Gardaland
Annons
Reseberättelse:

Gardaland

(Italien, Castelnuovo di Garda, Gardaland)

Hej på er!

Vi har nu besökt Gardaland två gånger. Nöjes parken ligger vid Gardasjön. Mamman i familjen var också i parken för femton år sedan och kan berätta att parken inte bytt utseende mer än en och annan attraktion som tillkommit. Vi är fem i familjen och nu när barnen börjar bli lite större så kan man dela på sig för att hinna åka allt och för att anpassa attraktioner efter ålder. 

Att säga om parken så är den ganska fin och med varierade byggnationer. Inget överdåd men helt ok. Som med alla nöjesparker i dag så finns som faktum, vare sig man vill eller inte alltid kötiden att tänka på när man ska ge en dag till denna upplevelse. Vi tycker alla i familjen att det är alldeles för långa kötider, men det är något som man finner även på Grönan, Liseberg eller Legoland mm. Dock är det en stor kostnad om man är fem i familjen som oss och tänker man då att man kommer vid öppning och lämnar parken vid stängning och i genomsnitt hunnit åka en attraktion i timmen?!!? Ja, då tål det att tänkas på. 

Vi har kunnat välja att åka en vardag eller helg. Båda dagarna har dock haft lika mycket besökare. Om man sedan väljer att åka när Italienarna har semester i juli eller augusti är det ännu värre. Samt ska värmen tas i åtanke!! Parken ligger vid Gardasjön men det är inte mycket vind i mitten av sommaren och parken blir varm som en gryta. 

Attraktioner finns för både små och stora. Ok variation av attraktioner, i sommar har de öppnat den nya berg och dal banan Obvilion som är exakt lika som i vissa andra parker i Europa men med ett annat namn, t ex Kraken i Heidepark. Vattenlandet Atlantis är mer bygge än attraktion.

Mat finns lite olika men mest pizza slices och hamburgare. För att komma till parken behöver man ta av från motorväg eller landsväg för att sedan slingra sig in på småvägarna som tar en till Gardaland samt några närliggande parker. Där tål att tänkas på att man åker på samma väg som går till Gardasjön och det kan vara, och är långa köer när alla boende och turister ska dit och hem. Kanske något att tänka på innan man säger att man kan äta något så fort man kommer ut ur parken och sen får man sitta i bilkö med hungriga och griniga barn i bilen :)

Gardaland är nog att säga värt ett besök om man är i krokarna. Mycket av det vi skrivit här kanske låter negativt men vi tycker att det är viktiga saker att tänka på som man bör ha i åtanke då man vill spendera mycket pengar på en park i värmen..

Ha det gott!

Familjen Spagnoli

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se