En dag på Liseberg
Annons
Reseberättelse:

En dag på Liseberg

(Sverige , Göteborg , Nöjespark )

Vår familj fick i år äran att få vara barnsemester.se ena testfamilj till Liseberg i Göteborg. 

Vår familj består av mig mamma Emma, pappa Robin och barnen Anton 16, Tilde 14 och Melwin 8 år. Vi fick även med oss mormor. 

Som vanligt när man ska åka någonstans så är det svårt att sova och pirrigt i magen. Det var mycket prat i bilen dit vad dom skulle göra och vilka karuseller som skulle åkas. 

För oss tar det ca 2,5h att åka med bil. Påvägen dit stannade vi och åt lunch för att slippa hungriga barn direkt när vi kom in i parken. 

Efter att ha kommit dit, in och hämtat ut våra åkband så var det bara börja springa omkring. 

Vi hade med en väska på hjul (dramaten) som vi hade med jackor, dricka och fika i. Så den fick mormor dra omkring på eftersom hon inte åker karuseller. 

Hade vi varit smarta skulle vi försökt strukturera upp lite innan hur vi skulle gå och vad som skulle åkas. Men eftersom barnen har olika smak så blev det lite hit och dit. 

Vi lyckade också pricka in samma vecka som gotia cup var i Göteborg. Så det var massor av folk överallt. Så kötiderna var  mellan 30-60 min vid varje attraktion. Så vi hann inte med allt vi ville men ändå det vi absolut ville åka. 

Det som är väldigt bra med Liseberg är att det finns så mycket olika saker att göra och titta på. Helt underbart att bara gå omkring och titta på allt. Riktig sagostämmning. 

För dom minsta barnen finns ett område med anpassade karuseller och även en lekplats. Finns även ett pannkaks hus som är väldigt uppskattat och hamburgerrestauranger. 

För de äldre barnen/tonåringar så lockar spelhuset. Där inne finns massor av spel som flipperspel och stimulator bilspel bland annat.  Det finns ett spökhus för den som vågar sig på att gå in där. I hela parken finns det lotterispel. Som chokladhjul mm har man tur kan man komma hem med en hel del choklad och chips. Ska man spela så rekommenderar jag att ni bestämmer innan hur mycket ni ska spela för. Kan bli väldigt dyrt annars. 

Den absolut bästa attraktionen enligt mig och Robin är självklart Flume Ride! Visst man blir ibland väldigt blöt men det är det värt! 

Barnens favoriter var spelhuset enligt Anton. Helix, en bergbana enligt Tilde och juke Box  var Melwins. I den sitter man i gamla bilar och det spelas 50-60 tals musik. Sen går det runt. 

Det finns både lugnare, snurriga, fartfyllda och höga attraktioner så man kan välja på en hel del som passar en bäst. 

När det börjat mörkna är det finast att gå omkring där. Massor av lamor överallt. Det blir en speciell stämning som är svår att förklara. Vi kommer självklart att åka dit igen. Jag hoppas att vi kan åka dit när det är Jul på Liseberg. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se