Inlandsbanan
Annons
Reseberättelse:

Inlandsbanan

(Sverige, Tågresa i lagom tempo)

Tåg är alltid trevligt med barn. Man kan röra på sig under resans gång, föräldrar har tid till annat än bara köra eller läsa kartan. Att dessutom välja en resa i Sverige med Inlandsbanan var något extra. Vi åkte under två veckor på sommaren med en liten 2,5 åring och hade en överraskande trevlig semester!
Sträckan är inte så lång, från Gällivare till Kristinehamn men det kan ta tid ändå, med Inlandsbanan har man inte bråttom :-)
Vi reste från Gällivare till Mora, en liten bit i taget och stannade på trevliga vandrarhem utmed vägen. Det bestämde vi dag för dag beroende på tiden och vad vi tyckte lät intressant. Vissa platser utmed vägen har ju en hel del sevärdheter som passar både stora och små. Det blev intressanta stopp som innebar lassokastning, museer (både kända och mindre kända), besök hos frälsningsarmén, silvergruvan, tunnbrödsbak, tomteland och massor av annat.
Dessutom fick vi köra tåget, se renar och när vi passerade vackra vyer eller något så viktigt som polcirkeln stannade tåget så att alla kunde gå ur och fota!
Trevliga människor träffade vi många från flera delar av världen.
Ett resealternativ som tyvärr för få har upptäckt inför sin sommarresa som passar utmärkt med små barn som inte vill sitta still i en bil hela tiden!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se