Testfamilj på Sörsjöns Äventyrspark
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Sörsjöns Äventyrspark

(Sverige, Östergötland, Åby, Sörsjöns Äventyrspark)

Det gäller att veta hur man gör!

Vi klarade även 20 meter!!

På Sörsjöns stilla vatten simmar vita näckrosor. Björkarna står i full blom. Luften är varm och vi är förväntansfulla!

Tänk att vi vann att bli testfamilj till Barnsemester.se, vilken lycka!!!

Det är lätt att hitta hit. Det är välskyltat och en vacker, lite slingrig väg längst en sjö ger en naturupplevelse redan innan ankomst. Så nära E4:an, bara nån mil bort, finner ni detta spännande äventyr och naturparadis.

Sörsjöns äventyrsparks personal tar väl hand om en vid ankomst. Alla får fullt förståelig säkerhetsinformation och säkerhetsselar så ingen behöver vara rädd.

Man kan lämna små värdesaker i skåp. Sen får man testa utrustningen stående på marken, så man vet hur man gör praktiskt och får känna på att sitta i sin bensele i linbana nån meter över mark. Det gör att man känner sig trygg och man kan också se att ens barn har förstått hur man gör innan man ger sig upp i träden.

Vi tycker, efter att barnen, 12 o 13 år, testat alla banfärger, gul, grön, blå, röd och svart, att för att ge sig upp i de röda, blå och svarta banorna så bör man vara minst 10 år och helst över 150-160 cm alternativt ha med sig en längre kompis/vuxen som kommer bakom barnet, då det kan vara svårt även för en vuxen på 171 cm att ibland fästa linbaneskenan.

På en del avsatser finns små pallar att kliva upp på men det saknas ibland vilket leder till problem. Det är också parkens enda minus, något de dock jobbar på enligt information.

I de små banorna bör man vara ett par år i vart fall, nåt kul finns alltid!
Den svarta banan går 20 meter upp i trädtopparna!!! Våra barn tvekar (efter att ha testat allt annat) men kastar sig upp och just då är det extremt jobbigt att vara mamma på marken och lita på att de fixar säkerhetsaspekten…

Barnen växer med uppgifterna under dagen, skrattar massor och oroar sig lite. Vi ser hur de tar hand om varandra på ett fantastiskt sätt, hjälper och stöttar varandra och berömmer och gör high five när de klarat högre banor. Man blir glad in i hjärtat!

Vi vuxna prövar var sin blå bana, hmm… Att barnen vågar är ett under i sig men vi vuxna är ju faktiskt dödliga, whiiiiiii…o så far man iväg i linbanan, jag skriker och dottern skäms,haha! Att sen från en plattform ca 10 meter upp i luften kliva vidare ner i en löst hängande kanot (!) känns allt annat än naturligt, men jag klarar det!!! Mannen i familjen ska klättra över en lång rad slänggungor, han fastnar, ramlar och snor in sig, vi har det på bild! Han tog sig upp och bara våra endaste banor påminner oss dagen efter om muskler vi inte visste att vi hade samt att vi också växte med våra uppgifter. 

Vi påminner om att ta med gott om textilplåster för eventuella skrubbsår, kanske också en bra klätterhandske med ordentligt antiglid-grepp, om du vill undvika ont i handflatorna, vi klarade det dock utan.

Det här är ett perfekt ställe för teambuilding, tjejgänget, svensexan, 50-årsfesten eller varför inte barnkalaset!

Över Sörsjön sträcker sig en nästan 400 meter lång linbana. För att nå dess utgångspunkt behöver man klättra högt upp i ett träd, fästa sin linbaneskena och kasta sig ut. I upp till 50 km/timme åker man sen ut mellan trädtopparna och över sjön. Linan visslar som en bålgeting och vi skriker för full hals -det här är coolt!! På andra sidan finns automatbroms, men de allra lättaste barnen behöver hjälp att hållas kvar på plattformen då bromsen ger rekyl bakåt ut över sjön lätt annars. En 100 meters promenad runt sjön tar oss tillbaka till klätterområdet.

Vi rekommenderar att man tar en heldag här, i alla fall första gången. Man måste ta det lugnt, ta säkerhetsansvar om man kommer med barn och hinna vara pedagogisk när barnen fastnar i tveksamheter om de klarar detta ensamma uppe i träden (för oss fegisar som står kvar på marken)
Att hinna att i lugn och ro gå tillbaka till den närbelägna bilen och äta sin medhavda lunch är ett mysigt inslag och ger ny energi till nya utmaningar. Sen kan man återvända för att under en kortare stund klättra sina favoriter igen.

Vi tillbringade 6 timmar här, varav 1 gick åt till lunch. Barnen orkade 5 timmar och älskade varenda sekund…nåja, så när som på den lian de skulle kasta sig ut i på sista svarta banan, men de klarade det också!!!

Trötta och nöjda for vi till sist hem när parken stängde. Sörsjöns mörka vatten låg som en spegel och vi önskade djupt att vi hade kommit ihåg att ta med badkläder så vi hade kunnat avsluta med ett härligt dopp vid badplatsen men det får bli nästa gång för vi vill tillbaka!!!

// Cecilia med familj

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se