Search Barnsemester.se Meny

Familj från Helsingborg

"Jag prioriterar resor. Det är minnen för livet man köper"

Barnsemester.se åkte till Alanya i Turkiet och pratade med semestrande barnfamiljer på anläggningen Blue Village Pascha Bay.

Hej, hur länge har ni varit i Alanya?
I en vecka bara, vi åker hem imorgon. Nu när vi står här ångrar vi att vi inte bokade två veckor.

Vad har ni haft för er?
Vi har bara varit här på anläggningen. Det har varit så hett hela veckan och då tar det emot att åka in till city, eller på utflykter. Vi har badat i poolen, ibland har vi gått ner till stranden.

Har barnen varit med i några barnklubbar?
Nej, det behövs inte tycker jag. Här finns så mycket att göra ändå. De badar mest, men det finns även pingis, beachvolleyboll och sådant som man kan göra utan att vara med i en barnklubb. På kvällarna är det underhållning på scenen och det är gratis för alla. Vi tycker att allt det där räcker.

Hur har ni skyddat er för solen?
Vi pausar alltid i skuggan några timmar mitt på dagen. Solkräm använder vi förstås. Men ibland, när barnen vill vara i poolen länge, då räcker det inte med solkräm även om den är vattenfast. Då måste de bada med en t-shirt, annars bränner de axlarna.

Vad tycker ni om maten?
Vi gillar att bufféerna har olika slags mat varje kväll. På en annan resa vi gjorde hade vi "all inclusive" men det var enformigt. Det här är bättre och barnen har ätit bra hela veckan. Nu tycker de att vi ska ha en sån där chokladfontän hemma som de har på efterrättsbuffén.

Har du några spartips, hur får du råd att resa utomlands med barnen?
Jag prioriterar resandet. Det är minnen för livet man köper. Jag låter hellre bli annat och sparar allt jag kan till resor. Det här var första gången vi reste på en charterresa. Tidigare har vi bilat till Kroatien, Italien och även hit till Turkiet.

Får jag fråga, vad kostade er resa?
Jag har rest hit ensam vuxen med två barn på 7 och 10 år och betalade 16.000 kr inklusive frukostbuffé och middagsbuffé varje dag hela veckan.

Alanya
Isabel 10 år och Joel 7 år har inte varit med i någon barnklubb. "Det behövs inte, här finns så mycket att göra ändå" säger mamma.

Alanya
"Vi pausar alltid i skuggan mitt på dagen. På eftermiddagen och kvällen är det också mysigt att bada.Poolen är öppen ända till 21.00."

Alanya
På kvällarna är det fotboll på stranden och småkillarna får det tufft mot alla stora fotbollstjejer.

Alanya
"Vi valde att boka halvpension. Då får vi frukostbuffé och kvällsbuffé. Till lunch äter vi något på vår balkong."Läs mer:

You have no rights to post comments » Populära erbjudanden!
Järvsöbacken »
Med Barnsemesterkortet får dina barn vara med i Järvsöbackens barnklubb "LOAklubben" helt gratis!
Tykarpsgrottan i Hässleholm »
Med Barnsemesterkortet får 2 barn per familj gratis entré till gruvan! Gäller ordinarie v...
Arosfortet i Halmstad »
Med Barnsemesterkortet får alla barn en gratis glass!

Fler erbjudanden »

Annons: