När är bästa tiden att åka till Thailand?

Thailand är det mest populära långresmålet för barnfamiljer i Sverige, och priserna stiger förstås med efterfrågan. Vi är många som drömmer och försöker spara ihop till resan. Men om vi lyckas med det är det inte säkert att det finns flygstolar kvar…

Det gäller att boka i tid och det gäller att boka rätt veckor. Barnsemesters thailandsspecialister Kae och June är båda födda och uppvuxena i Thailand och delar gärna med sig av sina bästa tips.Vädret i Thailand
Kae och June, ni som kan allt om vädret i Thailand. När är bästa tiden att åka dit?
Under högsäsongen jan-mars är temperaturen behaglig hos oss i Thailand. Har man små barn är det skönt för dem att komma under de här månaderna. Men det är tyvärr allra dyrast att åka hit just då.


Årstiderna i Thailand
Att pricka in en period med sol och bra väder är viktigt för oss barnfamiljer i Sverige. Kan ni berätta om era årstider så att vi förstår hur vädret skiftar i Thailand under ett år?

Thailand har ett tropiskt monsunklimat med tre årstider i norr (den blöta, svala och den varma), och två årstider i söder (den blöta och den varma).

Den blöta årstiden är från slutet av maj till oktober, då regnar det mycket och länge. Den svala årstiden är från november till februari. Men tänk på att det vi kallar för "svala" årstiden är fuktigare och varmare än en svensk sommar. Det är under denna "svala" period som flest svenskar åker till Thailand. Det är jätteskönt väder men resorna är som allra dyrast.

Den varma årstiden börjar i mitten av mars och håller på till slutet av maj. Då brukar temperaturen ligga kring +30 grader i skuggan hela tiden, ofta högre. I norra Thailand är det 3-4 grader svalare.


När är det bäst att åka utanför högsäsong?
Om man vill till Thailand men inte har råd att åka under högsäsong, när är det bäst att åka?

Vårt bästa tips till alla som vill hitta en alternativ period, är att åka i april. Då är det varmt och toppenväder i Thailand. När det regnar är det oftast en skur på natten eller tidigt på morgonen, och det känns skönt och fräscht med ett snabbt regn.

Temperaturen är högre i april än under högsäsongen, så man måste gilla hög värme för att trivas. Det är riktigt hett vissa dagar men bor ni vid havet, och kanske på ett hotell med pool, då kan ni svalka er och då är det underbart.

April = hetast
Vad bör man tänka på som förälder, om man väljer att åka i heta april?

Att turista med sina barn inne i Bangkok i april är inget vi rekommenderar. Det är alldeles för varmt och barnen kommer att besväras av värmen och avgaserna.

Vill ni ändå åka till Bangkok, så är det nog klokt att ta det besöket på vägen hem när familjen har vant sig vid värmen. Kanske kan det räcka med max ett par, tre dagar i Bangkok ifall ni har barn med er. Planerar ni dagarna i förväg så hinner ni se mycket på två, tre dagar. 

Ringa in det ni vill se på en Bangkokkarta så att ni undviker att gå onödigt långa sträckor i värmen. Drick mycket vatten!


Thailand under den svenska sommarsemestern?
Är det en bra idé att resa till Thailand på den svenska sommarsemestern då?

Självklart, det är alltid trevligt att åka till Thailand (skrattar)! Vi förstår att ni vill resa då eftersom ni är lediga väldigt länge under juni-augusti. Men ärligt talat tycker vi inte att Thailand är ett bra resmål under denna period.

Vi har monsunregn då och risken att er semester kommer att regna bort är ganska stor. Ibland regnar det hela dagarna, flera dagar i sträck, under juni-augusti. Det kommer många svenskar även under den svenska sommaren, och visst kan man ha tur och lyckas pricka in ett par fina veckor. Men man ska vara medveten om att man väljer en regnperiod,” säger de svensktalande turistguiderna Kae och June från Thailand.

Högsäsong
Högsäsong för thailandsresor är januari-mars och absolut dyrast är det som sagt att resa över jul/nyår, och under sportlovsveckorna i februari. Vinterresorna släpps ofta ett helt år innan avresa.

  Kae & June
”Fler borde åka på badresa till Thailand i april. Det är så varmt och soligt då” säger reseledarna Kae och June.

Medlemsbild: Thailand
Vilken grej, att få rida på en livs levande elefantbebis i Koh Samui i Thailand (bild från medlem).

Medlemsbild: Thailand
En glad liten pingla på semester i Thailand (bild från medlem).

Medlemsbild: Thailand
Tidiga morgnar är det lagom varmt på stranden för bebisar. Alla andra turister sover fortfarande, det är bara småbebbarna som inser tjusningen i att stiga upp riktigt tidigt (bild från medlem). fina småfiskar simmade kring hans ben (bild från medlem).

Kommentarer  

 
Ulrich Werner
0 #4 Ulrich Werner 2011-07-20 04:13
International Thailand Semester at Asian University in Chonburi; http://www.asianust.ac.th
Citera
 
 
Veronica jonsson
0 #3 Veronica jonsson 2011-04-03 20:10
Vi funderar på att åka i maj månad....är det en mellan månad att åka i?
Citera
 
 
annelian
0 #2 annelian 2008-12-07 09:42
Kanonbra att få tips från två proffs!
Citera
 

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

Fyll i tecknen som visas
till vänster.


Artikeltips

måndag, 3 december 2012
Backpackning i Thailand med två barn
Familjen Andersson har backpackat med barnen i Thailand, två gånger! Mamma Anette, pappa Magnus och flickorna Emma (10 år) och Matilda (8 år) älskar att resa och första gången de backpackade var Em...
Läs mer »

tisdag, 27 november 2007
Vi sydde upp bröllopskläderna i Thailand
Ska ni resa till Thailand innan bröllopet kan det vara en idé att låta sy upp brudklänningen där. Kanske även brudgummens kläder. Läs Therese och Björns berättelse! Jag hade tittat på nätet innan v...
Läs mer »

måndag, 15 maj 2006
Svenska skolan på Koh Lanta
Februari i Sverige. Ungarna är gnälliga, ingen gillar kvällsmaten du har lagat, tvättkorgen bågnar och ute är det råkallt och blåsigt. Fy farao! Men hör här…det finns massor av svenska barnfamiljer...
Läs mer »

torsdag, 12 juni 2008
Fråga Barnsemester - Finns det barnmat i Thailand?
Fråga:Vi ska vara i Thailand i en månad med tvillingar som då är 11 månader. Finns det spjälsängar att låna på hotellen, finns det barnmat som liknar den vi har i Sverige och är blöjorna ok (av sam...
Läs mer »

måndag, 3 december 2012
Hotell och bokningstips för dig som ska resa till Thailand
Hotelltips finns överallt på nätet: i de stora charterarrangörernas kataloger, via resebyråerna, via hotellsiter som booking.com och som tips i olika reseforum. Kolla runt och jämför priser, läge o...
Läs mer »

fredag, 30 november 2007
Familjen Gudfastssons reseberättelse
Pär och Cecilia är medlemmar på Barnsemester.se och åkte på backpackingresa i Thailand. De var där under sin föräldraledighet. Läs deras egen story!Del 1: Förberedelser och funderingar »Del 2:   Vi...
Läs mer »

 Annonser och erbjudanden som passar barnfamiljerAnnons:
 » Tävlingar just nu!
Vinn Hundraåringen på DVD!
Tävla här »

Vinnarlistan »
Annons:
 » Populära erbjudanden!
Nils Holgerssons Värld »
Med Barnsemesterkortet får du 10% rabatt på entrén alternativt ett stugpaket (entré + boende för 4 p...
Busfabriken i Norrköping »
Med Barnsemesterkortet bjuds betalande barn på mjukglass eller Fun Slush!
Borås Camping »
Med Barnsemesterkortet får du 10 % rabatt på boende i stuga på Borås Camping!

Fler erbjudanden »
Annons:
 » Populära nöjen
Lalandia Rødby »
Rødby / Danmark, Lolland
Framtidsmuseet »
Borlänge / Dalarna
Nordens Ark »
Åby Säteri / Bohuslän
Skojlandet »
Örebro / Närke

Fler tips »

Annons:
 » Aktuella evenemang

Alla evenemang »