Lilla campingguiden
Annons

Campingsemester - hjälp, hur gör man?

Vi har fått mail från flera barnfamiljer som aldrig har provat på, men är sugna på att campa i sommar. Hur planerar vi en campingsemester och vad kostar det? Det är de vanligaste frågorna. Vi vill självklart hjälpa till, och har sammanställt en campingguide i miniformat!

Camping
Sommar, sommar, sommar! Vi har kollat ungefärliga priser på olika campingplatser runt om i landet i sommar under låg och högsäsong.

En campingplats är många barns sommardröm -  det finns gott om plats att springa och leka på och ofta spännande aktiviteter alldeles i närheten. Det brukar inte heller ta många minuter innan barnen hittar nya kompisar att leka med!

Roliga aktiviteter för barnen

Oavsett om campingen har en lekplats, badstrand eller bara en gräsmatta så hittar barnen snart något att sysselsätta sig med.

Många campingplatser har också ett stort utbud av aktiviteter för barn, det kan finnas allt ifrån poolområden och minigolfbanor till ledarledda aktiviteter och barnpassning. Ring och fråga!

Hur planerar vi en campingsemester?

Först väljer ni vart ni vill åka.
Kanske vill ni campa i närheten av någon speciell stad, eller familjeattraktion?

Hur bekvämt vill ni bo?
När ni vet VAR ni vill, kan ni börja fundera på HUR ni vill bo. Många nya campare väljer för enkelhetens skull att bo i stuga, husvagn/husbil eller villavagn. Vissa campingplatser har husbilar stående på campingplatsen som man kan få hyra (toppen för alla som inte har en egen).

Vill ni tälta? Läs vår tältguide! »

Tips: Tänk efter innan ni bokar om det är några speciella faciliteter ni "tvunget" vill ha. Trådlöst internet, barnpassning eller kanske pool?

Dra med några vänner!
Det är riktigt trevligt att åka två familjer tillsammans. Fråga runt, kanske får ni napp bland era vänner?

På camping.se kan du kryssa i sökfunktionen för vad ni är intresserade av, och få fram en lista på passande campingplatser.

OBS! Ring campingplatsen och boka i god tid, högsäsong är det ofta fullbokat på "stugfronten".

Vad kostar det att campa?

Vi har kollat ungefärliga priser på olika campingplatser runt om i landet i sommar under låg och högsäsong. *

Campingplats inkl dusch

Det billigaste alternativet är att hyra en campingplats, dvs en "gräsplätt" på campingområdet. Du tar själv med egen husbil, husvagn eller tält.

Kostnad: ca 300 -  500 kr per natt.

OBS! Priserna varierar beroende på säsong och ibland har även campingplatsen olika priser på sina platser beroende på läget på campingplatsen (ex havsutsikt).

Campingsstuga

De vanliga enkla campingstugorna är ofta ganska små, med plats för 4 personer i två våningssänger. Ofta finns plats för att laga medhavd mat. Litet kylskåp och micro.

Kostnad: ca 600 - 800 kr per natt för de små campingstugorna. Större stugor (och stugor med egen WC) brukar kosta allt från ett par hundralappar mer till över det dubbla.

Husvagn/villavagn

Vissa campingplatser har egna husvagnar utställda på campingområdet som det går bra att hyra, ibland finns även så kallade villavagnar, en större variant.

Resan till och från campingplatsen

När du budgeterar er semester, glöm inte att räkna med kostnaderna för transport till och från campingplatsen. Ge inte upp för att du inte har bil. Ta med ungarna på tåget eller bussen. Det finns ofta utmärkta bussförbindelser till campingplatser, de stannar direkt utanför. Ring campingen och fråga!

Länktips:
Tåg (tidtabell och priser): SJ.se »
Buss (tidtabell och priser): Swebus.se » och Nettbuss.se »
Bil (räkna ut avstånd och kostnader): ViaMichellin.com »

* Priserna är från Camping.se, juli 2021.


Av: · · Senast uppdaterad 2021-01-24
Artikelkategori(er)
Relaterade artiklar
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se