En dag med djuren
Annons
Reseberättelse:

En dag med djuren

(Sverige, Borås, Borås Djurpark)

Pingvinerna marscherar

Girafferna poserar

Dagen började med en bilresa på nästan 2 timmar. Barnen på 4 och 6 år tjatade: ”Är vi framme snart?” Vi åkte tidigt för att vara framme när djurparken öppnade, så här sent på säsongen var öppettiderna bara 10-16. Det fanns gott om parkeringsplatser nära entrén, och avgiften var överkomlig. Entréavgiften tyckte vi vuxna däremot var lite väl tilltagen för att bara ha öppet i sex timmar, skulle vi verkligen hinna se allt vi ville?

Vi hade rullstol med, men vi märkte redan från början att den var omöjlig att köra själv. Det var inte bara många backar, de var både långa och branta. Till nästa år verkar det dock byggas en täckt gångväg från entrén ända till Savannen, hoppas att den har hiss, det skulle förbättra tillgängligheten väldigt mycket.

Vi tänkte börja besöket med en Tågsafari runt djurparken men eftersom tåget inte börjat gå än (och det inte fanns någon info om när det gick), fick barnen gå in och träffa djuren på Barnens Zoo under tiden, därifrån hade vi koll på tåget. Ganska snart kom det anställda fram till tåget och vi satte oss i vagnarna. Det kostade 40kr/person från 3 år och uppåt, det gick bra att betala med kort. Turen gick runt hela djurparken men den var tyvärr inte direkt anpassad för barn, guidningen talade till vuxna och man kunde tyvärr inte tvinga djuren att komma fram lagom till att tåget passerade. Däremot fick man en bra överblick över var de olika djuren fanns och vart man kunde gå sedan.

Därefter fortsatte vi dagen genom att följa de olika matningarna som fanns runtom i djurparken. Vi började med pingvinerna, gick sedan vidare till sälarna och andra vattendjur och kom till sist till noshörningarna och jaguarerna. Senare på dagen tittade vi även på lejonen. Detta är en strategi som jag verkligen rekommenderar alla barnfamiljer! Djuren kommer fram, man får veta lite om dem (även så att barn förstår en del) och några djur hade till och med trick att visa. Att komma nära djuren var det absolut bästa tyckte barnen!

Mellan visningarna passade vi på att grilla lite medhavd korv på en av grillplatserna. Perfekt iordninggjorda elektriska grillar, där man även tänkt på att hänga upp tänger. Det fanns diskho och vatten bredvid grillarna och bord under tak att sitta vid. Enda nackdelen här var att det inte gick att komma in med rullstol.

Efter maten passade vi på att gå till björnarna, de ville vi alla se. Barnen fick leka av sig lite på lekplatsen intill, och det fanns strategiskt toaletter i närheten. Tråkigt nog fanns många ”leksaker” som kostade 10kr att leka med, det hade varit bra med information om att ta med många 10-kronor. Jag tycker att de egentligen borde ha ingått i priset, kanske att varje barn kunde få 3 polletter när man gick in på djurparken? För det fanns grävskopor, traktorer, bilar att köra, en massa som lockade barnen. Detta var vi inte alls förberedda på…

Aphuset var det populäraste av alla för vår familj. Barnen skrattade högt över alla tokigheter som de mindre aporna hittade på, och vi stannade där länge, det var svårt att få med barnen därifrån. Det fanns många olika burar att gå och titta i, barnen uppskattade också att de kunde se djuren så bra på nära håll!

Savannen sparade vi till slutet, men det var den dagen vi var där en besvikelse, det berodde dock inte på parken i sig, utan vädret gjorde att djuren kurade ihop sig där det gick. Våra barn bad i stället att få gå till Barnens Zoo igen för att klappa smådjuren och självklart gjorde vi det! Där gick de runt bland djuren länge, och till slut vågade sig även vår lille ”blyger” på att klappa några djur.

Tiden var precis lagom, vi gick därifrån vid 16-tiden. Vi såg det mesta av det vi ville se, till och med de skygga vargarna visade sig! Det blev en härlig dag där enda besvikelsen var bristen på 10-kronor. Vi fick på grund av allergier äta vår medhavda mat, allergierna kunde restaurangerna på plats tyvärr inte klara av, men vi var förberedda på det och hade med mat, så barnen reagerade inte på det. Som vuxen hade vi gärna tagit en kopp kaffe, men vi valde att inte göra det eftersom det då inte fanns något till barnen att äta. Inträdet var dyrt, men genom att följa djurens matningsschema fick vi se och lära oss mycket om många djur på djurparken, det rekommenderas verkligen i stället för att vandra runt på egen hand, på så sätt var inträdet klart värt pengarna!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se