta en frisbee så att den träffar pajformen. Om man missar så kastas nästa kast från den plats där frisbeen landade förra gången. När alla pajformar är träffade räknas kasten ihop och den som har minst antal kast vinner.

Barnkalas
Sätt barnen i en ring med sin present. Snurra flaskan och öppna paketen efterhand.
  • Vem är apan?
    Välj ett barn som är ap-jägare och går undan en bit bort. Sedan väljer du ut en "apa" och alla barn (+apan) sätter sig i en ring där apan börjar göra ansiktsgrimaser eller kroppsrörelser som de andra snabbt ska härma. Kalla tillbaka ap-jägaren och låt honom försöka komma på vem som är "apan" , alltså den som startar alla de olika grimaserna/rörelserna.
  • Myggbett
    Ge varje barn tre röda runda klistermärken (=myggbett). Leken går ut på att försöka sätta sina märken på de andra barnen utan att de märker något. Den som först blir av med sina "myggbett" vinner. Om den som håller på att få ett myggbett märker det får barnet ta tillbaka sitt klistermärke och tvingas också ta emot ett från den som höll på att "bli biten".


  • Fiske för de mindre barnen
    Använd ett leksaksfiske-set (eller gör ett eget metspö av en bambupinne och en lina med en magnet i ena änden). Låt barnen försöka fånga plastfiskarna (eller klipp ut fiskar i kartong och fäst några gem i dem så att de fastnar på magneten).
  • Fånga älgen
    Rita upp en stor älgtjur med krona på en kartongbit. Skär ut taggarna på hornen och låt barnen kasta ringar och försöka få dem att landa runt hornen.

Aktiviteter

  • Låna in någon förälder som kan spela gitarr och sjung "lägersånger" tillsammans.
  • Måla utomhus med blommor, bär, löv etc som gnuggas mot pappret.
  • Gör ett stort gemensamt collage på en stadig kartongskiva genom att låta barnen klistra upp löv, pinnar, kottar, småstenar etc.
  • Pinn-gubbe: Låt varje barn leta reda på varsin pinne i skogen. Låt dem måla den och rita dit ögon och mun. Sätt gubbarna i varsin kruka och fråga barnen vad just deras pinn-gubbe heter. Skriv det namnet på krukan med markeringspenna.
  • Berätta spökhistorier

Av: · · Senast uppdaterad 2019-05-20
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se