Playmobil fun park och Nürnberg
Annons
Reseberättelse:

Playmobil fun park och Nürnberg

(Tyskland, Nürnberg, Playmobil fun park)

Nürnberg tågmuseum (DB museum)

Nürnberg tågmuseum (DB museum)

Nürnberg tiergarten

Jungelsafari

Vi åkte till Playmobil fun park (Zindorf) utanför Nürnberg i Tyskland förra sommaren. Det var ett fantastiskt ställe som vi varmt kan rekommendera. Våra två killar var då 5 och 8 och tyckte det var toppen. Hela parken var oerhört välhållen och indelad i olika teman. När man först kom in fanns det en stor byggnad med restaurang och kaffe samt playmobil-leksaker i massor som barnen kunde leka med. Det var fritt fram att göra vad man ville i sin lek och skulle något plockas isär så fanns det personal som återställde leksakerna efter avslutad lek. Här stannade vi en stund och barnen fick prova på alla favoriter.

 

Resten av playmobil-land var utomhusbaserat, så lite väderberoende är man om man vill prova allt. Det fanns djungel-tema med trädkojor, pirat-tema där man kunde gå ombord på piratskeppet och paddla runt i sjön, western-tema med cowboys och indianer, bondgårds-tema där man fick mjölka playmobilkor och tvätta djuren, riddar-tema där man gick runt i borgen och letade efter hemliga ledtrådar för att hitta skatten, fantastiska klätterställningar och lek samt vattenbanor där man kunde svalka sig under varma dagar och mycket mer.

 

Restaurangerna på området var prisvärda och barnen fick en liten playmobil-gubbe när de beställde maten. Även entreavgiften var mycket prisvärd 10€ per person under högsäsong. Det enda som tillkom var matkostnad. Utgången var via den gigantiska playmobil-shoppen så det var svårt att passera utan att få med sig något hem, men de hade många bra prisvärda erbjudande. Planera in minst en heldag på detta ställe.

 

Vi bodde inne i Nürnberg och det tog ca 20 minuter att köra därifrån. Nürnberg i sig var även det ett bra ställe med många museer och andra sevärdheter, rekommenderar leksaksmuseet och tågmuseet. Det flesta ställen hade barnavdelningar så att även de mindre barnen fick rasta av sig. Det finns också ett härligt zoo/park där man kunde vandra runt och titta på djuren och barnen kunde leka i de stora lekparkerna som fanns lite här och där.

 

En toppensemester där vi spenderade 4 dagar innan vår resa mot Österrike fortsatte. Rekommenderas varmt, ett perfekt paus-ställe på väg ner i Europa.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se