Väl värt ett besök
Annons
Reseberättelse:

Väl värt ett besök

(Danmark, Köpenhamn/Kastrup, Den blå planet)

Stort akvarie

akvarietunnel

Mycket att titta, och vilja ta på

Vår semester iår bestod av husvagn och rundresa i Sverige. Vi bodde bla. på en camping i Malmö där vi fick tipset att besöka Den Blå Planet, ett stort akvarie inomhus. Vi slängde in barnen, 2 och 4 år, i bilen och tog bron över till Danmark. Bara resan över var häftig tyckte de där bak. Väl över bron så var det direkt höger för att komma till akvariet, det var inte svårt att hitta och vi var där direkt när det öppnade, så det var inte heller svårt att hitta parkering. Vid ingången så var det två köer, de som köpt förköp och de som skulle köpa inträde i kassan. Vi hade förköp och det gick snabbt och lätt, så det rekommenderas. Väl inne blev barnen helt exalterade, miljön var inbjudande till att vilja se mer. Vi gick nog i fel ordning, men det var nog bra, gick direkt till avdelning hav. Där fanns ett stort gap från en haj, ett stooort fönster in i ett akvarie, små akvarier och en tunnel genom akvariet. Barnen och vi gick förundrat och tittade på alla fiskar, stora som små. Det fanns massor av information vid alla akvarier och vi hade kunnat spendera massor av tid på denna avdelning om det inte vore för barnen som ville springa vidare. Nästa avdelning vi kom till var regnskogen, där fanns det förutom akvarier grodor, fåglar och fjärilar. Massor att titta på och lära sig om. Efter detta gick vi ut och tittade på uttrar och fåglar. Den blå planet ligger precis vid havet och Kastrup så barnen tittade även på flygplan som landade. Utomhus fanns också en lekplats och en vatten hinderbana, där man skulle få vattnet att rinna åt rätt håll. Den tredje avdelningen spenderade vi inte så mycket tid på för barnen började bli hungriga och det var rätt mycket folk. Den handlade om Danmarks vattensystem och där kunde man titta närmre på t.ex musslor. Barnen blev som sagt hungriga och därför gick vi till resturangen. Där fanns det mycket att välja på, men det mesta bestod av fisk. Barnen mumsade glatt i sig pommes. Där kändes det på barnen som om det räckte för idag, så vi gick mot utgången och den obligatoriska giftshopen. Vi hade ett mycket trevligt besök, men det vore bra om barnen som är med är lite större än våra. Vi kommer att åka dit igen när barnen är runt 8 år.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se