Djupt ner i det blå....
Annons
Reseberättelse:

Djupt ner i det blå....

(Danmark, Köpenhamn, Den Blå Planet)

Coola fisken

Testa saker själv

Stora tanken

I somras passerade vi landsgränsen till våra grannar i väst. Vårt första stopp på resan blev Den Blå Planet som slog upp portarna i mars 2013. Det ligger precis vid brofästet.

Den Blå Planet är Nordeuropas största akvarium. Det rymmer 20.000 fiskar fördelat på 53 akvarium. Det största är mellan 7-8 meter djupt och har en gångtunnel i mitten där man kan uppleva fiskarna från alla håll och kanter. Tanken rymmer hela 4,1 miljoner liter vatten. Ena sidan på tanken är helt i glas och på håll känns är det riktigt mäktigt. Går man ända intill glasrutan får man känslan av att stå på havsbotten. Coolt.

På andra sidan glaset simmar diverse olika fiskar i varierande storlek och färg. Hammarhajarna och de stora rockorna drog till sig uppmärksamheten när de simmade så nära att man nästan fick känslan av att kunna ta på dem.

Blå planet var lite mindre än jag väntat mig, men det fanns massor av olika arter. Vissa var fina, andra färglada eller konstiga :) Det fanns en tropisk del med bla pirayor. I den tropiska miljön togs man rakt in i regnskogen. Varmt, fuktigt, häftiga träd, stora blå fjärilar som flög runt och en stor anakonda som bevakade omgivningen.

Det var värt besöket. Vi var där ca 3 timmar. Ska ni ta er dit så ta med er egen mat. Restaurangen imponerade inte. Dåligt utbud, inget klockrent för barn samt ganska dyrt. Det fanns däremot bra picknickrum där man kunde äta egen mat. Fräscht. Ett annat tips är att komma när de öppnar. När vi gick där ifrån vid 13:20 var det hur lång kö som helst. Även inne var det trängre än de första två timmarna då man fick mer egen tid med fiskarna.

Sonen gav tummen upp för besöket. Han tyckte det var spännande och häftigt med alla olika arter och känslan av att vara nära.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se