Göteborgs-weekend
Annons
Reseberättelse:

Göteborgs-weekend

(Sverige, Västra Götaland, Göteborg, Universeum och Alfons Åbergs kulturhus)

Vi bestämde oss för att ta en weekend i Göteborg. Sonen älskar hajar och då vi redan besökt allt som har med hajar att göra i vår närhet, ville vi visa honom Universeum. Det är Nordens största science center med sju våningar där man kan uppleva allt från regnskogar, akvarier och experiment till rymdstationer. Vi blev kvar i akvariehallen nästan hela besöket och fick dessutom återvända dit en sista gång när vi var påväg därifrån, så besöket uppfyllde sonens förväntningar. Han fick se hajar av flera olika arter, sågfisk och en massa mindre fiskar. Det var spännande att få gå i den långa tunneln som gick mitt igenom hela oceantanken. Där kunde man se hajarna underifrån och det gav en känsla av att man var i akvariet. 

Vi besökte också Alfons Åbergs kulturhus som nyligen hade öppnat och som också visade sig ligga nära vårt hotell och nära centralstationen. Båda barnen har sett filmer och läst böcker om Alfons så vi var nyfikna på hur det såg ut där. Väl där satte de igång att leka direkt. Där fanns höghuset som Alfons bor i, monstret i garderoben, helikoptern och mycket mer. Vi var imponerade över att miljön var så lik den i böckerna. Alfons helikopter kunde man styra upp och ner och där trivdes våra barn! Det fanns också en hel våning full med leksaker som vi upptäckte lite sent, men där kunde man spela spel, lägga pussel, leka med alla möjliga leksaker mm. Det erbjöds också både teater och sångstunder, men det gick inte att slita våra barn från deras lek, så det får blir en annan gång. Vi avslutade med att äta lunch där och fick gratis pannkakor till barnen när vi visade upp barnsemesterkortet. Det var ett roligt och sevärt besök!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se