Testfamilj på Bakken
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Bakken

(Danmark, Bakken)

I samband med vår skånesemester i slutet av juli besöket vår familj på 4 personer  Bakken i Köpenhamn.

Underbart smidigt g Öresundståg från Malmö och man kliver av vid stationen som låter som tagen ur en Kalle Anka-tidning; Klampenborg.

Bakken, är för dom som inte vet ett nöjesfält en bit utanför Köpenhamn, omgärdat av ett slags  naturreservat mitt i bebyggelsen.

Från stationen tog det oss ca en 10minuter promenad, men om man är bekväm av sig kan man också ta en häst och vagn som brukar finnas utanför stationen.

Redan på vägen fram till entrén mötts man av hjortar av olika slag som samsas med semsterklädda mäniskor:) Vädret var helt underbart, men trots det var det inte nån direkt kö att tala om.

Vi hann nog prova de flesta attraktionerna!

Många av karuseller som fanns  (med ett fåtal undantag) var lämpad även för dom inte mest äventyrliga bland oss:)

Vi provade  flera berg- och dalbanor, fritt fall och många andra roliga och vissa rätt extrema åk. Det finns visst fler attraktioner på Bakken än i någon annan nöjespark i Norden. Dessutom massor av  spelhallar och ett 30 tal  spel- och skjutbanor.Så även om man inte tycker om karusell finns det annat att fördriva tiden med.
Det finns något för alla,  både för stora och små.

Ett extra plus för att man kan välja mellan åkhäfte eller åkband
Vi pratar ofta om hur mysigt det skulle vara bara tar en promenad och kanske dricka en öl om det fanns åt likandne i Stockholm som det var gratis inträde till!
Maten då?  Överraskande nog kunde man äta mycket gott och billigt för en blygsam penning, ovanligt för en nöjespark-

Vi slog till med ett  "ät så mycket du vill grillbuffé" vilket visade sig vara perfekt för oss.Alla hittade sina favoriter bland dom många grillrätter
Hela bakken är förövrigt fullt  med små trevliga restauranger med stor variation samt glasskiosker osv


Det som skiljer Bakken från andra nöjesparken är enligt oss att det känns mera genuint .Stämningen är trevlig och inte helt så kommersiell som det annars lätt bli på turistattraktioner.

Länktips: Åkattraktioner | Mat och dricka | Planera ditt besök | Biljetter och priser | Hitta till Bakken

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se