När är bästa tiden att åka till Thailand?
Annons

När är bästa tiden att åka till Thailand?

Högsäsong för thailandsresor är januari-mars och absolut dyrast är det att resa över jul/nyår, och under sportlovsveckorna i februari. Vinterresorna släpps ofta i februari ett helt år innan avresa.

Thailand är det mest populära långresmålet för barnfamiljer i Sverige, och priserna stiger förstås med efterfrågan. Vi är många som drömmer och försöker spara ihop till resan. Men om vi lyckas med det är det inte säkert att det finns flygstolar kvar…

Det gäller att boka i tid och det gäller att boka rätt veckor. Barnsemesters thailandsspecialister Kae och June är båda födda och uppvuxena i Thailand och delar gärna med sig av sina bästa tips. 

Kae & June
”Fler borde åka på badresa till Thailand i april. Det är så varmt och soligt då” säger reseledarna Kae och June.

Vädret i Thailand

Kae och June, ni som kan allt om vädret i Thailand. När är bästa tiden att åka dit?

Under högsäsongen jan-mars är temperaturen behaglig hos oss i Thailand. Har man små barn är det skönt för dem att komma under de här månaderna. Men det är tyvärr allra dyrast att åka hit just då.

Årstiderna i Thailand

Att pricka in en period med sol och bra väder är viktigt för oss barnfamiljer i Sverige. Kan ni berätta om era årstider så att vi förstår hur vädret skiftar i Thailand under ett år?

Thailand har ett tropiskt monsunklimat med tre årstider i norr (den blöta, svala och den varma), och två årstider i söder (den blöta och den varma).

Den blöta årstiden är från slutet av maj till oktober, då regnar det mycket och länge. Den svala årstiden är från november till februari. Men tänk på att det vi kallar för "svala" årstiden är fuktigare och varmare än en svensk sommar. Det är under denna "svala" period som flest svenskar åker till Thailand. Det är jätteskönt väder men resorna är som allra dyrast.

Den varma årstiden börjar i mitten av mars och håller på till slutet av maj. Då brukar temperaturen ligga kring +30 grader i skuggan hela tiden, ofta högre. I norra Thailand är det 3-4 grader svalare.

 

När är det bäst att åka utanför högsäsong?

Om man vill till Thailand men inte har råd att åka under högsäsong, när är det bäst att åka?

Vårt bästa tips till alla som vill hitta en alternativ period, är att åka i april. Då är det varmt och toppenväder i Thailand. När det regnar är det oftast en skur på natten eller tidigt på morgonen, och det känns skönt och fräscht med ett snabbt regn.

Temperaturen är högre i april än under högsäsongen, så man måste gilla hög värme för att trivas. Det är riktigt hett vissa dagar men bor ni vid havet, och kanske på ett hotell med pool, då kan ni svalka er och då är det underbart.

April = hetast

Vad bör man tänka på som förälder, om man väljer att åka i heta april?

Att turista med sina barn inne i Bangkok i april är inget vi rekommenderar. Det är alldeles för varmt och barnen kommer att besväras av värmen och avgaserna.

Vill ni ändå åka till Bangkok, så är det nog klokt att ta det besöket på vägen hem när familjen har vant sig vid värmen. Kanske kan det räcka med max ett par, tre dagar i Bangkok ifall ni har barn med er. Planerar ni dagarna i förväg så hinner ni se mycket på två, tre dagar.

Ringa in det ni vill se på en Bangkokkarta så att ni undviker att gå onödigt långa sträckor i värmen. Drick mycket vatten!

Medlemsbild: Thailand
En glad liten pingla på semester i Thailand (bild från medlem).

Thailand under den svenska sommarsemestern?

Är det en bra idé att resa till Thailand på den svenska sommarsemestern då?

Självklart, det är alltid trevligt att åka till Thailand (skrattar)! Vi förstår att ni vill resa då eftersom ni är lediga väldigt länge under juni-augusti. Men ärligt talat tycker vi inte att Thailand är ett bra resmål under denna period.

Vi har monsunregn då och risken att er semester kommer att regna bort är ganska stor. Ibland regnar det hela dagarna, flera dagar i sträck, under juni-augusti. Det kommer många svenskar även under den svenska sommaren, och visst kan man ha tur och lyckas pricka in ett par fina veckor. Men man ska vara medveten om att man väljer en regnperiod,” säger de svensktalande turistguiderna Kae och June från Thailand.

Högsäsong

Högsäsong för thailandsresor är januari-mars och absolut dyrast är det som sagt att resa över jul/nyår, och under sportlovsveckorna i februari. Vinterresorna släpps ofta ett helt år innan avresa.


Av: · · Senast uppdaterad 2019-08-25
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se