Search Barnsemester.se Meny

Barnsemester.se testar Alanya, Turkiet

Full fart på äventyrsbadet Water Planet

Knappt 3 mil från Alanya centrum ligger Water Planet. Ett äventyrsbad som kan vara ett roligt utflyktsmål om man har barn som älskar rutschkanor. För att ha riktig glädje av allt som finns här ska de vara simkunniga, men det finns även en del pooler och aktiviteter för de små barnen.

Waterplanet
Det finns 23 vattenrutschkanor. På bilden ser du en blå serpentinbana och en hög med parallella banor.

Höga rutschkanor för stora barn och vuxna
Det finns 23 vattenrutschkanor av olika slag, både små och stora. Några är snälla, till exempel Family Slide där man åker tillsammans med sina barn. Andra är riktigt höga och läskiga, till exempel rutschkanorna Det svarta hålet och Kamikaze.

Rutschkanor för flera åkare
En del rutschkanor är så kallade multislides, det betyder att de har flera rutschkanebanor bredvid varandra. Det är roligt, då kan man tävlingsåka mot barnen och för omväxlings skull ha chans att vinna (hög vikt = hög fart). Andra rutschkanor har stora gummiringar att sitta i när man far nerför den serpentinformade banan. Man kan antingen åka ensam i gummiringen, eller tillsammans med sitt barn.

Pool för små barn
Anläggningen har visserligen flest bad- och åkattraktioner för simkunniga barn, men det finns även småbarnspooler med grunt vatten, lekredskap och snälla rutschkanor.

Waterplanet
Den här barnpoolen är knädjup och avsedd för små barn. Gula kanan är lagom snabb för småttingarna.

Vill du prova något nytt?
Då kan du prova ”rafting”, eller forsränning som det kallas på svenska. I en 350 meter lång poolflod med vågor ska man försöka ta sig runt i kanot, kul idé!  Det finns även water football, crazy river, bungyjump, disco där både barn och föräldrar dansar och annat skojigt.

Hur kommer man dit?
Water Planet ligger knappt 3 mil väster om Alanya, längs kusten.  Researrangörerna säljer inte utflyktsresor till Water Planet, utan enklaste sättet att ta sig dit är att ta en taxi eller hoppa på bussen som går längs kustvägen förbi byn Konakli och fram till byn Okurcalar, och den historiska byn Justianapolis där Water Planet ligger.


Waterplanet
Forsränning i pool, knasigt men det är faktiskt riktigt roligt!


 

När är det öppet?
De har öppet så gott som alla dagar under maj-november, oftast mellan 10.00 – 18.00 (men dubbelkolla innan du åker dit).


Praktiska fakta
Restaurang och snackbar finns. Några mindre affärer finns att strosa i när man tröttnat på att bada. Separata omklädningsrum för damer respektive herrar finns, även duschar.

Kommentarer  

 
#3 jenny 2010-08-09 08:14
Hej Vi var på Waterplanet i Alanya för två veckor sedan. En bra upplysning på sedan kan vara att i de mellanstora kanorna där få endast barn åka ifall man har barn som vill åka i knäet så är det inte tillåtet. Dem små kanorna är för mindre barn och de stora har de allra flesta en längdgräns på minst 130 cm. Så har man barn däremmellan krävs det att man vågar åka själv. Med vänlig hälsning Jens
 
 
#2 jenny 2009-09-14 16:27
Hej! Läste er positiva info om Waterplanet som ligger 3 mil ifrån Alanya och tycker ni har missat den viktigaste aspekten - säkerhet. Först, ett tillägg - Vingresor/Tjäre borg/Thomas cook har resor dit åtminstone en gång i veckan, men priset är hutlöst - 65 turkiska Lira. Köper man från någon av alla de lokala resebyråerna i Alanya så varierar priset mellan 38-50 turkiska Lira. Nu vill jag skriva det intryck jag och min väninna fick: Säkerheten oerhört låg på anläggningen!!! Det fanns 2 badvakter i början av 2 vattenrutschban or av totalt 15 st. DVS INGEN hade koll på hur man åkte, hur man råddes att åka. Det fanns bara skyltar med bilder. Någon försökte kånka in sin gummibåt i en smal vattenrutschban a pga detta och många åkte på varandra. Dess utom knappt 1 badvakt (han sågs bara till ibland) nere vid poolerna där 14 rutschbanor mynnade ut. Dessutom finns det två supersnabba, raka vattenrutschban or som man ligger i. Farten i dem är som sagt hög och man landar direkt i poolen, utan någon lång bromssträcka. Trycket på öron/trumhinna är därför högt och öronen riskerar att skadas. (själv har jag fortf. ont och lock/vatten i örat - 2,5 dag efteråt). Vi sökte läkare - och två av tre i personalen (vid ingången, dvs vid kiosken fanns fler som jobbade) - hade ingen aning om var sjukstugan var. Ingen info finns heller i infobladet om det här. Vi välte två gånger av fyra i den blå breda gummibåtsbanan och båda gångerna smällde den främsta åkaren örat/tinningen i botten på banan och fick rejält ont. Poolerna där man landar är för korta - man kör nästan upp på kanten med gummibåten. I en av poolerna mynnar tre rutschbanor ut. Gummibåtsbanan där ligger i 90 graders vinkel till två korta barnrutschbanor , vilket gjorde att de få barn som vågade åka i barnrutschbanor na ofta blev påkörda av gummibåtar. Ont om duschar. Fanns endast vid ingången och vid en vuxenpool - inte en enda dusch vid vattenrutschban eområdet. Inte bra med tanke på varken hetta eller hygien. Så vill ni skriva rättvisande och viktig info om utflyktsmål bör ni ta med den här informationen. mvh, Karin (som var på Waterplanet fredag 11 sept. 2009)
 
 
#1 jenny76 2008-11-02 20:38
Hoppas verkligen att någon varit här och kan ge ett betyg. Vi är jätteintressera de att besöka parken men man vet ju inte om det är värt en heldag när man endast är borta 7 dagar...
 

You have no rights to post comments

 » Relaterade artiklar
Tonårsäventyr Tonårsäventyr
Sommartipset Många föräldrar med tonåringar ber om tips på semesteraktiviteter som kan stärka banden i familjen. Här får du några idéer! Tips 1: låt tonåringen ta med en kompis. Tips 2: våga... Läs mer »

10 saker som underlättar en långresa 10 saker som underlättar en långresa
En slurk från trygga nappflaskan kan göra under på flyget. Zzzzzz. 1. Lekväska med favoritleksaker. Låt barnet bestämma vad det vill ha med sig. 2. Ta med några överraskningspaket och ge till bar... Läs mer »

Järnvägsmuseet i Ängelholm Små äventyr för hela familjen
Det finns massor med roliga aktiviteter att hitta på när man har en ledig dag. Det gäller bara att få idéerna när man behöver dem, och det får du ju alltid här på Barnsemester.se! Vi har samlat må... Läs mer »

Var ska vi åka och när bokar man resan? Vart ska vi åka och när bokar man resan?
Nära eller långt bort, charter eller resa på egen hand, långsemester eller minivecka, högsäsong eller lågsäsong... Tips: Kika runt på olika charterarrangörers hemsidor och prisjämförelsesiter ... Läs mer »

10 packningstips inför resan Packningstips inför resan!
Lider du av packningsångest inför en resa? Här får du tips på hur du effektivt och platssparande packar resväskan. Tips: Tunga och känsliga saker packas först. Tänk på hur väskan ser ut upprätt ... Läs mer »

Så fixar du pass till barnen Så fixar du pass till barnen
Det är mycket som ska planeras inför en resa och en av de viktigaste sakerna är passet. Kontrollera i god tid att ditt eget pass är giltigt och glöm inte ansöka om pass till barnen. Förr reste b... Läs mer »


 » Populära erbjudanden!
Barnens Gård »
Med Barnsemesterkortet får du fri saft hela dagen till alla familjens barn!
Söderåsens Turridning »
Med Barnsemesterkortet får du 25% rabatt på bokning av valfri ridtur eller fritt boende för barn u...
Eslövs Leksaksmuseum »
Med Barnsemesterkortet får familjens barn fri entré tillsammans med betalande vuxen!

Fler erbjudanden »

Annons: