London
Annons
Reseberättelse:

London

(England, London, London Eye, Big Ben, Tower bridge, )

Londoneye

Tapankini japansk restaurang

Tapankini flambering av glass

Har precis kommit hem efter 1 vecka i London. Påsken är perfecta tiden att resa runt där, det är lagom varmt och turisterna är inte sååå många, köerna inte för långa och trafiken flyter.
 
Min bror bor där sedan 10 år tillbaka, så vi åkte bil överallt. Det var skönt med egen chaffis:) och ingen trafik alls.
 
Vi började med London Eye (pariserhjulet, som min son kallade det). Där brukar det vara ganska långt kö, men det finns en VIP biljett möjlighet, då slipper man köa, men det kostar 3 ggr mer.
Mycket bra handikappsanpassad med handikappsparkering. 
 
London Zoo var ganska prisvärt, lagom stort med tigrar och leon, kameler och giraffer:) Min 3,5 åring är lite rädd men det gick bra. De stänger kl.17.00 så det är bra om man är där fr morgonen, det finns mycket att se. 
 
Vi körde över Tower brige och visade "stora klockan" Big Ben på väg till restaurangen. Min svägerska kommer från Japan och hon ville ta oss till en japansk restaurang, där man sitter runt kocken, som lagar maten framför oss. Japaner har inte tänkt på de rörelsehindrade. Ingen handikapptoa och restaurangen är en trappa ner, utan hiss!! Men barnvänlig!! De hade en liten plast stol som barn fick sitta på den vanliga stolen, 3,5 åringen gillade den jätte mycket. Själva stället var såååå kul att uppleva. Barn gillar nog när något händer, och att se på kocken under tiden han förbereder maten var super kul. Flamberade glassen var en riktig sensation!!
 
Att resa till London gick bra, flygvärdinnorna var vänliga, vi fick ha vagnen på flyget så de långa koridorerna kändes som ingenting (jämfört med när man måste bära 13 kg:-).
 
En trevlig vecka, men dyrt, mycket dyrt. Allt kostar dubbelt så mycket som här hemma och de långa avstånden kan vara jobbiga för små barn. Men med lite planering så kan man komma undan.
 
Jag kommer att resa dit till Julen igen :)

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se