Paris 2 - Här är lekparkerna i Paris!
Annons

Här är lekparkerna i Paris!

Det finns karuseller, bilbaor, bergbanaor, lekplatser, caféer och allt möjligt kul. Vissa parker har smådjur, ponnyridning - och fontäner som barnen får bada i!

Paris
Det är skönt för barnen att pausa i en grön park under ett besök i storstaden Paris. Det finns flera fina parker med lekplatser och underhållning.

Paris
Paris erbjuder många härliga parker för barn med myror i benen.

Champs de Mars

Om man kommer från fredsmonumentet och går mot Eiffeltornet så ligger parken till vänster. Där finns två basketplaner, en öppen plan där det nästan alltid spelas fotboll och två lekparker. En för barn som inte börjat klättra och en för barn som har börjat klättra.

Karusellen från 1913 är K-märkt och ligger vid det lilla caféet. Den är handdriven så karusellskötaren står i mitten och vevar. Barnen sätter sig på hästarna och år varsin lans och med den ska de försöka fånga ringar på karusellbanan.


Jardin d'Acclimatation

Den har nog nästan allt man kan begära för barn. Dels karuseller, bilbana, bergbana osv. Bortom attraktionerna ligger djurparken med björnar, lama, en voljär, får, getter mm. Bortom djurparken ponnyridning och en fontän som man får bada i.

På vägen ut finns en stor lekplats med olika klätterställnigar. Man kommer till Jardin d'Acclimatation antingen med metro 1 till Sablon och en liten promenad, eller ifrån Porte Maillot, där det går ett litet tåg fram till huvudingången. Restauranger Le pavillion des oiseaux har buffet med specialgoda saker för barnen, nuggets, nutellapannkaka osv.

Paris
Karusellen vid Champs de Mars är ganska ovanlig, den är handdriven!

Jardin de Plantes

I den här botaniska trädgården finns djurpark, lekparker och växthus.

Bois de Boulogne

Parisarnas jättepark med vattenfall, djurpark och sjöar. Lekparker. Barnvagnsvänligt.

Bois de Vincennes

Paris andra jättepark, med flera sjöar och lekparker. Här finns även ett buddhistiskt tempel och en djurpark.


Luxemburgparken

I dammen precis bakom senaten kan man hyra leksakssegelbåtar. Sedan får barnen cirkulera runt dammen och försöka hålla igång dem med en pinne. Kul! I dammen finns tiggande änder ovanför vattenytan och riktigt glupska fiskar under ytan.

Paris
Roliga lekplatser finns det gott om i Paris  parker.

Går man lite längre in i parken finns en lekpark med inträde. 2-3 euro för hela dagen. Här finns olika ställningar, klätterväggar, rutschkanor osv. Man roar lätt barnen ett par timmar och har man bara fått stämpeln kan man komma tillbaka lite senare på dagen.


Kul att veta:

Den öppna platsen framför Centre Pompidou är perfekt underhållning för barn. Man slår sig ner och inväntar föreställning från någon av alla gatuartister. De flesta har väldigt hög standard och det brukar oftast vara ett ganska varierat utbud. Man kan roa sig där länge med att gå från artist till artist.


Av: · · Senast uppdaterad 2016-01-29
Artikelkategori(er)
Relaterade artiklar
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se