Campa utan tält och husvagn
Annons

Smidig campingsemester i Europa

Är du sugen på att campa, men har ingen husvagn och är inte sugen på att tälta? Massor av campingplatser erbjuder idag både stora villavagnar med plats för hela familjen, och "vanliga" husvagnar och lyxtält att hyra på plats för de som inte har egen med sig.

Eurocamp
Som föräldrar så önskar vi alltid det bästa åt våra barn. Vår måttstock är oftast att om barnen har haft en bra semester, så har pappa och mamma också haft det.

Eurocamp
En campingplats är perfekt för familjer som vill ha en semester med massor av aktiviteter.

Enkel, bekväm och upplevelserik semester för hela familjen

Många förknippar en campingsemester med att man kör iväg med en husvagn på släp. Eller att med att stätta upp tältet det första man gör när man når fram till campingplatsen, innan man riktigt kan koppla av och njuta av semestern.

Och visst, det kan vara jättehärligt! Men för alla som inte har egen husvagn och inte vill tälta men ändå vill bo med den härliga naturen utanför dörren finns det idag bra alternativ.

Ett exempel är Eurocamp. Det är en resebyrå specialiserad i kör-själv semestrar till camping resorter på många ställen i Europa där det finns stora villavagnar och lyxtält  som hela familjen får plats i.

Eurocamp
Campingplatsen familjen Brosø besökte hade ett härligt poolområde med flera pooler.

En campingplats är perfekt för familjer som vill ha avslappnande stunder under bar himmel, samtidigt som det finns aktivitets och upplevelsmöjligheter för hela familjen inom kort räckvidd.

Eurocamp fokuserar på att det ska finnas gott om aktiviteter och upplevelser för alla i familjen på en och samma semester. Här finns ofta stora poolområden som passar för härliga dagar i solen, och guidade barnklubbar och aktiviteter som varierar i förhållande till barnens ålder.

Det finns också möjlighet till egentid för de vuxna. På många camping resorts finns exempelvis välutrustade wellness områden, närhet till golfbanor och andra aktiviteter som exempelvis cykelturer ute i det fria.

Eurocamp
De tuffa bilarna som barn från 4 år själv kunde köra runt i var en klar favorit hos barnen.

Eurocamp
Efter en heldag i solen är det ganska mysigt att ta en mellis i skuggan.

Eurocamp
Vår busiga kille på 4 år ääälskade alla de roliga aktiviteterna på camping resorten.

 

Det finns upplevelser från morgon till kväll och det är upp till varje familjemedlem att välja det man har lust med.

Familjen Brosø berättar

Vi har pratat med familjen Brosø från Danmark. De provade att semestra på en camping resort för första gången förra sommaren och ger det toppbetyg. Här är deras berättelse om sina upplevelser på Berny-Riviere, La Croix du Vieux Pont i Paris

”När vi ankom till campingplatsen blev vi välkomnade av trevliga guider som visade oss till vår villavagn. Alla villavagnarna hade sin egen lilla trädgård med hög häck. Här njöt vi av att kunna vara för oss själv, samtidigt som man kunde gå utanför häcken om man ville uppleva en massa.” berättar Susan Brosø.

Campingresorten var överhuvudtaget mycket barnvänlig. Det var bra och öppna områden och fina lekplatser till barn med mycket energi och spring i benen.  Samtidigt var där bra aktiviteter som t.ex trampoliner, hoppkuddar, cykelbåtar och små tuffa bilar och motorcyklar som barn från 4 år själv kan köra runt på. Vissa av aktiviteterna var gratis, andra kostade en slant men priserna var rimliga.

Det vår familj gillade bäst med hela semestern var poolområdet och dess mångfald. Barnen var helt saliga, det fanns flera olika pooler, roliga rutschbanor, ett bubbelbad och en barnbassäng. Här spenderade vi många timmar då det både fanns plats för vår energiska kille på drygt 4 år och vår lilltjej som tyckte bäst om att sitta i vattenkanten och leka med en spade.

Ska jag sammanfatta vår sommarsemester så tycker jag att det var en härlig campingdebut långt över förväntningarna. Vi valde att köra bil ner, men många av de andra familjerna vi pratade med på campingplatsen hade valt att flyga ner och sedan hyrt en bil eller tagit tåg/buss sista biten. Det är väl en smaksak hur man väljer att göra. Vi i vår familj tycker att det är härligt med bilsemester.

Eurocamp berättar

Hos Eurocamp är alla camping resorts utvalda efter gästernas önskemål på standard och faciliteter. De fullt utrustade villavagnar och tält har alla eget kök. De olika 2- och 3 sovrums villavagnar har dessutom egen toalett och bad och kan fås både med och utan aircondition.

Många villavagnar har dessutom egen träterrass, där man t.ex kan sitta och njuta av den trevliga stämningen på camping resorten med ett glas vin i handen, samtidigt som barnens djupa andetag kan höras från sovrummet samtidigt som syrsornas sköna sång skapa en härlig sydländsk sommarkvällsstämning.

Sitter du nu och tänker att detta kan vara den optimala formen av sommarsemester för din familj? Kika in på www.eurocamp.co.uk för mer inspiration och bilder från de olika campingplatserna.


Av: · · Senast uppdaterad 2020-01-28
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se