Frankrike - Roliga äventyrsbad på Franska Rivieran
Annons

Roliga äventyrsbad på Franska Rivieran

Vi föräldrar längtar efter allt det där vuxna på Franska Rivieran; en promenad i kvällssolen längs havet i Nice, fönstershopping bland lyxboutiquer i Cannes, ett besök på Picassomuséet, en hyrbilsdag till vingårdarna och liknande. Men när det är dags för "barnens dag", då har du höjdartips här!

Franska Äventyrsbad Här är vår karta över Franska Rivieran, med äventyrsbaden 
flaggade så att du lätt ska hitta.
Klicka på kartan för förstoring.
  • Aquasplash (Antibes) tillhör Marineland 
    Anläggningen Marineland är flera parker på samma ställe: en stor marin djurpark med delfinshower och liknande, vattenlandet Aquasplash med vattenrutschkanor och vågbassänger, Adventure Golf som är tre 18-hålsbanor bland grottor och vattenfall i fin omgivning och slutligen Vilda Västernlandet med ponnyhästar och lek för de små barnen.
    Läs mer om Marineland »
  • Aqualand (Frejus)
    Ta reda på var exakt ni ska bo. Titta sedan på Aqualands hemsida och välj en anläggning som ligger nära, de har flera äventyrsbad och tre av dem ligger här på Franska Rivieran. Aqualand har flera olika sorters rutschkanor, pooler med gummiringar där man åker i full fart nedför en serpentinbana och massor av annan rolig vattenlek. Lugna pooler med vattenleksaker som passar de yngsta barnen. Butiker och restauranger finns inom området.
    Läs mer om Aqualand »


Aquasplash i Antibes.
  • Aqualand (Sainte-Maxime)
    Det här vattenlandet har flera stora vattenrutschkanor. Både öppna rutschkanor som böljar sig fram likt en orm, stängda rör som går i hög fart oc flera rutschkanor intill varandra så att man kan tävla mot andra. I miniparken trivs de yngre barnen. Butiker och restauranger finns inom området.
    Läs mer om Aqualand »


Efter några dagar vid havet med saltvatten och sand känns det fräscht att hoppa i en pool.


Parallella rutschkanor är vanliga I Frankrike. Här kan ni åka och hålla varandra i hand, eller se vem som kommer först!

 

  • Parc Niagara (La Mole, väster om Port Grimaud och St Tropez)
    Billigaste äventyrsbadet. Mindre än Aqualand men tillräckligt stort för att man ska ha en toppendag i solen. Barnsemester har testat badet och det fick godkänt. Litet, familjärt och trevligt med tillhörande camping där man kan bo i villavagnar. Har du tonåringar som vill ha riktigt läskiga vattenrutschkanor och utmaningar, då kanske en större park passar bättre. Karta finns på deras hemsida.
    Läs mer om Parc Niagra »
  • Aqualand (Saint Cyr sur Mer)
    Liksom de andra Aqualand-anläggningarna är den här i Saint Cyr sur Mer stor, påkostad och riktigt rolig. Speciellt om man har djärva barn som vågar prova de häftiga rutschkanorna. På äventyrsbaden finns alltid en minipark där de små har skojigt, så även ni som har småttingar kan få en trevlig dag här. Butiker och restauranger finns inom området.
    Läs mer om Aqualand »
  • Aquacity (Plan de champagne, Marseille)
    Vattenland med rutschkana mitt i poolen, "Barnens ö" en rolig vattenlekplats för de små, rutschkanor där man åker i stora gummiringar, branta vattenrutschkanor, tuber m m.
    Läs mer om Aquacity »

Av: · · Senast uppdaterad 2020-03-30
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se