Jul i New York - Kul för barnen
Annons

Jul i New York

New York på julen är precis som i filmerna. Som när Meryl Streep och Robert De Niro möts under julruschen i Falling in Love, som i När Harry möte Sally, Woody Allens Hannah och hennes systrar och barnsuccén Ensam Hemma 2. Precis så. Fast ännu mer.

FAO Schwarz
Leksaksaffären FAO Schwarz är en lyxaffär, men det är kul att titta på allt märkligt de säljer. Här kan ni designa en egen docka, ett eget monster, en egen barnvagn m m.

Det glittrar och finns massor att titta på i vartenda gathörn. Perfekt för oss barnfamiljer, och förvånansvärt mycket av det roliga är gratis.

Kul för barnen


Ett "julmåste" för barn mellan 2 och 102 (vare sig du handlar eller inte) är leksaksbutiken FAO Schwarz som haft "biroller" i så många filmer att den blivit världskändis. Här finns världens mest exklusiva leksaker, men även många småprylar till överkomligt pris. Järnvilja krävs för att ta sig förbi godishörnan! (58:e gatan/5:e avenyn) www.faoschwarz.com »


Holiday Garden and Train Show i New York Botanical Gardens, botaniska trädgården i Bronx norr om Manhattan. Här kan ni följa minitåget genom ett vintrigt miniatyr-New York gjort helt av växter. På pepparkaksäventyret "Gingerbread aventure" bakas godsaker av gigantiska harar. www.nybg.org »

Botaniska Trädgården
Train show med kända landmärken i New York finns i botaniska trädgården, norr om Manhattan.

Bronx Zoo Holiday Lights finns i stans berömda zoo mittemot Botanical Gardens. Under julhelgen pryder 1/2 miljon glimrande små lampor 13 kilometer av träd. Över 150 djurskulpturer tindrar: tigrar, renar, kycklingar. Det här är ett fint ställe att åka till med barn. Det spelas även barnteater, visas ljusshower m m. Förköp biljetter på deras hemsida: 
www.bronxzoo.org »

Bästa tipset

Bara gå! Roligast av allt är att upptäcka din egen New York-jul. Det gör du bäst till fots, med riktigt sköna skor och mikropauser då och då. Och kommer ni förbi en kyrka så titta in. Chansen är stor att ni får höra en julkör repetera.

 

Botaniska Trädgården
Pepparkaksäventyret "Gingerbread adventure" i botaniska trädgården. Glöm inte kameran!

Läs mer om New York:


Av: · · Senast uppdaterad 2019-11-28
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se