10 saker som underlättar en långresa
Annons

10 saker som underlättar en långresa

10 saker som underlättar en långresa

En slurk från trygga nappflaskan kan göra under på flyget. Zzzzzz.

1. Lekväska med favoritleksaker. Låt barnet bestämma vad det vill ha med sig.

2. Ta med några överraskningspaket och ge till barnet då och då under resans gång. För lite större barn till exempel tändsticksaskar med små presenter i, som sudd,  klistermärken, bokmärken, små plastfigurer, armband och så vidare.

3. Barnfilmer visas på många charterflyg. En bärbar DVD eller en surfplatta med ett par favoritfilmer är bra om man reser långt.

4. Mp3-spelare eller portabel cd-spelare med massor av sagor, ljudböcker och musik.

5. Böcker och serietidningar.

6. Bärbar spelkonsol (Nintendo / Playstation) eller till exempel kortspel, kasta gris, yatzy eller något annat litet spel.

7. Pyssel. Ex kritor, block och ett ark med klistermärken.

8. Snacks. Rån, minimorötter, russin, riskakor och extra välling kan vara bra att ta med ifall planet är försenat, samt en pipmugg eller en nappflaska. Lägg vällingpulvret i flaskan så är det bara att fylla på med vatten sedan.

9. Packa ett extra ombyte kläder och, om barnet använder napp, extra nappar samt napphållare.

10. Smidig skötväska med några blöjor och våtservetter.

Källa: Vi Föräldrar i samarbete med Ving


Tips: Låter du ditt barn låna din smartphone? Ladda hem en eller ett par nya roliga appar innan resan! Bra appar för barn »


Fler packningstips!

Handbagaget
Vad får man inte lov att ta med? Regler och information »


Packa rätt och lätt
Packa sparsamt, men missa inte heller att packa de viktiga detaljerna.

Reseapotek
Ofta går det att köpa det man behöver på plats, men blir man dålig är det ganska skönt att snabbt plocka upp det man behöver ur resväskan. Så fixar du ett eget reseapotek »


Att resa långt bort med barn

Barn upplever ofta resmål på ett annat sätt än vuxna. Att resa med barn är roligt men ställer särskilda krav. Med bra planering går det oftast hur bra som helst. Tips och information »


Av: · · Senast uppdaterad 2020-02-12
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se