Pirater och sommarland!
Annons
Reseberättelse:

Pirater och sommarland!

(Sverige, Strömstad, Daftöcamping och Daftöland)

krabbfiske på bryggan i solnedgången

Kl är 08.00 och de är våran 6 dag på Daftö camping. De har varit en rolig vecka med sommarens hittentills varmaste vecka,då termometen stått på +30 grader! Så här tidigt på morgonen har inte så nånga husvagnsdörrar öppnats upp och alla barnskratt och rop börjat höras. På denna campingen är de i stort sätt bara barnfamiljer. Från de minsta i vagn till de största tonåringarna. En och annan mor- och farförälder oxå. Alla är mycket hjälpsamma lik så personalen som alltid möter oss med ett leende. Bli inte chocka över om du tycker de har en konstig dialekt. Du upp täcker snabbt de norska flaggorna och inser att de är många glada norrmänn här. Campingen är 5 stjärnig och dom har verkligen fokuserat på barnfamiljer! Små toalettstolar, även små duschar till barnen finns. Hunden är oxå välkommen och har ett eget duschrum. Gott om service hus! Campingen har egen sandstrand och bryggor som man kan lägga till båten om man vill. Affär med de mesta nödvändiga, restaurang med mysig miljö och populärt bland alla gäster. Bra öppentider i receptionen. Flera piratinspirerade lekplatser som inte är riktigt anpassade för de alldra minsta (2år och yngre). Poolområdet ingår för camparna där alla små sjöbusar kan roa sig i dagar. De två små poolarna är lagom djup och föräldrarna kan tryggt sitta i solstolarna runt poolen och se överlyckliga barn leka tilmsammans. Sen kan man räkna med att piraterna kommer på besök och har poolparty. Piraterna finns på flera platser på campingen och underhållerbarnen med olika aktiviteter. Krabbfisketävling, aktivitetshuset där man kan måla och pyssla, åka tåg runt campingen, skattjakter och föreställningar. De finns även ett aktivitetshus för barm över 12 med tvspel osv. Daftöland är ett "mini-karusell land" som inte ingår i campingen, men går att köpa till. Detta gjorde vi MEN vi var lite besvikna att de inte fannns mer än 6 åkattraktioner och vår son som ska fylla 6 år endast kunde åka 3 av dom. Så de kändes väldigt dyrt! Men de fanns lek för honom och våran minsta på 2 år. I övrigt älskar vi denna campingen och dess vackra bohuslänska omgivning. Nära för dagsutflykt till Norge och Daftö ligger intill Strömstad. Bara knappa timmen från Nordens Ark och ett stort köpcenter i Nordby.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se