Ett paradis för den motorintresserade familjen!
Annons
Reseberättelse:

Ett paradis för den motorintresserade familjen!

(Sverige, Ugglarp, Svedinos bil- och flygmuseum)

Flygande tunnan

Tjusigaste bilen, en Chevrolet från 1930

Utställningens märkligaste bil; en Futurecar från 1951

Provsittning

I slutet av juli begav vi oss till Svedinos bil-och flygmuseum, som ligger i Ugglarp.  

Ugglarp ligger söder om Falkenberg och norr om Halmstad.

Enrén var välkomnande med växter och en liten fontän. Där fanns också toaletter som var anpassade för barnvagn/rullstol. Det fanns också ett skötbord där.

Museet invigdes 1961 och var då Skandinavens första bilmuseum. Nu är Svedinos ett av Europas största museum med kombinerade samlingar av gamla flygplan och bilar.

Det finns mer än 40 olika flygplan och över 100 bilar och annat med motor att titta på inne i museet.

Det är en imponerande samling av fordon. Vi blev förvånade över hur stor samlingen är

Vår äldste pojk, 13 år, ville helst av allt få se en "flygande tunna" och denna fanns med på museet. Lycka!! Jämte varje utställningsföremål fanns en skylt med information. Mycket bra.

11-åringen tyckte inte att det var så roligt på museet... Det fanns för lite att trycka och peta på, tyckte han. Men ett flygplan fanns det som man fick provsitta och så fanns det en ljudmaskin man kunde trycka på så fick man höra hur olika flygplan låter. Där stannade vi länge.

Den som tyckte det var roligast på museet var nog pappan i famljen... Han tog god tid på sig att läsa på skyltarna och titta på fordonen. Totalt stannade vi ca 1,5h på museet.

Vi enades om att utställningens finaste bil var en Chevrolet från 1930 och den märkligaste bilen var en futurecar från 1951.

 

Hälsningar från fam. Felle

 

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se