Nordjylland - Inomhusbad, nöjesparker, sport och lek
Annons
Danmark

Varsågod, en guide till kul barnaktiviteter på Nordjylland

Inför en semester är det smart att i förväg ha tittat ut några aktiviteter som är roliga för familjen. Här får du en lång lista! Tips: välj även ut ett par alternativ för regniga dagar. De är bra att ha i bakfickan ifall vädret skulle bråka med er. 
 

Inomhusbad med rutschkanor m m

Nöjesparker och sommarland

Sport och lek

Kultur

För familjer som gillar djur

 

 
Nordjylland
När man reser med barn är det bra att i förväg ha kollat upp ett par  "dåligt-väder-alternativ". T ex ett roligt inomhusbad eller museum.


Nordjylland
Visa ditt barn de fina målningarna på Skagenmuséet. När du sedan visar stränderna kommer ditt barn att känna igen sig. Roligt!

 

Jesperhus
Utomhusbadet på Jesperhus.


Nordjylland
På karamellfabriken får man se när de jonglerar med smeten, och det finns karameller att köpa.





Nordjylland
Här ser du var Nordjylland ligger.

Övrigt

Karamellfabrik
Här kan man se när de jonglerar med karamellsmet (jo, det är sant), rullar karameller, och man kan handla i deras godisaffär. Karameller heter "bolcher" på danska. www.bolcheriet.dk »

Rida vid havet, eller ut i skogen
Det finns många stall på Nordjylland som erbjuder turridning, även för dig som är nybörjare och lite småskraj. Islandshästar passar oss barnfamiljer bra. Hästarna är små men starka (kan även bära tunga pappor), och man rider på rad med ledaren främst. Exempel på stall med islandshästar: Skallerup Klit Ridecenter i Hjørring, Stald Nordkap i Bindeslev och Vildmoseheste (även häst & vagn) i Storvorde söder om Aalborg. Fråga den lokala turistbyrån efter närmaste stall.

Nordjylland är platt = ta med era inlines
Åker ni inlines i din familj, ta då med dem till Nordjylland. Det är inte ovanligt att man ser turistande barnfamiljer som tar sig fram på rullskridskor - ibland med barnvagnen framför sig. Det kan vara kul att veta att Europas längsta inlinesbana finns här på Nordjylland. På med rullorna!

Paddla kanot
Uggerby Å kan man paddla från Ilbro, som ligger sydöst om Hjørring. Man paddlar genom hagar och ängar med kossor och hästar - en riktig dansk tur på ”landet”. Så småningom kommer man fram till staden Sindal som bl.a är känd för sine många fontäner i centrum. Pausa i ”Sindal Marina”. Där kan man både äta och gå en shoppingtur. Språkkurs: när du ringer turistbyrån kan du säga att du "vill leje en kano", så förstår danskarna dig :)

Golfbanor
Det finns 20 golfbanor på Nordjylland! Man kan välja mellan en seasidebana vid kusten, en mer kuperad bana i inlandet eller en bana med parkkaraktär kring städerna. En av de mest välkända är Aalborg Golfklubb som är en internationell mästerskapsbana. Några fler tips är Sindal Golf klubb, Løkken Golfklubb, Blokhus Klit Golfcenter och Himmerland Golf & Countryclub som utöver golfbanan har inomhus- och utomhuspool (kul för barnen) och bowling.

Relaterade artiklar


Av: · · Senast uppdaterad 2014-09-18
Artikelkategori(er)
Relaterade artiklar
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se