Search Barnsemester.se Meny

Småbarnsfamiljernas bästa tips

Det är lite pyssel med småbarn, men åk!

Barnsemester.se åkte till Alanya i Turkiet och pratade med semestrande barnfamiljer på anläggningen Blue Village Pascha Bay.

Ni har små barn, hur fungerar det resa?
Ibland är det jobbigt, men för det mesta går det bra. Så är det ju hemma också. Vi har aldrig rest med barn tidigare, våra barn är ju bara knappt 2 år. Nu har vi varit här i två veckor och det har varit härligt. Barnen är väldigt aktiva. När de ser de lite större barnen leka vill de här små vara med, men det kan de inte. Det är åldergräns 3 år i Bamseklubben. Vi håller till vid babypoolen, den är kanon med solskydd och allt. Vi bor här på Blue Village Pascha Bay som ligger precis vid havet, men vi trivs ändå bäst vid poolen. Sand och bebisar är ingen bra kombination.

Skillnad att resa utan barn och med barn?

Allt! Ha, ha, ha! Förr när vi var två åkte vi iväg spontant, ibland på en billig ”sistaminutenresa”. Det fungerar inte så bra nu, så resorna blir förstås dyrare. Men å andra sidan kanske vi kan komma igång och spara månadsvis istället. Det vore bra!

Vilka tips har ni till andra som vill våga resa iväg med sin baby?
Det är lite pyssel med småbarn men åk, gärna tillsammans med vänner med barn i samma ålder. Då kan ni både ha trevligt ihop och avlasta varandra. Ta med solhatt och soldräkt till barnet så att ni slipper greja med solkrämer hela tiden. Badskor är bra till barn som har börjat gå och få upp farten, det är halt kring poolen. Ett annat tips är att boka en resesäng till rummet när ni bokar resan, så att ni vuxna kan sova gott i egna sängar. Luftkonditionering kan man köpa till, det gjorde vi eftersom vi är här mitt i sommaren.

Några fler praktiska tips?
Ta med barnmatsburkar så att det räcker för hela veckan. Och ta med en nappflaska. Vi har märkt att barnen dricker mycket mer när de har en flaska med sig hela tiden vid poolen och i vagnen. Paraply på vagnen är praktiskt här i värmen, ta med det, och ta med blöjor. Det är jättedyrt med blöjor här. Glöm för allt i världen inte badblöja, annars kan barnet inte bada i poolen.

Något du skulle vilja förbättra?
Ja, vi skulle önska att lekrummet för de yngsta barnen vore öppet längre än det är idag. Och så skulle vi vilja kunna köpa potatis, köttbullar och sådan vanlig mat till de här små barnen. Vi tycker också att vatten borde ingå till barnen när man äter i restaurangen. Annars är allt fint. Det finns både haklappar och barnmatstolar i restaurangen och fräscha toaletter med skötbord. Att det är buffé gillar vi som har små barn. Då slipper man vänta på maten, och man kan plocka sådant man vet att barnen gillar.

Barnfamilj som är medlem på Barnsemester skriver och berättar om Alanya >

Alanya
Mille 2 år från Borlänge och Aurora 2 år från Norge har sina badblöjor på, och älskar att bada. Paret till vänster är på bröllopsresa!

Alanya
"Vi bor på Fritidsresors Blue Village Pascha Bay. Det ligger vid havet men vi trivs ändå bäst vid poolen. Sand och bebisar är ingen bra kombination."

Alanya
"Våra barn är för små för att vara med i barnklubben, men underhållningen på scenen ser de varje dag. Det tycker de är roligt."

Alanya
"Pascha Bays babypool med soltak är toppen. Alla hotell borde ha soltak till de små. Här kan Mille och Aurora bada hur länge som helst utan att bli solbrända."

Alanya
Lekrummet för alla barn 0-7 år.
"Lekrummet är trevligt men vi önskar att det var öppet längre", säger familjerna från Borlänge och Norge.
Läs mer:

You have no rights to post comments » Populära erbjudanden!
Boda Borg i Östersund »
Med Barnsemesterkortet får familjer 10% rabatt på Boda Borgs entré!
Randiz Lekland i Kristianstad »
Med Barnsemesterkortet bjuds betalande barn på Fun Slush!
Leos Lekland i Växjö »
Med Barnsemesterkortet får du en fri Fun Slush till alla barn som löser entré!

Fler erbjudanden »

Annons: