Animal Kingdom (Disneyland Orlando)
Annons
Reseberättelse:

Animal Kingdom (Disneyland Orlando)

(USA, Florida, Orlando, Animal Kingdom)

Showen The Lion King var jättebra!

Varje dag går Disneys egen parad igenom hela parken.

Animal Kingdoms Parad har såklart djungeltema!

Hej! e
 .
Jag och min sambo Alec åkte till Disneyland i Orlando i Januari 2004. Det är VARMT i Florida, så det är all ide att åka dit på vårvintern. Vi hade typ 28 grader varmt vissa dagar! Alledles lagom alltså! =)
 .
Disneyland i Orlando består av 4 helt skilda parker. Animal Kingdom, Macig Kingdom, MHM-Studios och Epcot Center. Musik spelar i högtalare runt i alla parkerna, så det känns nästan som att gå inuti en tecknad film.
 .
Animal Kingdom, är som det låter på namnet, Disneys Djurpark. Här finns massor av djur precis som på vilken djurpark som helst, men med den skillnaden att hela parken andas Disney.
 .
Vi hade tur också, för en av min sambos vänner, som bor i Orlando följde med som vår personliga guide. Han har jobbat flera år i parken, och berättade allt möjligt spännande om alla djuren.
 .
Vi spenderade en hel dag här, och det jag gillade bäst var "The tree of life" och "Safarin".
 .
The Tree of Life är ett gigantiskt träd mitt i parken, och i stammen är sedan hundratals djur utsnidade. Skitcoolt, vi gick runt ch tittade på trädet hur länge som helst.
 .
Safari turen var riktigt cool också. Man får sitta i en "vanlig" öppen safaribuss, och sen åker man in bland livs levande djur, precis som på en riktig safari. Vi såg giraffer, bufflar, lejon, zebror... . Det är inte den lilla "parken" de har djur i heller, vår guide berättade för oss att bara själva safariparken, den är lika stor som hela en av .Disneys andra parker, Magic Kingdom (och den är inte speciellt liten...) Turen tar lite mer än .20 minuter, och är definitivt värd allt köande!
 .
På tal om köande, så om ni ska besöka någon av Disneys parker, leta upp "biljettautomaterna" som har FASTPASS. Det finns en vid varje "ride". Här klickar man fram sina fastpass-biljetter (gratis). På dem står sedan en tidpunkt då man får komma tillbaka till .sin "ride", och då får man ställa sig i den "snabba" kön, istället för at trängas i den långsamma. På så sätt spar man MASSOR av tid!
 .
Inne i parken finns såklart också restauranger och suvenirshoppar, så ta med stora plånboken för det är ganska dyrt. (Eller ta med egen fika som vi gjorde...)
 .
Det finns såklart även "karuseller" och "shower" här på Animal Kindgom. Vi såg en fårgelshow med pappegojor, och en akrobatshow med Lejon Kungen tema. Det r sjukt så duktiga aktobaterna är!
 .
Varje dag i parken går också ett par parader av staplen, .och det är värsta festivalstämmningen! Se till att vara på plats en stund innan om ni vill ha bra ."platser"!
 .
Om vi skulle åka tillbaka till Orlando igen, och bara fick gå på en park, så skulle Animal Kingdom vara vårt förstahandsval. Definitivt. Härlig atmosvär och coola upplevelser, det är svårt att slå.
 .
Som sagt, både jag och sambon älskar Disneys parker. Vi ska definitivt tillbaka hit igen!

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se