Hansa-Park
Annons
Barnsemester testar:

Hansa-Park i Tyskland

Bilsemester söderut står säkert på många barnfamiljers schema, då kan det vara roligt att överraska barnen med ett stopp på en nöjespark. Vi har provat Hansa-Park!

Hansa-Park
Den heter "Förbannelsen från Novgorod" och är en av Hansa-Parks senaste åkattraktioner. Det är ett vidunder som kombinerar ny teknik med nya upplevelser. Bland annat den brantaste lutningen i världen i totalt mörker. Bara för tuffingar, med andra ord...

Hansa-Park
När entrén är betald kan man åka hela dagen, hur mycket man vill.

Har du inte varit på Hansa-Park utanför Lubeck kan det vara dags att åka dit. Det är en fantastiskt rolig nöjespark för hela familjen. Hög säkerhet, rent och fräscht.

Man betalar en entré och åker därefter så mycket man vill hela dagen. Inga åkband behövs alltså.


Roliga attraktioner för hela familjen
Här finns många typer av av åkattraktioner. Allt man kan förvänta sig på en stor tysk nöjespark. Det finns för fega och modiga, för små barn, stora barn, ungdomar och vuxna.

Hansa-Park
Det finns roliga saker både för fega och modiga, för små barn, stora barn, ungdomar och vuxna.

Nervkittlande berg- och dalbanor, lugnare karuseller för de små, sjölejonshow, matställen, westernstad med guldvasking och en indianby där man kan grilla korv.


11 olika tema-områden
Hansa-Park är en äventyrspark vid havet, och det första som möter er i parken är Landningsbryggorna med bland annat en stor kopia av ett fint gammalt skepp: Orki.

I Mexico kan man promenera runt torget vid "Plaza San Antonio", njuta av en smarrig tortilla i solskenet eller ta en tur på Rio Dorados vilda vatten.

Hansa-Park
I Mexico kan ni promenera på torget vid Plaza San Antonio.

Hansa-Park
"Navajospåret" är en klätterställning med rep och gångbroar.

Hansa-Park
I Piratlandet finns en vikingabåt.

 

Hansa-Park
Tips: Ta en paus och vila fötterna i en av de små "strandhytterna".

Efter en lång dag i parken kan det vara skönt att koppla av, passa då på att besöka Hansa Garden med bänkar i en härlig miljö.

Indianer, Cowboys och Pirater
Vilda västern börjar i Bonanza City. Här finns bland annat Pony Express och "riktiga cowboys".

I Äventyrslandet kan man prova på att vaska guld, klättra i Navajospåret (en stooor klätterställning med rep och gångbroar), grilla korv i indianbyn och besöka en trädkoja.

Ett piratinspirerat äventyrsland med en rutschkana, en stor vikingabåt och lekplats för små pirater hittar man i Piratlandet.

 

Roligt för små barn

För familjens små barn finns bland annat Barnens Värld med bland annat bollhav, hoppborg och små radiobilar. Det finns även en Traditionell nöjespark med gungor och karuseller. Fontänerna i vattenträdgården i området Vattenkul brukar också vara populära. Ta med extra kläder till barnen! Sjölejonshowen här brukar fascinera hela familjen.

 

 

Pirr i magen

, spänning och gåshud!

I Skogshuggarnas läger hittar ni den klassiska Flumraidern, men även 2009 års världsnyhet: berg-och dalbanan Förbannelsen från Novgorod. Denna unika berg- och dalbana är ett teknologiskt vidunder som kombinerar ny teknik med nya upplevelser. Bland annat har den den brantaste lutningen i världen i totalt mörker (97 grader)!

 

I området för nervkittlande åkattraktioner skjuter Launchcoaster upp passagerarna med nära 1,8 G:s kraft, vilket gör den till en av de absolut snabbaste berg-och dalbanorna i Tyskland. Nessie ger er fjärilar i magen med sin härliga loop, den måste ni också prova.

 

Mysiga omgivningar

En av de första sakerna vi lade märke till när vi besökte parken var den härliga miljön.

 

Här står inte karusellerna bara uppradade, utan man har lagt ner mycket energi på att göra parken trevlig med massor av blommor. Vi besökte Hansapark under "oktoberfest" och då var parken utsmyckad och dekorerad med massor av härliga pumpa-figurer.

Tips: Ta en paus i en av de små "strandhytterna" som är utplacerade i parken. Det ser ut som små stolar med soltak. Perfekta för att vila fötterna en stund en varm sommardag!

Besökarnas betyg
Barnsemesters medlemmar ger Hansa-Park 9 stjärnor av 10 möjliga.

Medlemmar berättar:
Vår familj, två vuxna och barn 6,5 och 8,5 år är mycket nöjda med vårt besök på Hansapark! Här finns massor med roliga åkatraktioner både för mindre barn samt för barn i 7-12 års ålder som vill ha lite mer fart. Hela anläggningen är mycket fräsch och fin!
Läs fler betyg och kommentarer »

 

Praktisk info

Öppettider
Alla dagar 9.00 – 18.00 mellan den 1 april och den 24 oktober 2010.

Priser
Vuxna och ungdomar över 15 år: 28 EUR i entré
Barn 4-14 år:  22 EUR
Barn under 4 år har fri entré

När entrén är betald kan man åka hur mycket karuseller man vill. Inget åkband behövs alltså.

Läs mer: www.hansapark.de »

Vi reserverar oss för ändringar. Kontrollera på Hansa-Parks hemsida innan besök.

 

 

Hur tar man sig dit?

Vi åkte Scandlines färja Rødby-Puttgarden. Det var praktiskt eftersom vi därefter bara hade cirka 40 min bilresa till Sierksdorf (utanför Lübeck).

 

Hansapark ligger vid avfart 14 på E47, 65 kilometer söder om Puttgarden.

Från Malmö via Öresundsbron tar resan till Hansapark cirka 3½ timme med bil + färja (färjan tar ca 45 minuter).

 

Var kan vi bo?

Det finns både hotell, vandrarhem och campingplatser i närheten av parken.

 

Tips: Precis bredvid Hansa-Park i direkt anslutning till stranden och Östersjön ligger semesterbyn "Hansa Park am Meer".


Av: · · Senast uppdaterad 2021-03-31
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se