Testfamilj på Brio Lekoseum
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Brio Lekoseum

(Sverige, Osby, Lekoseum)

Barbie dockhus

Tågbanan

Tomteverkstan

Vi hade turen att bli utvalda som testfamilj för Brio Lekoseum och var där en dag mitt under semestern i juli. Familjen består av mamma, pappa och tre barn på 5,7 och 9 år. Vi gjorde det hela till en heldagsutflykt och började med att åka tåg från Ronneby till Osby vilket barnen så klart tyckte var jätteroligt. Ett besök på Lekoseum är ingen heldagsaktivitet utan roligt ett par timmar så det var lagom för oss med tågresan dit och hem också. 

Väl framme är det jätteenkelt att ta sig till Lekoseum från stationen, det är bara en kort promenad dit. Väl inne började vi med att gå runt i utställningen på övervåningen. Det finns stora utställningar med Brios leksaker genom tiderna. Längst in finns ett litet lekhus och en stor tågbana där man kan bygga ihop massa olika tåg och köra runt. Där roade sig barnen ett bra tag.

Utanför själva huset finns en gammal tågvagn, halva fylld med uppbyggda Märklintågbanor och halva med spel och en del med Barbiedockor. Där fanns även ett dockhus där man kunde leka med några Barbie och det tyckte yngsta tjejen var jätteroligt.

När vi hade lekt klart uppe gick vi ner i källaren och tittade på tomteverkstaden. Den är väldigt fint uppställd men är inget att leka med utan bara gå runt och titta även där. Barnen tyckte det var kul en liten stund.

Det barnen tyckte var bäst var de olika lekstationerna. Det fanns även som ett stort lekhus med kök osv där barnen lekte familj en bra stund. Var nog deras favorit.

Lunch gick vi iväg och åt på en pizzeria i närheten. Det fanns ett enklare fik på Lekoseum men de hade mest fika och korv. Allt till bra priser men ville man ha lite mer riktig mat fick man gå ut. På andra sidan gatan ligger även en leksaksbutik som tillhör lekoseum. De sålde inte bara Briosaker utan även mycket annat, lite annorlunda leksaker.

På det stora hela hade vi en jättemysig dag men vi hade nog förväntat oss att det skulle finnas lite mer saker att leka med men stället är mest av allt ett museum, nostalgi för oss föräldrar att se massa leksaker från vår barndom men barnen är inte jätteroade av utställningarna utan ville leka istället. Men med tanke på entrépriset så är det ändå ett prisvärt utflyktsmål om man har små barn. Skulle säga att det passar bäst för barn upp till ca 7 år. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se